Μπουτάρης: Νεκρή μαύρη κηλίδα η ΔΕΘ- Σαν τον χαζό θα πάω και στα εγκαίνια

Μπουτάρης: Νεκρή μαύρη κηλίδα η ΔΕΘ- Σαν τον χαζό θα πάω και στα εγκαίνια Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
3

Τα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ και τα μέτρα που θα ληφθούν στη Θεσσαλονίκη, λόγω της παρουσίας του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.


"Βαρέθηκα να λέω πως δεν πρέπει να κλείνει η πόλη στη διάρκεια της ΔΕΘ. Και σαν τον χαζό θα πάω και στα εγκαίνια", είπε προς το Σώμα ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, απαντώντας στην τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρου Καλαφάτη.

Μιλώντας το δημοτικό συμβούλιο αναφέρθηκε στην κατάσταση της ΔΕΘ, χαρακτηρίζοντάς την μαύρη κηλίδα στην πόλη. «Δεν μπορεί η έκθεση να είναι σε αυτή την κατάσταση, μια νεκρή μαύρη κηλίδα στην καρδιά της πόλης», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο κ.Καλαφάτης αναρωτήθηκε εάν ο δήμαρχος και φέτος θα απευθύνει έκκληση στον πρωθυπουργό να μην επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη, όπως είχε κάνει τον Αύγουστο του 2013 με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ αναφέρθηκε και στην περσινή χρονιά κατά την οποία ο κ.Μπουτάρης σκεφτόταν να μην παραστεί στα εγκαίνια λόγω της κατάστασης που δημιουργείται στην πόλη.


"Το 2013 γινόταν της κακομοίρας. 'Έκλεινε η μισή πόλη και η έκθεση ήταν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Και είπα να μην έρθει ο πρωθυπουργός γιατί εάν θυμάστε ήρθε μεσημέρι Σαββάτου και έφυγε βράδυ Σαββάτου. Δεν γίνεται αυτό πράγμα. Ολίγον έγκυος δεν έχει. Ή έρχεσαι να κάνεις τα εγκαίνια σοβαρά ή δεν έρχεσαι", είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπουτάρης.


Ο επικεφαλής των "Εντάξει" για μια ακόμη φορά επανέλαβε την πρόταση της παράταξης του για καθιέρωση ενός forum πριν τα επίσημα εγκαίνια της ΔΕΘ, με τον δήμαρχο να την ασπάζεται και να υπογραμμίζει, όμως, πως δεν μπορεί ο δήμος να αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ και voria.gr

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM