Αναρτήθηκε στο YouTube, νωρίτερα σήμερα Πέμπτη, βίντεο κατά της δημιουργίας πανεπιστημιακής αστυνομίας, στο οποίο εμφανίζονται Έλληνες ηθοποιοί

 

Το βίντεο, που αναρτήθηκε από την πρωτοβουλία «ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια», ήδη μετράει πάνω από 16.000 προβολές. Στο βίντεο, ο καθηγητής (Χρήστος Στέργιογλου) διαβάζει τα επίμαχα άρθρα για τη σύσταση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος και οι τέσσερις φοιτητές που παρακολουθούν τη διάλεξη, η οποία πραγματοποιείται σε ένα αμφιθέατρο, σχολιάζουν με εκείνον να μην απαντάει και να συνεχίζει την ανάγνωση των άρθρων. Το βίντεο έχει τίτλο «Το Αμφιθέατρο του Παραλόγου». 

 

«Σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Με αφορμή αυτό το κομβικό γεγονός, ένα σημείο καμπής σε μία ιστορία δύο αιώνων της πανεπιστημιακής ζωής στην Ελλάδα, αναρωτιόμαστε: σε τι αμφιθέατρο θα επιστρέψουμε με το τέλος της πανδημίας; μάλλον στο Αμφιθέατρο του Παραλόγου!», αναφέρει στην ανάρτησή της η πρωτοβουλία «ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια». 

 

«Αυτές τις δύσκολες ώρες για τα ελληνικά πανεπιστήμια, ο κόσμος του πολιτισμού, παρότι στενάζει κι' αυτός από τις δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας και των κυβερνητικών επιλογών, ήρθε να σταθεί δίπλα μας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην περιγραφή. 

 

Σύμφωνα με την πρωτοβουλία «ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια», «κινηματογραφιστές, ηθοποιοί και καλλιτέχνες του ήχου και της εικόνας συνεργάστηκαν για τη δημιουργία ενός βίντεο που αναδεικνύει το Πανεπιστήμιο ως αυτό που είναι και όχι αυτό που δείχνουν η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ: Χώρος έρευνας, διδασκαλίας, διαλόγου, επαγγελματικής ευσυνειδησίας και συνομιλίας με την κοινωνία, χώρος που εμπνέει ανθρώπους με τη φλόγα της ελευθερίας, της δημιουργίας και της προσφοράς ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες».