Από τους Kraftwerk στους Chemical Brothers: Μια μεγάλη έκθεση για την ηλεκτρονική μουσική στο Μουσείο Design του Λονδίνου

Από τους Kraftwerk στους Chemical Brothers: Μια μεγάλη έκθεση για την ηλεκτρονική μουσική στο Μουσείο Design του Λονδίνου Facebook Twitter
Kraftwerk
0

Μια νέα μεγάλη έκθεση στο Μουσείο Design του Λονδίνου εξερευνά την οπτική αισθητική πίσω από τα πιο εμβληματικά σχήματα της ηλεκτρονικής μουσικής.

Η έκθεση με τίτλο "Electronic: From Kraftwerk to The Chemical Brothers" θα διαρκέσει από την 1η Απριλίου ως τις 26 Ιουλίου και σύμφωνα με τους διοργανωτές, φιλοδοξεί να ξετυλίξει «τον υπνωτικό κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής, από τις απαρχές της μέχρι τα φουτουριστικά της όνειρα».

Εκτός από τους Kraftwerk και τους Chemical Brothers, η έκθεση θα εστιάσει επίσης στο έργο κορυφαίων εκπροσώπων του είδους, από τον Jean-Michel Jarre ως τον Aphex Twin, και στους τρόπους με τους οποίους το design και η τεχνολογία επηρέασαν το έργο τους.

Από τους Kraftwerk στους Chemical Brothers: Μια μεγάλη έκθεση για την ηλεκτρονική μουσική στο Μουσείο Design του Λονδίνου Facebook Twitter
Οι Chemical Brothers στο περσινό φεστιβάλ του Glastonbury

Η πρόσκληση για την έκθεση που εκδόθηκε από τους υπεύθυνους του μουσείου αναφέρει σχετικά:
«Βάλτε τα ακουστικά σας και αφεθείτε στην πρώτη έκθεση του Μουσείου Design με θέμα τη μουσική, σε ένα περιβάλλον που θυμίζει μεγάλο κλαμπ, όπου οι ειδικοί φωτισμοί και τα βίντεο θα συνοδεύουν το soundtrack που επιμελήθηκε ειδικά για την έκθεση ο διάσημος Γάλλος DJ και παραγωγός Laurent Garnier».

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν επίσης τα visuals που δημιούργησε η ομάδα Weirdcore για το πρόσφατο EP του Aphex Twin, "Collapse", καθώς και μια ημίωρη οπτικοακουστική 3D εμπειρία αφιερωμένη στον μισό αιώνα που συμπληρώνουν στην μουσική οι Kraftwerk.

Σύμφωνα με την επιμελήτρια της έκθεσης, Gemma Curtin, «ο ήχος είναι μόνο ένα κομμάτι της ιστορίας αυτής της μουσικής κατηγορίας, η οποία έχτισε κοινότητες εντός και εκτός ίντερνετ, συνέβαλλε σημαντικά στον εκδημοκρατισμό της μουσικής τεχνολογίας και προσέφερε έναν ασφαλή και δημιουργικό χώρο έκφρασης».

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.