Μαδαγασκάρη: Οκτώ παιδιά δηλητηριάστηκαν και πέθαναν αφού έφαγαν θαλάσσια χελώνα

Μαδαγασκάρη: Οκτώ παιδιά δηλητηριάστηκαν και πέθαναν αφού έφαγαν θαλάσσια χελώνα Facebook Twitter
1

Οκτώ παιδιά πέθαναν στη βόρεια Μαδαγασκάρη, από τροφική δηλητηρίαση, αφού έφαγαν μια θαλάσσια χελώνα, είδος υπό προστασία, ανέφεραν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Συνολικά 27 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν και οι οκτώ από αυτούς, όλοι ανήλικοι, πέθαναν στις 8 και 9 Ιανουαρίου αφού κατανάλωσαν το κρέας της θαλάσσιας χελώνας, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Μποροχάνι Σαΐντ.

Οι αρχές "δεν συνιστούν" στους κατοίκους να καταναλώνουν κρέας προερχόμενο από θαλάσσιες χελώνες και άλλα 24 είδη ψαριών κατά τη διάρκεια των θερμών μηνών του έτους. Τα είδη αυτά τρέφονται με άλγη που, από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο, είναι τοξική για όσους φάνε το κρέας τους.

Τον Δεκέμβριο άλλοι οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τροφική δηλητηρίαση στην ίδια επαρχία, την Αντσιρανάνα, αφού έφαγαν σαρδινέλες, ένα είδος ρέγγας.

Με πληροφορίες από AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια