Η «David Bowie», είναι μια έκθεση αφιερωμένη στον ροκ θρύλο η οποία ξεκίνησε μια παγκόσμια περιοδεία από το 2013 και ετοιμάζεται για φινάλε στο Μουσείο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης την Παρασκευή.

 

Η έκθεση πέρασε από το Βερολίνο και το Σικάγο, παρουσιάστηκε σε περίπου δώδεκα μουσεία από την Ιταλία και την Ισπανία έως την Ιαπωνία, τη Βραζιλία και την Αυστραλία και σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις που είχε κάνει ποτέ έκθεση στο Μουσείο Victoria & Albert, το οποίο την διοργάνωσε. 

 

Το μουσείο Μπρούκλιν το γνωρίζει πως η επιτυχία της είναι δεδομένη και φαίνεται πως ετοιμάζεται να επωφεληθεί. Αν και κατά καιρούς το μουσείο έχει βάλει υποχρεωτική είσοδο για ειδικές εκθέσεις, συνήθως η αμοιβή είναι κατά βούληση των επισκεπτών.

 

Οι επιλογές εισιτηρίων για την έκθεση David Bowie είναι αρκετές, αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι το πακέτο "Aladdin Sane Ticket", το οποίο πήρε το όνομά του από το άλμπουμ του καλλιτέχνη 1973 . Η τιμή για το πακέτο όμως είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή καθώς αγγίζει τα 2.500 δολάρια.

 

Εκτός από ένα σύνολο αναμνηστικών, το εισιτήριο θα επιτρέψει σε εσάς και έναν ακόμη επισκέπτη να έχετε πρόσβαση στην έκθεση όταν το Μουσείο είναι κλειστό για το ευρύ κοινό. Παρέχει επίσης μια ετήσια συνδρομή υπό το στάτους "Groundbreaker", ένα δελτίο στάθμευσης, αποκλειστικές εκδόσεις και βινύλια, έναν κατάλογο της έκθεσης, συνομιλία με ειδικό ξεναγό  και μια τσάντα.

 

Μια πληθώρα άλλων ειδικών επιλογών έκδοσης εισιτηρίων για τον David Bowie κυμαίνεται από τα 750  έως τα 35 δολάρια. Η μόνη παροχή στην κατηγορία των 35 δολαρίων είναι πως δεν θα χρειαστεί κανείς να περιμένει στην ουρά. Για όσους θέλουν να πληρώσουν λιγότερα και δεν τους ενδιαφέρει η απραμονή σε ουρές, η γενική είσοδος είναι 20 δολάρια τις καθημερινές και 25 το Σαββατοκύριακο.

 

Ο πρόεδρος του Μουσείου, David Berliner, δήλωσε στην Wall Street Journal σχετικά: «Ο πρωταρχικός στόχος ήταν να παρασχεθούν στους οπαδούς του Bowie μια πληθώρα από εξαιρετικές ευκαιρίες ώστε  να έχουν μοναδικές εμπειρίες με τα εκθέματα».