Η Νορβηγία σχεδιάζει την απαγόρευση του νικάμπ και της μπούρκας σε σχολεία και πανεπιστήμια

Η Νορβηγία σχεδιάζει την απαγόρευση του νικάμπ και της μπούρκας σε σχολεία και πανεπιστήμια Facebook Twitter
3

Η Νορβηγία σχεδιάζει να απαγορεύσει το νικάμπ και τη μπούρκα που φορούν οι μουσουλμάνες σε νηπιαγωγεία, σχολεία και πανεπιστήμια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Πρόκειται για την τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που προχωράει σε αυτή την απαγόρευση. Η Γαλλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία και το γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας έχουν ήδη επιβάλει περιορισμούς στη χρήση μπούρκα και νικάμπ σε δημόσιους χώρους.


Η κυβέρνηση μειοψηφίας της Νορβηγίας, μια συμμαχία των κεντροδεξιών Συντηρητικών και του λαϊκιστικού Κόμματος της Προόδου, δήλωσε βέβαιη ότι θα εξασφαλίσει τη στήριξη της αντιπολίτευσης σε αυτή την πρωτοβουλία της. «Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι αυτό θα εγκριθεί από το κοινοβούλιο», δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Παιδείας Τορμπγέρν Ρόε Ισάκσεν.


Η Νορβηγία, η οποία θα πραγματοποιήσει εκλογές στις 11 Σεπτεμβρίου, θα είναι η πρώτη σκανδιναβική χώρα που θα επιβάλλει απαγόρευση της μπούρκας για ενήλικες και παιδιά.


«Ο ρουχισμός που καλύπτει το πρόσωπο, όπως το νικάμπ ή η μπούρκα, δεν ανήκουν στα νορβηγικά σχολεία. Η δυνατότητα της επικοινωνίας είναι μια βασική αξία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης Περ Σάντμπεργκ.


Οι υπάλληλοι, οι οποίες επιμένουν να καλύπτουν το πρόσωπό τους, κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους, ενώ οι φοιτήτριες να αποβληθούν από το πανεπιστήμιο, πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

Διεθνή / Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

50 χρόνια μετά την άνοδο της Θάτσερ, η βρετανική δεξιά βλέπει τον Μπλερισμό ως λάθος πορεία. Τόρις και Reform UK προγραμματίζουν αλλαγές στη νομοθεσία, πρόνοια και κοινωνική ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Διεθνή / Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτάκι, πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ινδία, ενισχύοντας τις διπλωματικές, εμπορικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ Δελχί και Καμπούλ, ενώ παρακολουθεί στενά το Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Διεθνή / Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές φυσικού αερίου της Ουκρανίας πλήττουν το 60% της παραγωγής, προκαλώντας φόβους για ελλείψεις το χειμώνα
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ», δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ» δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

«Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ, στον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και στις δημοκρατικές χώρες του κόσμου ως τους κύριους συμμάχους μας για να πετύχουμε την Ελευθερία και τη δημοκρατία», έγραψε η Βενεζουελανή πολιτικός
LIFO NEWSROOM
Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Διεθνή / Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Καθώς η Γαλλία παραμένει σε πολιτική κρίση, η Μαρί Λεπέν και η «Εθνική Συσπείρωση» εκμεταλλεύονται το χάος για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να προετοιμαστούν για πιθανές πρόωρες εκλογές
LIFO NEWSROOM
«Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Διεθνή / «Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Αφού η Επιτροπή Νόμπελ αγνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν αναγνώρισαν «έναν ανθρωπιστή που κινεί βουνά με τη δύναμη της θέλησής του»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Εύγε!Απαγόρευση σε κάθε θρησκευτική καταπίεση - ακόμα και αν τα υποκείμενα αυτής της καταπίεσης την έχουν εσωτερικεύσει και αισθάνονται ότι είναι δική τους επιλογή.
Όπως θέλουν κάποιες χώρες οι γυναίκες να φοράνε μπούρκα, έτσι θέλουν και κάποιες άλλες οι γυναίκες να ΜΗΝ φοράνε.Με την μπούρκα, όπως πολύ σωστά λέει η Νορβηγία, χάνεται η επικοινωνία και η αναγνώριση.