KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Το να μιλάμε στα κατοικίδιά μας εκτός από χαριτωμένο είναι και δείκτης ευφυΐας, υποστηρίζει νέα έρευνα

Το να μιλάμε στα κατοικίδιά μας εκτός από χαριτωμένο είναι και δείκτης ευφυΐας, υποστηρίζει νέα έρευνα Facebook Twitter
1

Τα κατοικίδια είναι εξαιρετικοί ακροατές, ενδεχομένως οι καλύτεροι που θα μπορούσε να βρει κανείς- όσοι έχουν γάτα, σκύλο ή οποιοδήποτε άλλο ζωάκι στο σπίτι τους και μιλούν συχνά πυκνά μαζί τους, μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Πόσο φυσιολογικό είναι όμως όλο αυτό και τι κρύβει κατά βάθος; Μια νέα έρευνα έρχεται να «απενοχοποιήσει» εντελώς την συγκεκριμένη τάση/ συνήθεια που έχουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι ιδιοκτήτες ζώων, υποστηρίζοντας πως το να μιλάμε στα κατοικίδιά μας εκτός από χαριτωμένο είναι και δείκτης ευφυΐας.

Ο Nicholas Epley, καθηγητής Συμπεριφορικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και επικεφαλής της έρευνας, διαπίστωσε πως η συνομιλία με τα κατοικίδια είναι ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι προσπαθούν να τους αποδώσουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Με άλλα λόγια προσπαθούμε να κάνουμε τα κατοικίδιά μας να μοιάζουν περισσότερο με εμάς. 

Όπως λέει, όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος, τείνει να σταματά όλη αυτή τη διαδικασία του να δίνει ανθρώπινη διάσταση σε κάποιο κατοικίδιο από φόβο πως μπορεί να δείχνει μέχρι και τρελός στα μάτια των άλλων. «Ιστορικά, το να αποδίδουμε ανθρώπινα χαρακτηριστικά σε κάτι, έχει χαρακτηριστεί δείγμα παιδικότητας ή ηλιθιότητας, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα φυσικό υποπροϊόν της τάσης που κάνει τον άνθρωπο μοναδικά έξυπνο σε αυτόν τον πλανήτη», λέει ο ίδιος, σημειώνοντας πως ουσιαστικά η ανάγκη για όλο αυτό είναι ο τρόπος μας να χρησιμοποιούμε τα όρια της νοημοσύνης μας, κάτι που μας διαχωρίζει πρακτικά από τα υπόλοιπα πλάσματα. «Κανένα άλλο είδος δεν έχει αυτήν την τάση», τονίζει ο Epley. 

Βέβαια όπως σημειώνει, η τάση δεν σταματά στα κατοικίδια αλλά επεκτείνεται και σε αντικείμενα. «Συχνά βαφτίζουμε αντικείμενα όπως αυτοκίνητα, μουσικά όργανα, βάρκες, φωτογραφικές μηχανές, φυτά- πράγματα με τα οποία έχουμε αναπτύξει ειδική σχέση και θεωρούμε προέκταση της ίδιας μας της ταυτότητας», σχολιάζει. 

Συμπερασματικά, σταματήστε να νιώθετε ένοχοι (αν νιώθετε) μιλώντας στο σκύλο, σε μια γλάστρα ή επειδή αποκαλείτε το αυτοκίνητό σας κάπως- δεν σημαίνει πως είστε τρελοί. Κάθε άλλο, σημαίνει πως είσαι ευφυέστατοι. 

1

KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσείς θα κλωνοποιούσατε το κατοικίδιό σας;

Living / Εσείς θα κλωνοποιούσατε το κατοικίδιό σας;

Από την Μπάρμπρα Στρέιζαντ μέχρι τον Πρόεδρο της Αργεντινής και τον αστέρα του αμερικανικού ποδοσφαίρου Τομ Μπρέιντι, Όλο και περισσότεροι πληρώνουν πολλές χιλιάδες για να κλωνοποιήσουν τα αγαπημένα τους κατοικίδια.
THE LIFO TEAM
Η Αναστασία λατρεύει τον Μιμίκο. Αντέχει ακόμα και τα «κικιρίκου» του

Living / Η Αναστασία λατρεύει τον Μιμίκο. Αντέχει ακόμα και τα «κικιρίκου» του

Ο Μιμίκος είναι ένας sassy κόκορας έξι μηνών που έχει κλέψει την καρδιά της Αναστασίας, ένα ζώο συντροφιάς που μπορεί να την τρελαίνει στα «κικιρίκου» όλη μέρα, αλλά τη βοήθησε να δει τη ζωή της αλλιώς, και να την αλλάξει.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

σχόλια

1 σχόλια
Χαχαα... ένα άρθρο για 'μένα. Όχι απλώς μιλάω στα ζωάκια, αλλά έχω βαφτίσει μέχρι και την θερμοφόρα μου. Ντρεπόμουν να το εκδηλώσω παραέξω γιατί νόμιζα ότι είναι στοιχείο παράνοιας. Τελικά είμαι απλώς υπερβολικά έξυπνη. Αλλά νταξ, αυτό το ήξερα.