«Η κυβέρνηση έχει κάνει ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν. Ορατή η λύση αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση των δανειστών» υπογράμμισε ο Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο».
Ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος βρίσκεται ήδη στο δρόμο προς τις Βρυξέλλες για την κρίσιμη συνεδρίαση τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνία που δεν θα δίνει προοπτική εξόδου από τη κρίση, που δεν θα αντιμετωπίζει τα μεγάλα θέματα του χρέους της ανεργίας και της ύφεσης».
Χρειαζόμαστε -επισήμανε- ο υπουργός Οικονομικών, πολιτική αναδιανομής του εισοδήματος, μετατόπιση των βαρών της κρίσης από τους ώμους των πολλών σε εκείνους που έπρεπε να σηκώσουν το βάρος.
Τέλος, εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς την άμεση χαλάρωση της ασφυξίας που έχει επιβληθεί στην ελληνική οικονομία, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η λύση να δοθεί τις επόμενες ημέρες.
Οικονομία /
Βαρουφάκης: Δεν υπογράφουμε συμφωνία που δεν θα δίνει διέξοδο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Τέμπη, τρία χρονιά μετά - Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Συλλήψεις και προσαγωγές
Απεργία για τα Τέμπη: Πώς κινούνται μετρό, λεωφορεία, τραμ - Τι ώρα τα τελευταία δρομολόγια
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Τι σηματοδοτεί η επίθεση στο Ιράν;
Ντόναλντ Τραμπ: Κηρύσσει πόλεμο στο Ιράν - «Όταν τελειώσουμε, αναλάβετε την κυβέρνηση σας»
Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ιράν - Σειρήνες στο Τελ Αβίβ
σχόλια