Ο Τζέιμς Φράνκο φόρεσε καρφίτσα «Time's Up» στις Χρυσές Σφαίρες, αλλά τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση

Ο Τζέιμς Φράνκο φόρεσε καρφίτσα «Time's Up» στις Χρυσές Σφαίρες, αλλά τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση Facebook Twitter
1

Πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν ευθέως το κύρος των Χρυσών Σφαιρών επειδή η Hollywood Foreign Press Association (HFPA) απένειμε στον Τζέιμς Φράνκο το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στην κατηγορία Μιούζικαλ ή Κωμωδία. 

Ο Φράνκο αποδέχθηκε το βραβείο για τον ρόλο στην ταινία «The Disaster Artist» φορώντας στο πέτο του κοστουμιού του μια καρφίτσα που έγραφε «Time's Up», την εθελοντική οργάνωση ενάντια στην σεξουαλική παρενόχληση που εγκαινίασαν πρόσφατα τουλάχιστον 300 γυναίκες ηθοποιοί, σεναριογράφοι, σκηνοθέτες και άλλες προσωπικότητες του κινηματογράφου και του θεάματος.

Ο Τζέιμς Φράνκο φόρεσε καρφίτσα «Time's Up» στις Χρυσές Σφαίρες, αλλά τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση Facebook Twitter

Η καρφίτσα που επέλεξε όμως προκάλεσε αντιδράσεις καθώς πολλές γυναίκες αμέσως μετά αποκάλυψαν πως έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ίδιο, ανάμεσά τους και μία ηθοποιός. 

Δείτε το βίντεο με την βράβευση του Τζέιμς Φράνκο:

 

Όλα ξεκίνησαν από ένα μήνυμα στο Twitter της ηθοποιού Άλι Σίντι, που αν και δεν εξαπέλυσε συγκεκριμένες κατηγορίες εναντίον του Τζέιμς Φράνκο και του Κρίστιαν Σλέιτερ, ωστόσο συνόδευσε το σχόλιό της με το #MeToo- το hashtag που εκφράζει την στήριξη στα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης μετά το σκάνδαλο Γουάινστιν που ξέσπασε πριν μερικούς μήνες. 

«Οκ, μισό. Ο Κρίστιαν Σλέιτερ και ο Τζέιμς Φράνκο είναι στο τραπέζι από τις Χρυσές Σφαίρες #MeToo. Ο Τζέιμς Φράνκο μόλις κέρδισε. Σας παρακαλώ μην με ξαναρωτήσετε γιατί εγκατέλειψα την βιομηχανία της τηλεόρασης και του κινηματογράφου», ήταν το μήνυμα της Άλι Σίντι, που το 2014 είχε παίξει στην ταινία «The Long Shift» σε σκηνοθεσία Τζέιμς Φράνκο. Η ηθοποιός διέγραψε αργότερα το συγκεκριμένο μήνυμα. 

Η ηθοποιός Βάιολετ Πάλϋ κατηγόρησε επίσης τον Φράνκο για σεξουαλική παρενόχληση στην ίδια και απόπειρα αποπλάνησης μιας 17χρονης φίλης της στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του. «Ωραία καρφίτσα Τζέιμς. Θυμάσαι τότε που έσπρωχνες το κεφάλι μου μέσα σε ένα αυτοκίνητο προς το εκτεθειμένο πέος σου και εκείνη τη φορά που είπες στη φίλη μου να έρθει στο ξενοδοχείο σου όταν ήταν 17 ετών; Αφού σε είχαν ήδη πιάσει να κάνεις το ίδιο σε μια διαφορετική 17χρονη;», έγραψε στο μήνυμά της. 

Οι κατηγορίες ήρθαν στο φως όταν πολλοί τηλεθεατές επέκριναν έντονα την βράβευση του ηθοποιού, κατηγορώντας τον για ανάρμοστη συμπεριφορά στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένου κι ενός περιστατικού σύμφωνα με το οποίο ο Φράνκο είχε κάνει πρόταση μέσω Instagram σε ένα 17χρονο κορίτσι να τον συναντήσει έξω από την παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» στο Μπρόντγουεϊ. 

Από την πλευρά του ο Τζέιμς Φράνκο, ερωτηθείς σχετικά με το τελευταίο συμβάν, είχε πει τον Απρίλιο του 2014 στην εκπομπή Live! With Kelly and Michael: «Ντρέπομαι και υποθέτω είμαι απλώς δείγμα του πόσο παγίδα είναι τα social media. Είναι ο τρόπος γνωριμίας σήμερα αλλά αυτό που έμαθα είναι πως ποτέ δεν ξέρεις ποιος είναι στην απέναντι πλευρά. Ήταν λάθος και έμαθα το μάθημά μου». 

Oscars News
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν από το break, ο Γιώργος Λάνθιμος τα λέει όλα

Οθόνες / Γιώργος Λάνθιμος: «Το θέμα είναι πώς ξαναβρίσκεις τη χαρά»

Παραδέχεται πως η δημιουργία ενός έργου τέχνης δεν είναι μια ανώδυνη διαδικασία. Και πως χρειάζεται ένα διάλειμμα. Πήρε στάση απέναντι σε όσα συμβαίνουν στη Γάζα γιατί «Αν είσαι άνθρωπος με οποιαδήποτε ενσυναίσθηση, δεν μπορείς να μη μιλήσεις». Λίγο πρίν την κυκλοφορία της ταινίας Βουγονία που σκηνοθετεί, ο Γιώργος Λάνθιμος μίλησε στη LifO.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Θανάσης Βαλτινός: Η νουβέλα «Η Κάθοδος των Εννιά» του διακεκριμένου συγγραφέα

Οθόνες / «Η Κάθοδος των Εννιά»: Η διάσημη νουβέλα του Θανάση Βαλτινού

Πεθαίνει σαν σήμερα ο διακεκριμένος Έλληνας συγγραφέας. Αυτή είναι η ιστορία ενός από τα εμβληματικότερα βιβλία του και η βραβευμένη μεταφορά της στον κινηματογράφο, το 1984, από τον Χρίστο Σιοπαχά.
ΦΩΝΤΑΣ ΤΡΟΥΣΑΣ
Η Ιζαμπέλ Ιπέρ έπαιξε σε 120 ταινίες. Σε αυτές τις 10 ξεπέρασε τον εαυτό της

Οθόνες / Η Ιζαμπέλ Ιπέρ έπαιξε σε 120 ταινίες. Σε αυτές τις 10 ξεπέρασε τον εαυτό της

Με αφορμή το αφιέρωμα που ετοίμασε το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για μία από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς της εποχής μας, επιλέγουμε 10 ταινίες της, στις οποίες έχει αποτυπωθεί η τεράστια υποκριτική της δυναμική και η ικανότητά της να μεταμορφώνεται εσωτερικά με κάθε ρόλο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Βιμ Βέντερς: Τι θα δούμε στο μεγάλο αφιέρωμα που έρχεται στη Στέγη

Οθόνες / Βιμ Βέντερς: Τι θα δούμε στο μεγάλο αφιέρωμα που έρχεται στη Στέγη

Ένα μοναδικό μεγάλο αφιέρωμα στον σπουδαίο δημιουργό για ένα τριήμερο σε όλους τους χώρους της Στέγης, με προβολές των ταινιών του, ένα masterclass και μια συζήτησή του με την Αφροδίτη Παναγιωτάκου στην Κεντρική Σκηνή.
M. HULOT
Steve Blame: «Το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή είναι να παραμένεις καλός άνθρωπος»

Οθόνες / Steve Blame: «Το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή είναι η καλοσύνη»

Υπήρξε από τις πιο αναγνωρίσιμες διεθνώς τηλεοπτικές περσόνες, όντας ο κεντρικός παρουσιαστής του MTV. Σήμερα ο 66χρονος τηλεοπτικός παραγωγός, συγγραφέας και σεναριογράφος ζει πλέον μόνιμα στην Αθήνα, όμως ο έρωτας με την Ελλάδα κρατάει από πολύ παλιά. Ο Steve Blame αφηγείται τη ζωή του στη LifO.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Oι 10 Καλύτερες Ελληνικές Ταινίες των ‘20s μέχρι τώρα

Η λίστα / Oι 10 καλύτερες ελληνικές ταινίες των '20s μέχρι τώρα

Ποιες ελληνικές ταινίες της τρέχουσας δεκαετίας έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής; Ρωτήσαμε 20 κριτικούς κινηματογράφου, ανθρώπους του ευρύτερου κινηματογραφικού χώρου και αθεράπευτους σινεφίλ και σας παρουσιάζουμε το top 10 που προέκυψε μέσα από το συναρπαστικό, σύνθετο μωσαϊκό του σύγχρονου ελληνικού σινεμά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να εξηγήσω απόλυτα γιατί επιστρέφω διαρκώς εκεί»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Επιστρέφοντας, μπορεί να πιάσουμε πάλι το νήμα»

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος μας μιλά για το χωριό όπου γεννήθηκε, το Αρματολικό στη νότια Πίνδο, αλλά και για το νέο του ντοκιμαντέρ, «Τα τέρματα του Αυγούστου», που διαδραματίζεται εκεί.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης έχει τα πιο ψαγμένα αφιερώματα

Οθόνες / Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης έχει τα πιο ψαγμένα αφιερώματα

Από μια ρετροσπεκτίβα στην Ιζαμπέλ Ιπέρ μέχρι έναν πλήρη οδηγό του έργου του Γιώργου Τσεμπερόπουλου και από το spotlight στον Μαρσέλ Πανιόλ μέχρι μια ανατρεπτική ματιά στην έννοια του plot twist, οι θεματικές ενότητες του φεστιβάλ διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γιούλη Τσαγκαράκη: «Κάθε σπίτι έχει τον δικό του Νετανιάχου, τον δικό του Τραμπ»

Οθόνες / Γιούλη Τσαγκαράκη: Η θεία Σταματίνα από τις «Σέρρες» του Γιώργου Καπουτζίδη μιλά στη LifO

Η ταλαντούχα ηθοποιός με τον ρόλο της ίντερσεξ θείας έσπασε ταμπού και άνοιξε ξανά μια σειρά συζητήσεων για το φύλο, την LGBTQI+ κοινότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πώς ετοιμάστηκε για το ρόλο; Πώς βλέπει τις αντιδράσεις;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Τι θα δούμε στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Σινεμά / Τι θα δούμε στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η νέα ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ, φιλμ που έρχονται από τις Κάννες, πρεμιέρες, οι μικρού μήκους του Γιώργου Τσεμπερόπουλου και οι ελληνικές συμμετοχές των διαγωνιστικών τμημάτων είναι μερικοί από τους λόγους που θα μας στείλουν και φέτος στις αίθουσες του αγαπημένου κινηματογραφικού θεσμού.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το αμερικανικό σινεμά δίνει τη μία μάχη μετά την άλλη

Pulp Fiction / Το αμερικανικό σινεμά δίνει τη μία μάχη μετά την άλλη

Προτροπή για αντίσταση ή παραίνεση για τρομοκρατία; Το αριστούργημα του Πολ Τόμας Άντερσον «Μια μάχη μετά την άλλη», οι εξαιρετικές πρόσφατες αλληγορίες «Weapons» και «Eddington», αλλά και οι αξέχαστες κινηματογραφικές αναφορές τους απασχολούν τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και τον αρχισυντάκτη της LiFO Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Επιτρέπεται να θαυμάζουμε σήμερα τη Λένι Ρίφενσταλ;

Ιδέες / Επιτρέπεται να θαυμάζουμε σήμερα τη Λένι Ρίφενσταλ;

Με αφορμή το νέο ντοκιμαντέρ για μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του 20ού αιώνα, ξαναθυμόμαστε τι είχαν απαντήσει στη LiFO οι Πέπη Ρηγοπούλου, Θωμάς Μοσχόπουλος, Δημήτρης Στεφανάκης, Θάνος Παπακωνσταντίνου, Πάνος Κούτρας και Θεόφιλος Τραμπούλης.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Boots»: Μια σειρά για το τι σημαίνει «να είσαι gay στον στρατό»

Οθόνες / «Boots»: Kάτι καλό θα κάνει αυτή η σειρά για να την αποκαλούν «woke σκουπίδι»

H τηλεοπτική σειρά οκτώ επεισοδίων του Netflix, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, προσεγγίζει με μοναδικό και συγκινητικό τρόπο το θέμα της ομοφοβίας στον στρατό. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια