Νέο ναυάγιο με πέντε νεκρούς στη Λέσβο

Νέο ναυάγιο με πέντε νεκρούς στη Λέσβο Facebook Twitter
Lefteris Partsalis / SOOC
1

Νέο ναυάγιο με νεκρούς στη Λέσβο όπου τρία παιδάκια και δύο άντρες πνίγηκαν λίγο πριν φτάσουν στο νησί.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ ανοιχτά του νησιού εντοπίστηκε από το Λιμενικό μία λέμβος στην οποία επέβαιναν 62 άτομα, ενώ στη θάλασσα είχαν πέσει άλλα οκτώ, καθώς η βάρκα είχε αρχίσει να βουλιάζει. 

Τελικά, από το νερό ανασύρθηκαν νεκροί πέντε άνθρωποι, τρία παιδάκια και δύο άντρες, ενώ ακόμα δύο άντρες διασώθηκαν από τους άντρες του Λιμενικού. 

Το ναυάγιο συνέβη λίγες ώρες πριν ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μεταξύ αυτών ο Μάρτιν Σούλς, αποχαιρετήσουν στο Ελ. Βενιζέλος τους πρώτους 30 πρόσφυγες που εγκαινίασαν το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων. Οι πρόσφυγες έφυγαν για το Λουξεμβούργο.

Αύριο Τσίπρας και Σούλτς θα επισκεφθούν τη Λέσβο.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος της Λέσβου έχει κηρύξει τριήμερο πένθος στο νησί για τους πρόσφυγες που έχουν χάσει τη ζωή τους στα νερά του Αιγαίου σε μια κίνηση ανθρωπιάς και πίεσης προς τις ευρωπαϊκές αρχές, προκειμένου να σταματήσει η απώλεια ζωών. Στη λέσβο δεν υπάρχει πλέον χώρος στο νεκροταφείο του νσηιού όπου θάβονται νεκροί πρόσφυγες, ενώ γεμάτο είναι και το νεκροτομείο. 25 σοροί εχουν τοποθετηθεί σε φορτηγό-ψυγείο.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Το λίκνο του πολιτισμού είναι η Ελλάδα και πρέπει να δείξει τον δρόμο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Αυτή η τρέλα με τις λέμβους και τα σαπιοκάραβα πρέπει να σταματήσει. Δίκιο έχει ο Τσίπρας και πιέζει για επιλογή προσφύγων στο Τουπκικό έδαφος. Τι να κάνεις όμως όταν οι αρχηγοί παίζουν παιχνίδια με ανθρώπινες ζωές; Τι αξία έχει η ζωή ενός ανήλικου παιδιού στην Ευρώπη, ενός βρέφους; Ολοι θα κριθούν και για την στάση τους σήμερα αλλά και για τον πανικό που δημιούργησαν.