ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.11.2022 | 19:51

αντρες

διαβαζω εδω μεσα απο αντρες, οτι οι γυναικες δεν θέλουν τους άνεργους γιατι θέλουν λούσα κ πλούτη. δεν ειναι όλες οι γυναίκες έτσι. ναι θέλω οπωσδήποτε ο σύντροφος μου να δουλεύει, αλλά όχι για να με κερνάει, ούτε για τα δωρα κ τα ταξίδια. όπως εγω δουλεύω, θέλω κι αυτός να δουλεύει, για να μπορούμε να ζούμε τη σχέση μας. πώς θα χτίσουμε το κοινό μέλλον αν δουλεύει μόνο ο ένας; κ μιλαω για την δεκαετια των 30
10
 
 
 
 
σχόλια

Απορώ πως είναι δυνατόν να συζητάμε αν είναι καλό κάποιος να εργάζεται. Θέλω να εργάζομαι ωστε να κάνω τη ζωή που θέλω. Αν κάποιος θέλει να μήν εργάζεται γιατι δεν έχει ανάγκη να αγοράσει "λουσα" (έλεος με την έκφραση) όπως ταξίδια, υπηρεσίες ή τρόφιμα, δικαιωμά του αλλα τη σχέση τι τη θέλει; παρέα στη μιζέρια; Οπου βλέπεις τέτοια ταχα μου απελευθερωτικά και ασυμβίβαστα και κουραφέξαλα, εξαφανίσου στο ηλιοβασίλεμα με μουσική υπόκρουση διοτι οι εθελοντές μποέμ άνεργοι των 30, στα 40 θα είναι πιο μιζεροι πιο ασχημοι και απίθανα πιο κομπλεξικοι και στα 50 με ψυχοφάρμακα, περιμένοντας τη συνταξη των ηλικιωμενων γονιών.

Οι άνθρωποι εργάζονται για να λύσουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες. Δεν είναι απαραίτητο να τους αρέσει η δουλειά.
Προσωπικά έχω νιώσει πολλές φορές πίεση σε διάφορες δουλειές που έχω κάνει και θα προτιμούσα να μη δούλευα.
Δεν έχω βοήθεια από κανέναν όμως εδώ και χρόνια, ούτε οικονομικές καβάντζες, ούτε δανεικά μπορώ να έχω, γι' αυτό και δουλεύω.
Δε σημαίνει όμως πως πάντα οι εργαζόμενοι έχουν σωστή συμπεριφορά στις σχέσεις τους με τους άλλους ενώ όσοι δεν επιθυμούν να δουλεύουν είναι οι ''κακοί'' και οι δυσλειτουργικοί.
Τεμπέληδες μπορούν να χαρακτηριστούν αλλά δε νομίζω πως η τεμπελιά θα έπρεπε να είναι ανασταλτικός παράγοντας στην επιθυμία για σχέση ούτε μπορώ να κατηγορήσω κάποιον άνεργο (ή άεργο) που θέλει σχέση.
Διαφωνώ δηλαδή με το ''τη σχέση τι τη θέλει;''. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να επιθυμεί σχέση και γενικότερα αλληλεπίδραση με τους άλλους και κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στον έρωτα.
Βγήκαν κάποιες έρευνες που έδειξαν ότι κατά τη διάρκεια των lockdowns αυξήθηκαν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, σωματικής και λεκτικής γιατί οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να ζήσουν μαζί στον εγκλεισμό.
Και βγήκαν όλα τα κόμπλεξ κι όλα τα απωθημένα από ανθρώπους κατά τ' άλλα εργαζόμενους.
Ποιά είναι η πρώτη φράση που ακούγεται συνήθως σε κάποιο καβγά ενός ζευγαριού;
''Σκοτώνομαι στη δουλειά κι εσύ δεν με καταλαβαίνεις'' και διάφορα άλλα.
Τι λένε οι άνθρωποι; Ότι δουλεύουν πολύ και δε βρίσκουν χρόνο να ζήσουν μαζί και να αφιερώσουν χρόνο σε οικογένεια και παιδιά.
Οικογένειες που συναντιούνται στο σαλόνι τα βράδια, εξουθενωμένες από τα εξαντλητικά ωράρια δουλειάς, μπροστά στην τηλεόραση και τα laptop και παραγγέλνουν delivery χαζεύοντας στην τηλεόραση μέχρι να νυστάξουν και να πάνε για ύπνο.
''Παρκάρουν'' τα παιδιά μπροστά από μια οθόνη και problem solved.
Επίσης τι λένε οι σύζυγοι, γυναίκες και άντρες ως αιτία χωρισμού αρκετές φορές;
Μιλούν για την απουσία του άλλου ή της άλλης επειδή δούλευε πολύ.
Αναρωτιέμαι αν αυτές οι νευρωτικές οικογένειες που έχουν γίνει ''ρομποτάκια'' με τον σύγχρονο τρόπο ζωής για να τα βγάλουν πέρα και ξεσπάνε με την παραμικρή αφορμή ο ένας στον άλλο ή στην ''καλύτερη'' περίπτωση αδιαφορούν για την οικογένειά τους και αποξενώνονται κάτω από την ίδια στέγη, είναι άραγε καλύτερες αυτές οι οικογένειες από τους ''μποέμ, απελευθερωτικά, ασυμβίβαστα κουραφέξαλα'' που αναφέρεις με δηκτικό τρόπο στο σχόλιό σου;
Δεν ξέρω με σιγουριά την απάντηση, απλά αναρωτιέμαι και προβληματίζομαι.
Με πολλά ψυχοφάρμακα πάντως είναι συνήθως οι εργαζόμενοι για να αντέχουν την πίεση.
Εννοείται πρέπει να δουλεύουμε για να τα βγάλουμε πέρα αλλά το αν δουλεύει κάποιος ή όχι δεν θα έπρεπε να αποτελεί αιτία αποκλεισμού κάποιου ανθρώπου από τις σχέσεις και απαγόρευσης ακόμα και της εκδήλωσης της επιθυμίας του. Όλα αυτά σε μια δίκαιη κοινωνία βέβαια που δεν θα συγχέει την απελευθέρωση με την ασυδοσία και δεν θα θεωρεί κουραφέξαλα τον μη συμβιβασμό.

Επίσης κάτι που θα ήθελα να πω ως επιστέγασμα του προηγούμενου σχόλιού μου είναι πως δουλεύουμε για να εξασφαλίσουμε τα προς το ζην αλλά δεν σημαίνει πως πρέπει να αγαπάμε τη δουλειά.
Προσωπικά λατρεύω τα ρεπό μου κι εννοείται πως αν δεν είχα έξοδα ή κάποιον άλλο τρόπο να τα καλύψω θα ήθελα να μη δουλεύω κι εννοείται να μην ξυπνάω έξι παραδέκα το πρωί όπως κάνω χρόνια τώρα για να πάρω τρία λεωφορεία να πάω στη δουλειά μου.
Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να ζούμε με ''κουραφέξαλα'' και πιο ανθρώπινα κι έτσι να διαμορφώνουμε και τις σχέσεις μας;
Ειδικότερα, το 35% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι σκέφτεται να εγκαταλείψει την εργασία του στους επόμενους 12 μήνες, λόγω υπερβολικού στρες και μεγάλης καταπόνησης. Επίσης, σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην έρευνα (49%), ανησυχούν ότι θα βιώσουν επαγγελματική εξουθένωση κάποια στιγμή στο μέλλον, ενώ το 36% δήλωσε ότι βιώνει ήδη.
Η παραπάνω πρόταση προέρχεται από ένα άρθρο αυτού του τέλειου site.
Αν θέλετε διαβάστε το ολόκληρο:
https://www.lifo.gr/now/world/i-psyhiki-ygeia-ton-ergazomenon-epibarynt…

Ναι συμφωνώ πως δεν γίνεται ο ένας να ζει εις βάρος του άλλου, αλλά όταν κάποιος είναι άνεργος τώρα δεν σημαίνει πως θα είναι και στο μέλλον, αυτό περιλαμβάνεται υπόψιν η κατευθείαν με το που πει ο άλλος άνεργος χάνεται κ το ενδιαφέρον;

Δεν είναι θέμα φύλου, και οι άνεργες και οι άνεργοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στις σχέσεις.
Γενικά τα άτομα χωρίς δουλειά.
Και οι άνεργες (ή άεργες) γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους συντρόφους τους όπως διαβάζουμε σε πρόσφατες αλλά και παλιότερες εξομολογήσεις αλλά κι όπως βλέπουμε σε παραδείγματα στον περίγυρό μας.
Είναι θέμα γοήτρου και κοινωνικής καταξίωσης.
Κι εννοείται πως δε λαμβάνεται υπ όψιν κι από τις δύο πλευρές (κι από γυναίκες κι από άντρες) το μέλλον ενός άνεργου ανθρώπου, ότι μπορεί δηλαδή να εργαστεί στο μέλλον, ότι μπορεί να είναι περιστασιακή η ανεργία του, ότι μπορεί ακόμα κι ο έρωτας να δώσει κίνητρο στον άλλο για περισσότερη διεκδίκηση εργασίας, να βρει ένα λόγο να αξίζει να παλέψει, ένα λόγο να αξίζει να κουράζεται όλο και περισσότερο γιατί θα του δίνει φτερά κι ελπίδα και ψυχική ανάταση ο έρωτας.
Αυτά είναι ''ψιλά γράμματα'' όμως για την κοινωνία.
Εννοείται πως με το που πει ο άλλος ή η άλλη ότι είναι άνεργος/η χάνεται το ενδιαφέρον.
Εδώ χάνεται το ενδιαφέρον για εργαζόμενους ανθρώπους επειδή σε κάποιους δεν αρέσει η δουλειά του άλλου και τη θεωρούν κατώτερη, στην ανεργία θα διστάσουν να εκφράσουν δυσαρέσκεια κι απόρριψη;

Και εσύ το ίδιο πράγμα λες. Θες ο άνδρας να δουλεύει. Οπότε δεν λέμε κάτι παράλογο.
Αυτό για τα πλούτη κλπ είναι ένα διαχρονικό και ατελείωτο φαινόμενο, δεν αλλάζει.
Αλλά δεν είναι όλες έτσι, οκ.

Άλλο δεν θέλουν κάποιον άνεργο γιατί θέλουν λούσα και άλλο επειδή θα χρειαστεί να βάλουν λίγο βαθύτερα στο χέρι στην τσέπη. Για μένα κακά τα ψέματα, σε αυτό το κομμάτι η σύγχρονη Ελληνίδα, υστερεί. Ενδόμυχα πολλές θεωρούν ότι είναι υποχρέωση του άνδρα να κερνάει στις περισσότερες των περιπτώσεων, κάτι το οποίο ένας άνεργος δεν μπορεί να πράξει. Άρα εκ των πραγμάτων θα χρειαστεί να το κάνει η γυναίκα, η οποία είναι διαφορετικά γαλουχημένη όπως προείπα.
Άρα δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα αυτό που διαβάζεις από άνδρες όπως λες.
Άλλωστε και η ίδια περιγράφεις ότι θέλεις έναν άνδρα οικονομικά ανεξάρτητο ώστε να χτίστε ένα κοινό μέλλον. Αυτό ακούγεται αρκετά μακροπρόθεσμο και δεν έχεις άδικο. Αλλά νομίζω ότι μιλάμε για τη φάση γνωριμίας με άνεργο και όχι για το μετά.

Κι οι άντρες κι οι γυναίκες κυνηγούν πολλές φορές την επιφάνεια όσον αφορά τις ερωτικές σχέσεις. Κι οι άντρες έχουν στερεοτυπικές, ανόητες απαιτήσεις από τις γυναίκες και οι γυναίκες από τους άντρες.
Δεν δίνουν σημασία στα ουσιώδη.
Αυτό δε σημαίνει πως σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχουν και διαμαντάκια συμπεριφορών και άνθρωποι που μπορούμε να ταιριάξουμε μαζί τους, άτομα δηλαδή με κοινές αντιλήψεις για τη ζωή.
Εννοείται πως υπάρχουν κι οι άνθρωποι που έχουν άλλες προτιμήσεις και ψάχνουν άλλα πράγματα από τους συντρόφους τους.
Το οικονομικό κομμάτι είναι ένας σημαντικός παράγοντας που κάνει πρώτα απ' όλα τον ίδιο το φτωχό διστακτικό, ανασφαλή και δεν μπορεί να κάνει το πρώτο βήμα προσέγγισης γιατί νιώθει πως δεν μπορεί να προσφέρει αυτά που θέλει.
Και σε όσους συμβαίνει αυτό, το ρίχνουν στα στερεότυπα που υπάρχουν.
Μακάρι όλοι κι όλες να βρουν το ταίρι που τους ταιριάζει.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ