Νούλαντ: H Ελλάδα ζήτησε ανθρωπιστική βοήθεια από τις ΗΠΑ

Νούλαντ: H Ελλάδα ζήτησε ανθρωπιστική βοήθεια από τις ΗΠΑ Facebook Twitter
1

Ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης κατέθεσε αίτημα για ανθρωπιστική βοήθεια προς τις ΗΠΑ, όπως αποκάλυψε η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ.

Η Αμερικανίδα πολιτικός που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, εξήγησε ότι εξετάζονται οι τρόποι που θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να βοηθήσουν στην επιτυχή ολοκλήρωση των συζητήσεων με την Ε.Ε. για το προσφυγικό.

Χτες, η κ. Νούλαντ επισκέφτηκε το κέντρο προσφύγων στα Διαβατά, το οποίο και χαρακτήρισε «υπόδειγμα» που παρόμοιά του θα πρέπει να ανεγερθούν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. «Επισκέφτηκα και τα Διαβατά, το στρατόπεδο είναι πραγματικά υπόδειγμα για το πώς πρέπει να είναι και τα άλλα κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα» ανέφερε η κ. Νούλαν.

Αντίθετα, μετά από την επίσκεψή της στην Ειδομένη, σημείωσε τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, τονίζοντας παράλληλα τις προσπάθειες της ελληνικής αστυνομίας, των ΜΚΟ, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα καθώς και την τεράστια γενναιοδωρία της τοπικής κοινωνίας για την ανακούφιση των ανθρώπων αυτών.

Τέλος, η υφυπουργός των ΗΠΑ αναφέρθηκε και στα οικονομικά ζητήματα της Ελλάδας, τασσόμενη υπέρ της γρήγορης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση των ΗΠΑ για ελάφρυνση του χρέους.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια