Από τον Covid στην απομόνωση: Ανακοινώθηκε το άτομο που θα βλέπει για μία εβδομάδα ταινίες σε έρημο νησί

Από τον Covid στην απομόνωση: Ανακοινώθηκε το άτομο που θα βλέπει για μία εβδομάδα ταινίες σε έρημο νησί Facebook Twitter
0

Μετά από μια περίοδο μηνών όπου βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του Covid-19, η Λίζα Ένροθ από την πόλη Σκόβντε της Σουηδίας επιλέχθηκε από το φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ για την υλοποίηση του πρότζεκτ «The Isolated Cinema». Σκοπός της είναι να βρεθεί σήμερα στο βραχώδες νησί Pater Noster, ανατολικά της Βόρειας Θάλασσας, όπου και θα παραμείνει μόνη ως τις 6 Φεβρουαρίου βλέποντας εκεί τις ταινίες του φεστιβάλ.

Το νέο για το project διαδόθηκε από το φεστιβάλ στις πρώτες μέρες του χρόνου και έγινε αμέσως viral σε όλο τον κόσμο, κάτι που αύξησε τον αριθμό των αιτήσεων που περίμεναν οι διοργανωτές. Στο μικρό χρονικό περιθώριο που δόθηκε, στάλθηκαν συνολικά περίπου 12000 αιτήσεις από 45 διαφορετικές χώρες με το φεστιβάλ να προχωράει γρήγορα στη διαλογή και την πραγματοποίηση συνεντεύξεων και τεστ με τους υποψήφιους.

Από τη διαδικασία επιλέχθηκε μια σινεφίλ που εργάζεται ως νοσοκόμα σε επείγοντα περιστατικά, που αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου της στο σινεμα, ενώ είναι μέλος της τοπικής κινηματογραφικής λέσχης του Σκόβντε.

«Θεέ μου, όλο αυτό θα είναι πολύ διασκεδαστικό. Λόγω της δουλειάς μου στον χώρο της υγείας, νιώθω πως έχω ξοδέψει πολύ χρόνο στο να ακούω, να εξετάζω και να παρηγορώ. Αισθάνομαι πως έχει ξεμείνει από ενέργεια. Ο άνεμος, η θάλασσα και η ευκαιρία να γνωρίσω μια διαφορετική πραγματικότητα για μία εβδομάδα είναι πολύ ελκυστική» δήλωσε η Λίζα ‘Ενροθ.

Οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ εξήγησαν την επιλογή τους: «Το να διαλέξεις ένα άτομο από 12000 δεν είναι εύκολο, όμως η Λίζα μας άφησε πολύ θετική εντύπωση από το πρώτο γράμμα της. Στη συνέντευξη και τα τεστ που έδωσε, ενισχύθηκε η ιδέα μας πως αυτό μπορεί να είναι το κατάλληλο άτομο. Επιπρόσθετα, στην εποχή που ζούμε μοιάζει σωστό να δώσουμε την ευκαιρία γι΄ αυτή τη μοναδική εμπειρία σε ένα μέλος από τους ήρωες που βρίσκονται στον χώρο του συστήματος υγείας και εργάζονται τόσο σκληρά απέναντι στον Covid-19».

Στην σελίδα του φεστιβάλ για το «Isolated Cinema» θα ανεβαίνει από αύριο και καθημερινά ένα βίντεο-ανταπόκριση από τη Λίζα και το πως βιώνει αυτή τη μοναδική εμπειρία σινεμά και απομόνωσης.

 

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.