Το Animasyros επιλέγει αυτές τις μέρες σπουδαίες ταινίες animation που έχουν ήδη κερδίσει την αγάπη του κοινού μέσα στα 13 χρόνια του φεστιβάλ. Στο «Animasyros Movie Night: The quarantine edition» η ομάδα του φεστιβάλ συστήνει κάθε Τετάρτη και Σάββατο μερικές από τις καλύτερες ταινίες animation.

 

Οι ταινίες προσφέρονται ήδη από τους δημιουργούς τους δωρεάν στο διαδίκτυο και το Animasyros φροντίζει να τις συστήσει και στο δικό του κοινό, παρουσιάζοντας μία επιλογή τους κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 19.00, στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook. Τις ταινίες συνοδεύει και μία μικρή ιστορία για να γνωρίσουμε καλύτερα το κινηματογραφικό είδος.

 

Αυτή την Τετάρτη 15 Απριλίου μη χάσετε μία εξαιρετική επιλογή από την Τσεχία. Με αφορμή τις προετοιμασίες του Animasyros 13, όπου τιμώμενη χώρα είναι η Τσεχία, το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας παρουσιάζει τις παιδικές ταινίες της διάσημης σχολής κινηματογράφου της Πράγας FAMU. Πρόκειται για μία επιλογή από τα καλύτερα έργα των φοιτητών και απόφοιτών της των τελευταίων δέκα ετών που έχουν παρουσιαστεί και βραβευτεί σε εκατοντάδες φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

 

Μέχρι στιγμής στην ενότητα έχουν ήδη παρουσιαστεί το "Una Furtiva Lagrima" του Carlo Vogele με τη φωνή του Caruso στην όπερα του Ντονιτσέτι «Το Ελιξήριο του έρωτα» και πρωταγωνιστή ένα ψάρι, αλλά και μια επιλογή από τις καλύτερες φοιτητικές ταινίες της κορυφαίας σχολή του Παρισιού, Gobelins, l'école de l'image.