Αποφασίστηκαν απεργίες και στάσεις εργασίας για 9 μέρες σε όλους τους σιδηροδρόμους

Αποφασίστηκαν απεργίες και στάσεις εργασίας για 9 μέρες σε όλους τους σιδηροδρόμους Facebook Twitter
1

Μεγάλη ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό αναμένεται να φέρει η επόμενη εβδομάδα καθώς επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, με κορύφωση 24ωρη απεργία, ξεκινούν από την Τετάρτη 11 Ιουλίου έως την Παρασκευή 20 Ιουλίου οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο.

Η απόφαση πάρθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις αφορούν το προσωπικό των ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ και αναμένεται να επηρεάσουν τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του προαστιακού της Αθήνας.

Οι κινητοποιήσεις έχουν ως εξής:

- Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018, στάσεις εργασίας 5:00-8:00, 13:00-16:00 και 21:00-00:00.

- Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018, στάσεις εργασίας 5:00-8:00, 13:00-16:00 και 21:00-00:00.

- Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, στάσεις εργασίας 5:00-8:00, 13:00-16:00 και 21:00-00:00.

- Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, στάσεις εργασίας 5:00-8:00, 13:00-16:00 και 21:00-00:00.

- Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, 24ωρη απεργία.

Αναμένεται ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τα δρομολόγια που θα ανασταλούν, ενώ τις παραπάνω ημέρες και ώρες δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο της γραμμής 3.

Η απόφαση των απεργιακών κινητοποιήσεων, σύμφωνα με την ΠΟΣ, απορρέει από τη «γενικότερη κατάσταση ιδιωτικοποίησης-εκποίησης και διάλυσης του Σιδηρόδρομου με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, καθόσον αδυνατούν να υπάρξουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας τόσο στον ΟΣΕ, όσο και στην ΕΕΣΣΤΥ».

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: Στους 42°C η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα - 196 σταθμοί με μέγιστη τιμή θερμοκρασίας πάνω από 37°C

Ελλάδα / Καιρός: Στους 42°C η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα - 196 σταθμοί με μέγιστη τιμή θερμοκρασίας πάνω από 37°C

Για το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, αξίζει να σημειωθεί ότι η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε και τους 39-40°C, στο ΣΚΑ (40.0°C), στο Ζεφύρι (39.9°C) και στη Σαλαμίνα (39.8°C)
LIFO NEWSROOM
Παλαιό Φάληρο: Έκκληση του Λιμενικού για την ταυτοποίηση του 3χρονου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό

Ελλάδα / Παλαιό Φάληρο: Έκκληση του Λιμενικού για την ταυτοποίηση του 3χρονου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό

«Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με την ταυτότητα του παιδιού, την οικογένειά του, ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξιχνίαση του περιστατικού, να επικοινωνήσει άμεσα»
LIFO NEWSROOM
Μεγάλη η φωτιά στη Μεσσηνία - Αναζωπύρωση στην Εύβοια και μήνυμα του 112

Ελλάδα / Μεγάλη η φωτιά στη Μεσσηνία - Αναζωπύρωση στην Εύβοια και μήνυμα του 112

Μεγάλη η καταστροφή στον Αητό Τριφυλλίας, όπου επιχειρούν πάνω από 100 πυροσβέστες - Οι αρχές έχουν εκκενώσει προληπτικά οικισμούς στα Κύθηρα - Εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στην Εύβοια
LIFO NEWSROOM