Στη Χίο "εξαφανίστηκαν" 100 μετανάστες που επρόκειτο να επαναπροωθηθούν

Στη Χίο "εξαφανίστηκαν" 100 μετανάστες που επρόκειτο να επαναπροωθηθούν Facebook Twitter
15

Πάνω από 200 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν, για πέμπτη συνεχή ημέρα, στο λιμάνι της Χίου. Ωστόσο ακυρώθηκαν οι προγραμματισμένες για σήμερα και αύριο επαναπροωθήσεις μεταναστών στο Δικελί της Τουρκίας, καθώς "εξαφανίστηκαν" περίπου 100 άτομα που ήταν προγραμματισμένα να μεταφερθούν στην Τουρκία.  Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Όπως μετέδωσε σήμερα το πρωί στο ΜΕΓΚΑ ο δημοσιογράφος της εφημερίδας politischios.gr, περίπου 100 άτομα ήταν καταγεγραμμένα μέσα στο hot spot του νησιού. Οι αστυνομικοί το πρωί μετέβησαν στο κέντρο φιλοξενίας, προκειμένου να του επιβιβάσουν σε πούλμαν για να κατευθυνθούν στο λιμάνι, ωστόσο κανένας από τα εκατό άτομα που ήταν στη λίστα δεν βρισκόταν μέσα στο κέντρο κράτησης.

Το πλοίο της εταιρείας που έχει μισθωθεί για τη μεταφορά των μεταναστών στην Τουρκία παραμένει στο λιμάνι, ενώ χθες έφτασε στο νησί επιπλέον ενίσχυση με φρουρούς της Frontex.

Η δημοτική αρχή σήμερα θα έχει συνεργασία με εθελοντικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις προκειμένου να εκκενωθεί το λιμάνι. Χθες έφυγαν 66 άτομα από τη Χίο για το Δικελί, ενώ τα τελευταία δύο 24ωρα έφτασαν στο νησί από τα τουρκικά παράλια περίπου 400 άτομα.

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλω περιπολικό για να πάω σπίτι»: Το χρονικό της αμέλειας λίγο πριν τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα

Ελλάδα / «Θέλω περιπολικό για να πάω σπίτι»: Το χρονικό της αμέλειας λίγο πριν τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα

Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες το βράδυ της γυναικοκτονίας – Οι παραλείψεις, οι δικαιολογίες και η τραγική κατάληξη μπροστά στο αστυνομικό τμήμα
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: «Μας κλώτσησαν» λένε ωφελούμενοι ΚΑΠΗ για beach bars που τους αρνήθηκαν την είσοδο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: «Μας έδιωξαν λες και ήμασταν πρόβατα» λένε οι ηλικιωμένοι για τα beach bars που τους αρνήθηκαν την είσοδο

Τι καταγγέλλουν ηλικιωμένοι που δικαιούνταν δωρεάν μπάνια από πρόγραμμα του δήμου - «Μας έκανε μια κίνηση με τα χέρια του θαρρείς και ήμασταν πρόβατα»
LIFO NEWSROOM
Αυξήθηκαν οι νεκροί από τροχαία στην Ελλάδα - Στην 4η χειρότερη θέση της ΕΕ

Ελλάδα / Αυξήθηκαν οι νεκροί από τροχαία στην Ελλάδα - Στην 4η χειρότερη θέση της ΕΕ

Η πιθανότητα θανάτου στο ελληνικό οδικό δίκτυο είναι τριπλάσια σε σχέση με χώρες όπως η Νορβηγία, η Σουηδία και η Μάλτα, και διπλάσια από χώρες όπως η Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο, η Ελβετία και η Σλοβενία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Τις έχει τις γραμματοσειρές έτοιμες ο καλός φίλος του Τσίπρα, ο Κουρής, αν χρειαστεί. (Σε όλες τις εφημερίδες του Κουρή οι πηχυαίοι τίτλοι είχαν πάντα fonts που θυμίζουν αυτές τις αφίσες του Φαρ Ουέστ--λες και προτρέπουν σε λυντσάρισμα).
Τί σχέση έχει αυτό;Ασυνόδευτα παιδιά τα αφήνεις να κυκλοφορούν μόνα;Θα προσπαθείτε για πολύ καιρό ακόμα να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα όταν αφορούν τους άλλους άχρηστους και όχι τους δικούς μας;Εμπορία παιδιών και εμπορία οργάνων σου λέει κάτι;