Τα 3 βασικά λάθη που κάνουμε με το αποσμητικό μας

Τα 3 βασικά λάθη που κάνουμε με το αποσμητικό μας Facebook Twitter
Δεν έχει κανένα νόημα να ανανεώνουμε το αποσμητικό, μετά από μία μέρα γεμάτη ιδρώτα, χωρίς να έχει προηγηθεί ένα αναζωογονητικό ντους.
3

Ο καιρός ανοίγει, η θερμοκρασία ανεβαίνει, η αίσθηση της όσφρησης είναι αυτή που θίγεται βασικά από την σταδιακή επέλαση των δύο πρώτων. Καθημερινά, εκατομμύρια άνθρωποι επαναλαμβάνουν τις ίδιες μηχανικές κινήσεις, πριν βγουν από το σπίτι για να φτάσουν στη δουλειά, με ενδιάμεσες στάσεις, φυσικά, τα ΜΜΜ, τα μέρη που θα αφήσουν το... στίγμα τους, τη μυρωδιά που θα αφήσουν πίσω τους. Σε κάποιες περιπτώσεις, κάτι συμβαίνει λάθος. Ο τρόπος που μυρίζουμε, ουδέτερος, ευχάριστος ή όχι και τόσο μπορεί να δημιουργήσει σχόλια, κυρίως, όμως, να φέρει στην επιφάνεια ορισμένα θέματα που αφορούν την καθημερινή μας υγιεινή. Να μερικά λάθη κεκτημένης ταχύτητας ή συνήθειας. 

1.

Εφαρμόζουμε το αποσμητικό το πρωί

Και ενώ έχουμε κάνει μπάνιο το βράδυ. Ναι, αλλά οι ιδρωτοποιοί αδένες εξακολουθούν να δουλεύουν και ενώ κοιμόμαστε. Το αποσμητικό -και κυρίως τα αποσμητικά που μπλοκάρουν τον ιδρώτα- εφαρμόζονται ως συνοδευτικό της διαδικασίας του μπάνιου και όχι ως κυρίως... Αποσμητικό, λοιπόν, αμέσως μετά το μπάνιο για ασφαλέστερο έλεγχο της βαριάς μυρωδιάς που αναδύεται από το σώμα μας μετά από ώρες στους δρόμους και την υπερένταση της ημέρας. 

2.

Ανανεώνουμε το αποσμητικό τη λάθος στιγμή 

Όπως προαναφέρθηκε το αποσμητικό, όπως και το άρωμα πολλές φορές, είναι "συνοδευτικό", όχι κυρίως. Δεν έχει κανένα νόημα, λοιπόν, να ανανεώνουμε το πρώτο, μετά από μία μέρα γεμάτη ιδρώτα, χωρίς να έχει προηγηθεί ένα αναζωογονητικό ντους. Αυτή η λάθος κίνηση είναι η αιτία αυτής βαριάς μυρωδιάς, όπου επικρατεί η φυσική οσμή του σώματος με ένα στρώμα ξένης μυρωδιάς και κάποτε κάνει τους διπλανούς μας να θέλουν να λιποθυμήσουν. Ή έστω να ανοίξουν -τρέχοντας- τα παράθυρα.

3.

Ίδια ρούχα, δεύτερη και τρίτη μέρα

Εκτός από το πανωφόρι, μία χοντρή ζακέτα ή την ελαφριά ανοιξιάτικη καπαρντίνα -που συνέρχονται με ένα καλό αέρισμα- οτιδήποτε άλλο έρχεται σε άμεση επαφή με το σώμα μας, ειδικά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες δεν αντέχει πάνω από μία φορά. Η θέση του t-shirt ή του πουκαμίσου μετά από μία σκληρή μέρα πάνω μας είναι στα άπλυτα. Δεν έχει κανένα νόημα το καλό μπάνιο και η σωστή χρήση αντι-ιδρωτικών, αν είναι να φορέσουμε το ίδιο μπλουζάκι που την προηγούμενη (ή την προ-προηγούμενη μέρα) έμεινε πάνω μας για περισσότερο από 8 - 10 ώρες. Οι ίνες του υφάσματος έχουν συγκρατήσει τις οσμές (τις δικές μας, αλλά και της πόλης) και το αποτέλεσμα θα είναι βαρύ και -δυστυχώς- δύσοσμο. 

Με στοιχεία από Prevention.com, Shape.com

Υγεία & Σώμα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ψυχή & Σώμα / Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ο βελονισμός έχει συνδεθεί με εναλλακτικές θεραπείες, ευεξία και ανατολική φιλοσοφία. Όμως, όταν ένας νευρολόγος τον προτείνει για την ανακούφιση από ημικρανίες, οσφυαλγίες ή χρόνιο πόνο, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Τι λέει η επιστήμη γι’ αυτήν τη χιλιάδων ετών πρακτική και ποιοι μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν; Ο νευρολόγος Οδυσσέας Παζιώνης απαντά.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Ψυχή & Σώμα / Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Γυμναστική με κινητό στο χέρι, ρολόγια που σου λένε πότε να αναπνεύσεις, influencers που υπόσχονται κοιλιακούς μέσα σε δέκα λεπτά: πόσα από όλα αυτά λειτουργούν πραγματικά; Για να ξεχωρίσουμε το hype από την ουσία, μιλήσαμε με τον Λάμπρο Μουλίνο, διαιτολόγο, διατροφολόγο και γυμναστή, ο οποίος μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε το τοπίο του fitness όπως αυτό διαμορφώνεται στα ελληνικά social media σήμερα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Ψυχή & Σώμα / Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Τι γίνεται με τα συσκευασμένα που βρίσκουμε στα ψυγεία; Είναι ασφαλή; Τα παγωτά που δεν έχουν ζάχαρη να τα προτιμάμε; Είναι ασφαλές να δίνουμε υποκατάστατα ζάχαρης στα παιδιά; Ποια είναι τα καλά του σπιτικού παγωτού; Και πώς μπορούμε να το φτιάχνουμε;
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η σημασία της ηθικής ομορφιάς

Υγεία & Σώμα / Η ομορφιά του να δείχνεις καλοσύνη χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Οι πράξεις γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας προκαλούν αισθήματα ψυχικής ευφορίας και συγκίνησης, που οδηγούν στην επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους
THE LIFO TEAM
Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Ψυχή & Σώμα / Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Βοηθούν όντως κάποιες τροφές στις καύσεις ή είναι απλώς ένας διατροφικός μύθος; Στο σημερινό επεισόδιο συζητάμε με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε με απλούς τρόπους τον μεταβολισμό μας.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Ψυχή & Σώμα / Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Τι σημαίνει «σωστή» διατροφή στην εμμηνόπαυση; Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων; Πόσοι από τους διατροφικούς «κανόνες» που ακούμε είναι μύθοι; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον νοσοκομειακό διαιτολόγο Χρήστο Παπαβαγγέλη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Ζωή στα καλύτερά της / «Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Μια συζήτηση με την παιδοψυχολόγο και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Ηλέκτρα Κτενά για το γονεϊκό άγχος και το τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να χτίσουν ουσιαστικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους, στο πλαίσιο της σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ