Η JK Rowling «υπερασπίζεται» το δικαίωμα του Τραμπ ακόμη και στο φανατισμό

Η JK Rowling «υπερασπίζεται» το δικαίωμα του Τραμπ ακόμη και στο φανατισμό Facebook Twitter
5

Μπορεί η JK Rowling να έχει δείξει την αντιπάθεια της προς τον Ντόναλντ Τράμπ, χαρακτηρίζοντας τον χειρότερο ακόμη και από τον Βόλντεμορτ , ωστόσο υπερασπίζεται σθεναρά το δικαίωμα του να λέει ό,τι λέει.

Η βρετανίδα συγγραφέας αναφέρθηκε στην πρόταση για απαγόρευση εισόδου του Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο, μιλώντας στην απονομή των λογοτεχνικών βραβείων  PEN  2016 στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Δευτέρας.

"Τώρα, βρίσκω σχεδόν τα πάντα που ο κ Trump λέει απαράδεκτα. Τον θεωρώ προσβλητικό και φανατικό…Αλλά έχει την πλήρη υποστήριξή μου να έρθει στη χώρα μου και να είναι προσβλητικός και φανατικός και εκεί. Η ελευθερία του να μιλήσει προστατεύει την ελευθερία μου να τον αποκαλέσω φανατικό", είπε η Rowling.

Τόνισε επίσης ότι αν επικρατήσουν άλλες θέσεις, τότε θα οδηγηθούμε σε ένα δρόμο με έναν μόνο προορισμό . Επισήμανε ότι αν υπάρξει  ταξιδιωτική απαγόρευση για τον Τραμπ  με το σκεπτικό ότι αυτός είναι προσβλητικός, «τότε το αίτημα  από μέρους μας  για απομάκρυνση των ελευθεριών από έναν αντίπαλο απλά με την αιτιολογία ότι έχουμε προσβληθεί, οδηγεί στο να διαβούμε τη γραμμή και να βρεθούμε δίπλα σε τυράννους που φυλακίζουν, βασανίζουν και σκοτώνουν για την ίδια ακριβώς αιτιολόγηση», πρόσθεσε.

Πολιτισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

Πολιτισμός / Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

«Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα των υπερμεγέθων αποδόσεων που μπορεί να αποκομίσει η Disney από τους κινηματογράφους με το σωστό έργο την κατάλληλη στιγμή» σχολιάζει το Variety
LIFO NEWSROOM
Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής
LIFO NEWSROOM