Ξεκίνησε η «πορεία της ανεργίας» από την Πάτρα στην Αθήνα

Ξεκίνησε η «πορεία της ανεργίας» από την Πάτρα στην Αθήνα Facebook Twitter
5

Ξεκίνησε λίγο πριν από τις 9:30 σήμερα το πρωί η πορεία που οργανώνει ο Δήμος Πατρέων, από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα, με σκοπό τη διεκδίκηση και την υλοποίηση μέτρων κατά της ανεργίας.

Επικεφαλής της πορείας, που ξεκίνησε από την πλατεία Γεωργίου, είναι ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και συμμετέχουν αντιδήμαρχοι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, σωματείων, καθώς και πολλοί πολίτες.

Όπως δήλωσε ο Κώστας Πελετίδης, «απαιτούμε από την κυβέρνηση τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των ανέργων, ενώ με τη συμμετοχή μας στην πορεία, στέλνουμε ελπιδοφόρο μήνυμα ότι δεν περνά η πολιτική που μας θέλει άβουλους, θεατές, πρόβατα έτοιμα να θυσιαστούν χωρίς να πουν λέξη».

«Διαμαρτυρόμαστε και διεκδικούμε δουλειά για όλους με δικαιώματα, καθώς και άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των ανέργων, η φωνή των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας. Τα 220 χιλιόμετρα της πορείας μας σε 8 ημέρες, είναι δρόμος συμμετοχής, διαμαρτυρίας, διεκδίκησης. Εναντιωνόμαστε στην αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων χθες και σήμερα, αυτών που κάνουν κουμάντο στην οικονομία», προσέθεσε.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, ανέφερε, «θα γίνουν σε όλες τις πόλεις όπου θα διανυκτερεύσουμε, συγκεντρώσεις, συναυλίες, διαδηλώσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις». Ειδικότερα, στάσεις και συγκεντρώσεις θα γίνουν στο Αίγιο, στην Ακράτα, στο Ξυλόκαστρο, στην Κόρινθο , στους Αγίους Θεοδώρους, στα Μέγαρα, στην Ελευσίνα και στο Χαϊδάρι, ενώ οι συμμετέχοντες στην πορεία θα διανυκτερεύουν σε αθλητικά κέντρα των προαναφερόμενων πόλεων.

Στο πίσω μέρος της πορείας θα ακολουθούν οχήματα του Δήμου Πατρέων για την ξεκούραση των συμμετεχόντων και την αποθήκευση των αποσκευών.

Επίσης, κάθε πρωί θα αναχωρούν από την Πάτρα λεωφορεία για να μεταφέρουν όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις που θα γίνονται στις πόλεις απ΄ όπου θα περνά η πορεία και στη συνέχεια θα επιστρέφουν στην Πάτρα.

Την Κυριακή 10 Απριλίου θα αναχωρήσουν λεωφορεία για την Αθήνα, προκειμένου να μεταφέρουν στην πρωτεύουσα, όσους θέλουν να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με το patranews.gr το πρόγραμμα ανά ημέρα έχει ως εξής:


>1η ημέρα, Κυριακή 3 Απριλίου: Πάτρα - Αίγιο, απόσταση 39,71 χιλιόμετρα


>2η ημέρα, Δευτέρα 4 Απριλίου: Αίγιο-Ακράτα, απόσταση 28,08 χλμ.


>3η ημέρα, Τρίτη 5 Απριλίου: Ακράτα -Ξυλόκαστρο, απόσταση 32,73 χλμ.


>4η ημέρα, Τετάρτη 6 Απριλίου: Ξυλόκαστρο-Κόρινθος, απόσταση 33,79 χλμ.


>5η ημέρα, Πέμπτη 7 Απριλίου: Κόρινθος-Αγιοι Θεόδωροι, απόσταση 19,83 χλμ.


>6η ημέρα, Παρασκευή 8 Απριλίου: Αγιοι Θεόδωροι-Μέγαρα, απόσταση 22,79 χλμ.


>7η ημέρα, Σάββατο 9 Απριλίου: Μέγαρα-Ελευσίνα, απόσταση 20,48 χλμ.


>8η ημέρα, Κυριακή 10 Απριλίου: Ελευσίνα-Αθήνα (Σύνταγμα), απόσταση 20,59 χλμ.


Ενδιάμεσες στάσεις προβλέπονται στις περιοχές: Αγιος Βασίλης, Ροδίνη, Καμάρες,


Διακοφτό, Πλάτανος, Δερβένι, Λυκοπόρια, Καμάρι, Λέχαιο, Ισθμός, Κινέτα, Στίκας, Νέα Πέραμος, διόδια Μάνδρας.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Μία ωραία συμβολική κινητοποίηση! Τίποτα επί των πράξεων δεν θα προκύψει, ούτε θα ενωθεί με το κίνημα όλος ο λαός από τις περιοχές που θα διέρχεται όπως ίσως θεωρεί το ΚΚΕ Πάτρας (ο Δήμαρχος δικός τους είναι, γιαυτό και αυτή η πρωτότυπη ιδέα). Πάντως θυμάμαι άτομα αυτού του χώρου να χαίρονται που βγήκε κομμουνιστής Δήμαρχος και θα ήταν ο 1ος Δήμος της Αλλαγής στην Ελλάδα επιτέλους, δικαιότερη τοπική κοινωνία κτλπ. Το μόνο που αποδείχθηκε ήταν ότι δεν έχει πλέον σημασία τι ιδεολογίας είναι ο κάθε Αιρετός Άρχοντας καθώς όλα είναι θέμα χρημάτων. Πάντως έλλειψη προσωπικού έχουν πολλοί Δήμοι, δεν νομίζω η Κυβέρνηση να ευνοήσει μόνο τον Δήμο Πατρέων (που εδώ που τα λέμε έχει τα μαυρα του τα χάλια σε σχέση με άλλους)
Όταν (προκειμένου να σωθεί ο Μαρινόπουλος που αλλιώς θα έκλεινε) υπογράφηκε η συμφωνία για συνένωση του Μαρινόπουλου με τον Σκλαβενίτη ανακοινώθηκαν περικοπές στις θέσεις εργασίας προκειμένου το σχήμα να είναι βιώσιμο.Ξέρετε ποια ήταν η θέση του ΚΚΕ του οποίου πολιτευτής είναι ο Δήμαρχος Πάτρας; Κανείς εργαζόμενος να μην απολυθεί. Καλύτερα να κλείσει η επιχείρηση. Ή όλοι θα δουλέψουν ή κανένας!Φαντάζομαι αν εισακουόταν το ΚΚΕ θα καλούσαν όλους τους άνεργους της επιχείρησης στη πορεία κατά της ανεργίας.Αυτό που δεν αντέχεται με τίποτα στην Ελλάδα σήμερα είναι η απίστευτη υποκρισία που δυστυχώς δε δείχνει να ενοχλεί κανέναν.
Μα τι σας πειράζει η ανεργία. Εμείς παλεύουμε (λέμε τώρα) να σωθούν οι συντάξεις για να μπορεί ο παππούς να βοηθάει το εγγόνι. Γιατί να δουλέψει το εγγόνι ΕΛΕΟΣ ΚΑΠΟΥ!!!!!!