95 χιλιάδες αγρότες καλούνται να επιστρέψουν το "πακέτο Χατζηγάκη"

95 χιλιάδες αγρότες καλούνται να επιστρέψουν το "πακέτο Χατζηγάκη" Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
3

Μέσω της παρακράτησης από τις ενισχύσεις θα κληθούν 95 χιλιάδες αγρότες να επιστρέψουν τα ποσά που έλαβαν με το λεγόμενο «πακέτο Χατζηγάκη», όταν απαίτησαν και πήραν τελικά 425 εκ. ευρώ ως αποζημίωση για καταστροφές στις καλλιέργειες από τα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με το Έθνος, η Κομισιόν έκρινε ότι οι καιρικές συνθήκες το 2008 δεν δικαιολογούσαν την καταβολή των ενισχύσεων και καλεί τώρα τους αγρότες να τις επιστρέψουν.

Τα ποσά που πρέπει να επιστραφούν είναι κυρίως από 1.000-15.000 ευρώ αλλά υπάρχουν αγρότες που έλαβαν και πάνω από 100 χιλ. ευρώ.

Δεν θα επιστρέψουν τα ποσά όσοι έλαβαν λιγότερα από 1.000 ευρώ και αυτή θεωρείται η επιτυχία της σχετικής διαπραγμάτευσης της ελληνικής πλευράς με την Κομισιόν.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Βότση

Ελλάδα / Γιώργος Βότσης: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο

Πλήθος κόσμου βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών για να πει το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο Γιώργο Βότση, στην πολιτική κηδεία που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης
THE LIFO TEAM