Για εγκληματική φθορά κατηγορείται άνδρας που προκάλεσε ζημιά σε πίνακα του Πικάσο, στην γκαλερί Tate Modern του Λονδίνου.

 

Το έργο «Μπούστο γυναίκας» τού Ισπανού ζωγράφου έχει απομακρυνθεί ώστε να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς που προκλήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης το έσκισε.

 

Στο Ειρηνοδικείο του Καμπεργουέλ Γκριν, ο 20χρονος Shakeel Massey από το Βόρειο Λονδίνο αναμένεται να αρνηθεί τις κατηγορίες. Μετά την άρνηση του δικαστηρίου να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, παραμένει προφυλακισμένος μέχρι την ακροαματική διαδικασία που έχει οριστεί για τις 30 Ιανουαρίου.

 

Σύμφωνα με το Tate, το έργο τέχνης που ο Πικάσο φιλοτέχνησε στο Παρίσι τον Μάιο του 1944, κατά τους τελευταίους μήνες της ναζιστικής κατοχής, αναπαριστά την ερωμένη και μούσα του Ντόρα Μάαρ.

 

Οι υπεύθυνοι της γκαλερί σύγχρονης τέχνης δεν έχουν ανακοινώσει λεπτομέρειες για την κατάσταση του έργου. «Το έργο τέχνης βρίσκεται στα χέρια της ομάδας συντήρησης προς εκτίμηση. Η Tate Modern παραμένει ανοιχτή» αρκέστηκε να αναφέρει μονάχα εκπρόσωπος του μουσείου.

 

«Οι αστυνομικοί διεξάγουν έρευνα για συμβάν εγκληματικής φθοράς στο Tate Modern, στις 28 Δεκεμβρίου, με κατηγορίες να έχουν απαγγελθεί σε έναν άνδρα» τονίζεται στην ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

 

Με πληροφορίες από BBC