Η Bελκουλέσκου επιστρέφει και "προσγειώνει"-Μιλά για μειώσεις στις συντάξεις και μείωση του αφορολόγητου

Η Bελκουλέσκου επιστρέφει και "προσγειώνει"-Μιλά για μειώσεις στις συντάξεις και μείωση του αφορολόγητου Facebook Twitter
SOOC
4

Για «φουλ ατζέντα μπροστά» της και για «πολύ δρόμο» που έχει ακόμη να διανύσει η Ελλάδα κάνει λόγο η επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στη χώρα μας  Ντέλια Βελκουλέσκου, σε συνέντευξή της στη Ναυτεμπορική.

Η κ. Βελκουλέσκου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι νέες επενδύσεις στην Ελλάδα βρίσκουν σημαντικό εμπόδιο στους φόρους και προτείνει τη  διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τη μείωση της δαπάνης για τις συντάξεις για να αποκλιμακωθεί η φορολόγηση.

Αναφέρεται ακόμη σε συμφωνία «των ευρωπαίων και της Ελλάδας» για μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση τη μείωση αυτού του στόχου.

Ζητά επίσης να βρεθεί σύντομη λύση στο θέμα των συμβασιούχων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών και μη εξυπηρετούμενων δανείων  ενώ αναφέρεται και πάλι σε έλλειμμα του συνταξιοδοτικού συστήματος στην Ελλάδα, που είναι «σχεδόν τέσσερις φορές υψηλότερο από τον μέσο όρο της ζώνης του Ευρώ».

Για το χρέος επισημαίνει ότι θα προκύψει ουσιαστικά όταν η χώρα σταματήσει να δανείζεται από τις διεθνείς αγορές και χαρακτηρίζει «μη ουσιώδες» θέμα για τη βιώσιμη επιστροφή της χώρας στις αγορές την ποσοτική χαλάρωση.

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bloomberg: Ο Τραμπ ζητά 1 δισ. δολάρια από τις χώρες για να παραμείνουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του

Διεθνή / Bloomberg: Ο Τραμπ ζητά 1 δισ. δολάρια για μια μόνιμη θέση στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του

Οι επικριτές ανησυχούν ότι ο Τραμπ επιχειρεί να δημιουργήσει μια εναλλακτική ή ανταγωνιστική δομή προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, τον οποίο έχει επικρίνει εδώ και χρόνια
THE LIFO TEAM
Παραδοχή Χαμενεΐ: Χιλιάδες νεκροί στις διαδηλώσεις στο Ιράν, κάποιοι πέθαναν με απάνθρωπο τρόπο

Διεθνή / Παραδοχή Χαμενεΐ: Χιλιάδες νεκροί στις διαδηλώσεις στο Ιράν, κάποιοι πέθαναν με απάνθρωπο τρόπο

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι σκοτώθηκαν χιλιάδες πολίτες - «Με τη βοήθεια του Θεού, το ιρανικό έθνος πρέπει να σπάσει τη ραχοκοκαλιά των στασιαστών»
THE LIFO TEAM