ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.5.2018 | 20:20

Μια ψυχούλα

Είμαι φοιτήτρια στην Πάτρα.Στην γειτονιά μου υπάρχουν αρκετα αδεσποτα γατακια.Προχθες γυρνουσα και παρατήρησα μια γατουλα σε άθλια κατάσταση την άγγιξα και ενιωσα τα κόκαλα της να εχουν βγει προς τα εξω.Λεω νταξει δε μπορώ ν κανω κατι.Χθες το βράδυ γυρνούσα ξημερώματα και το μονο που ακουγα ηταν η ανασα της γατας που ανάσαινε σαν μεγαλος άνθρωπος και με δυσκολια.Σήμερα το πρωι εφτιαξα νεροβραστο ρυζι κ της πηγα δε το φαγε.Δεν ξερω τι να κάνω,στεναχωριέμαι παρα πολυ για αυτο.Μερικοι θα πουνε νταξει αλλοι πεινανε κ εσυ θα πας να δωσεις λεφτα σε κτηνιατρο να σωσεις ενα γατί; Απλά,κ άστεγο να εβλεπα θα τον βοηθουσα.Μου σπαραζει την.καρδια να βλεπω μια ψυχουλα να βασανίζεται στους δρομους.Είναι σε αθλια κατάσταση.Αυριο θα το παρω να το παω στον κτηνιατρο.Απλά εχω μονο 50€ Ελπίζω να βοηθήσει κ η κτηνίατρος ?
7
 
 
 
 
σχόλια
Έχω γάτα και κατά καιρούς έχω φιλοξενήσει και περιθάλψει αρκετά γατιά.Τα συμπτώματα που λες, μου κάνουν για ρινοραχίτιδα και θέλει αντιβίωση.Σίγουρα θέλει και φαγητό και όχι ρύζι αλλά κονσέρβα, αν έχεις προς το παρόν λίγη κονσέρβα τόνου βάλε στο γατάκι να φάει και λίγο καθαρό νερό.Αύριο πάρε από ένα σ/μ ή ένα πετ σοπ μια κονσέρβα, είναι αρκετά οικονομικές,από 0.30 έως 2-3 ευρώ, πάρε μια οικονομική για αρχή.Αν μπορείς να του βρεις ένα μέρος να είναι ασφαλές από άλλα γατιά ή αυτοκίνητα θα ήταν ιδανικό και αν θες να βοηθήσεις πάρε την φιλοζωική της Πάτρας και εξήγησε την κατάσταση και ρώτα με ποιούς κτηνίατρους συνεργάζεται, θα σε καθοδηγήσουν να βρεις έναν οικονομικό γιατρό που παίρνει το ελάχιστο για μια επίσκεψη.Τηλ 2610996452 και άλλη μια φιλοζωική που βλέπω είναι ο Αχαϊκός Σύλλογος για την Μέριμνα των ζώων 6945-414403
Αν είναι η κοσνέρβα τόνου σε νερό όχι δεν είναι απαραίτητο, συνήθως λάδι ή λάδι σολομού δίνουμε όταν υπάρχει μεγάλη τριχόπτωση ειδικά αυτή την εποχή.Ανεφερα την κονσέρβα τόνου γιατί σπάνια αντιστέκονται σε αυτήν,αν θέλω να πιάσω ένα τρομαγμένο ή παγιδευμένο γατί ή όταν θέλω να δώσω χάπι στο δικό μου, μόλις την μυρίσουν τρέχουν κατευθείαν.Αν το γατί δεν έχει όρεξη, θα χειροτερεψει την κατάσταση του, οπότε στη παρούσα φάση πρέπει να φάει κάτι οποσδηποτε για να ανακτήσει δυνάμεις.Η ρινοραχίτιδα δεν είναι κάτι που δεν αντιμετωπίζεται, δεν είναι μεταδοτική προς τον άνθρωπο και θέλει συνήθως μια αντιβίωση όπως το vibramycin.
Θα επρεπε να κανεις κατι δραστικό γι αυτο το γατάκι. Να θυμάσαι ότι οι κτηνίατροι τις περισσότερες περιπτώσεις παίρνουν κατι τελειως συμβολικό για τα αδέσποτα. Πχ. οταν εσωσα πριν 3 μηνες ενα χτυπημένο γατακι για τις αντιβιωσεις και την κορτιζόνη μου έπαιρνε 3€. Το εξέταζε δωρεάν, καθως και ενα-δυο ραμματα, δεσιματα στο ματι κτλ. Ουσιαστικά μονο το κοστος των φαρμακων πληρωνα. Πάραυτα, πρέπει να δεις αν μπορει να σωθεί ή αν ειναι μάταιος κόπος. Ισως βοηθούσε καποια φιλοζωική τοπική. Ψαξε να βρεις αν μπορείς τουλάχιστον να σε κατευθύνουν σε γιατρο που εμπιστεύονται και γνωρίζουν, αν δεν μπορούν να το αναλάβουν.
Οι περισσότεροι κτηνίατροι, όταν τους πεις ότι πρόκειται για αδέσποτο ζώο, κάνουν καλύτερη τιμή (ίσως και δωρεάν). Είναι πολύ γλυκό αυτό που κάνεις, κι ελπίζω το γατάκι να σωθεί.Πάντως να ξέρεις το ρύζι το τρώνε τα γατάκια, αλλά την επόμενη φορά βράστο με λίγα κόκαλα από κοτόπουλο ή κρέας και άσε και λίγα κομματάκια μέσα. Θα το κατεβάσουν αμάσητο!
όπου κ όταν κ μπορείς να βοηθήσεις κάνε το. Απλά το γατάκι, υποφέρει από τραύμα ή κάποια ασθένεια όπως το βλέπεις ή απλά από την ασιτία ? Σε περίπτωση που φταίει η πείνα αν μπορείς να του εξασφαλίσεις φαγητό κ ίσως ένα μέρος που δε θα κινδυνεύει από αυτοκίνητα, θα ναι καλά..Αν το πας σε κτηνίατρο κ σου πει για εμβόλια κ διάφορα τέτοια θα πρέπει να έχεις αποφασίσει αν το κρατήσεις ή θα το αφήσεις πάλι αδέσποτο. Αν είναι να μείνει πάλι στους δρόμους καλύτερα κράτα τα λεφτά σου για τροφή. Μπράβο σου που δεν αδιαφορείς. Και αν πεις το σκηνικό σε φίλους κ γνωστούς μπορεί να σε βοηθήσουν με το υστέρημά τους ή κ να θελήσουν να το υιοθετήσουν..