ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.2.2018 | 17:25

Στοματικη υγιεινη

Γιατι ενας εφηβος ενω ασχολειται πολυ με τα δοντια του (συχνα βουρτσισματα, συχνα πυκνα στοματικα διαλυματα) και δν εχει καποιο θεμα ,πχ σαπισμενο δοντι, κι ενω εχει και σχετικα λευκα δοντια (σημαδι καλης στοματικης υγιεινης) να εχει δυσοσμια στοματος?(η τουλαχιστον ετσι νιωθει ,δν του το χει πει κανεις)
3
 
 
 
 
σχόλια
Πολλοί και διαφορετικοί λόγοι. 1.πρωϊνή δυσοσμία που είναι μια πραγματικότητα της ζωής (λόγω της πολύωρης στεγνότητας και του άδειου στομάχου)2.κακή πέψη3.κατανάλωση πολλών τροφών με ουσίες που διασπώνται σε προϊόντα με έντονη οσμή (πχ. κρεμμύδια/καρυκεύματα κλπ)4.αλλοιώσεις στον οισοφάγο (μην σε τρομάξω όμως τώρα)5.αλλοιώσεις στο στομάχι (το ίδιο)6.έλλειψη βουρτσίσματος και της γλώσσας όπου οι τροφές εισχωρούν στους κάλυκες και συνεχίζουν να αποσυντίθενται παρά το πλύσιμο των δοντιών7.κάπνισμα8.κατανάλωση αλκοόλΤα λευκά δόντια (ειδικά σε εφηβική ηλικία) πάντως δεν έχουν να κάνουν με την στοματική υγιεινή. Η απόχρωση των δοντιών είναι γενετικό κληρονομούμενο χαρακτηριστικό κι οφείλεται στην αναλογία αδαμαντίνης-οδοντίνης. (Μάλιστα τα ελαφρώς κιτρινωπά είναι πιο γερά επειδή δείχνουν υψηλότερη αναλογία της δεύτερης). Επίσης μπορεί να συμβεί αποχρωματισμός των δοντιών σε παιδική ηλικία από την λήψη αντιβιώσεων. Σε μεγαλύτερες ηλικίες το λέκιασμα των δοντιών από ουσίες που καταναλώνονται συχνά (καφές-τσιγάρο-κόκκινο κρασί-πορτοκαλάδες και γενικώς όξινοι χυμοί) ίσως εξηγείται έτσι.
Παρέλειψα και την κετονική αναπνοή που συμβαίνει στην διαβητική κετοξέωση. (αποβάλλονται σώματα που λέγονται κετόνες και μυρίζουν σαν αμμωνία). Ανιχνεύεται με εξέταση αίματος και ούρων πάντως.