Στο σημερινό ‘Α, μπα’: προστατευμένα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: προστατευμένα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση Facebook Twitter
55


________________
1.


..και θελω να σας ευχαριστησω ολους για τις απαντησεις !!Μου φτιαξατε τη μερα,το μηνα,το εξαμηνο .Dex,εισαι αστερι.Μονο εσυ το'πιασες. :-) :-) Κατα τ'αλλα η ιστορια ειναι απολυτα αληθινη, εγινε στο τελος Ιουλιου,και τελικα οχι, δεν του του το πηρα .Σας φιλω.- βασιλικη

Αυτή η δήλωση κανονικά θα έμπαινε ως 7.1 αλλά επειδή είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου από όσες έχουν μπει στο Α μπα νομίζω ότι αξίζει μια θέση εδώ. Υπενθυμίζω στους παλιούς και παραθέτω στους καινούριους με ένα encore, και με την προσθήκη τόνων:


Το εξής. Γνώρισα έναν στο φεις, μια χαρά άνθρωπο στα εξήντα φεύγα του. Ήπιαμε και καφέ, δυο τρεις φορές. Φίλος, λοιπόν. Χτες, μου έστειλε μνμ επείγον στο κινητό ότι του κάηκε το κομπιούτερ και να του πάρω ένα τάμπλετ. Παράλογο, η εγώ χάνω κάτι ??????- βασιλική κι είναι επείγον.


Για το αυθεντικό πόστ και τα σχόλια μπορείτε να πάτε εδώ.

________________
2.


Αγαπητή μου Α,μπα, εγώ και ο σύντροφός μου δουλεύουμε στον ιδιωτικό τομέα, τυχεροί ακόμα αλλά με αβέβαιο μέλλον, με κουτσουρεμένους μισθούς και χωρίς άλλα έξτρα εισοδήματα. Κάναμε ένα παιδάκι συνειδητά για να του προσφέρουμε αγάπη και ασφάλεια και τώρα τα φέρνουμε ίσα βάρκα ίσα νερά. Μας ήρθε κάπως αργά η επιθυμία για ένα δεύτερο παιδάκι, είμαστε σαράντα και είπαμε μήπως προσπαθήσουμε αυτόν το χρόνο και αν γίνει καλώς να έρθει. Προβληματισμένοι βέβαια λόγω οικονομικών αν θα τα καταφέρουμε αργότερα, προσφέροντας στα παιδιά τα στοιχειώδη, δηλαδή κάποιο φροντιστήριο ή κάποια δραστηριότητα. Πρόσφατα όμως, έμαθα από τον κολλητό του αφεντικού μου (ο οποίος είναι κουτσομπόλης) ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά στο γραφείο και ότι αν σε έναν χρόνο δεν καλυτερέψουν πάμε για κλείσιμο. Βέβαια δεν έπεσα από τα σύννεφα γιατί βλέπω τι γίνεται τα τελευταία χρόνια στο γραφείο και πάντα το είχα στο μυαλό μου, αλλά όταν το ακούς είναι διαφορετικά. Να πω επίσης ότι δουλεύω σε έναν τομέα που αργοπεθαίνει και αν χάσω την εργασία μου δεν πρόκειται να βρω στο ίδιο αντικείμενο. Φυσικά λοιπόν θα αναζητήσω κάπου αλλού, αλλά με 2 παιδιά και σαράντα δεν ξέρω αν θα είμαι τυχερή. Όπως και να έχει ερχόμαστε να αποφασίσουμε κάτι τόσο σημαντικό με περιορισμένο χρονικό όριο αν πρέπει να κάνουμε δεύτερο παιδάκι, αν θα μπορούμε να προσφέρουμε κάποια εφόδια σε αυτά τα δύο παιδιά ή μήπως είμαστε υπερβολικοί, καλομαθημένοι και το υπεραναλύουμε; Κάποιοι λένε έλα μωρέ δε βαριέσαι; Δεν θα έχουν ένα πιάτο φαί; Κανείς δεν χάνεται, κάνε και θα βρει το δρόμο του και διάφορα άλλα παρόμοια. Εσύ Α,μπα μου τι λες; Είναι ικανά αυτά τα επιχειρήματα για να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί; -Louis de Funès

Είναι, αν είσαι έξω από τον χορό και πρέπει να βγάλει άλλος το φίδι από την τρύπα.


Υπάρχουν πολύ καλά, πολύ βάσιμα επιχειρήματα, και για το ναι, και για το όχι. Τα παιδιά είναι όμως ευθύνη των γονιών. Και το τι σημαίνει πολλά και λίγα λεφτά, τι σημαίνει περιορισμένα μέσα και εφόδια, είναι κάτι πάααρα πολύ σχετικό. Πάρα πολύ σχετικό. Γι' αυτό δεν έχει νόημα να ρωτάς άλλους. Μόνο εσείς ξέρετε την οικονομική σας δυνατότητα. Επίσης, τα λεφτά δεν είναι μόνο ο μισθός από τη δουλειά. Είναι και το σπίτι, αν έχετε να μείνετε χωρίς νοίκι, το αυτοκίνητο, μπορεί να είναι ένα εξοχικό, είναι και η δική σας μόρφωση και οι δικές σας γνωριμίες, οι παππούδες και η συμμετοχή τους... Κάποια που για μερικούς είναι αυτονόητα, για άλλους είναι τρομερή πολυτέλεια. Εσείς ξέρετε ποια είναι τα ελάχιστα που πρέπει να έχουν τα παιδιά σας, και με ποιους περιορισμούς δε θα μπορούσατε να συμφιλιωθείτε.


________________
3.

Αγαπητή Α, μπα, σε διαβάζω συχνά πυκνά και έχω σχηματίσει την εικόνα ότι είσαι γνώστρια πολλών θεμάτων και πανέξυπνη. Respect.

Στο προκείμενο. Είμαι 37 και έχω ερωτευτεί έναν άντρα στα 62. Θέλω, λοιπόν, να μου πεις σοβαρά τα cons μιας ενδεχόμενης σχέσης. Όλοι οι φίλοι μου το ρίχνουν στην πλάκα και μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει κάτι που πραγματικά να με αποθαρρύνει... Φυσικά εγώ, βλέπω μόνο pros. Fyi η οικογένεια δεν είναι στις επιδιώξεις μου.

Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων –"Lolita"

Στα πολύ σοβαρά: Όλα αυτά που θεωρείς τώρα pros, όταν τα φτιάξετε, θα γίνουν cons.


Αν πραγματικά όλοι σου οι φίλοι το ρίχνουν στην πλάκα και ούτε ένας δεν έχει καθίσει να σου πει ποια θα μπορούσαν να είναι τα προβλήματα, ή πρέπει να βρεις και μερικούς φίλους που δε βαριούνται τόσο πολύ να ασχοληθούν, ή πρέπει να εξετάσεις το ενδεχόμενο της σπουδαίας ρήσης «πλάκα πλάκα λέγονται οι μεγάλες αλήθειες».

________________
4.


Φέτος ξεκίνησα σπουδές ως πρωτοετής στην αρχιτεκτονική του εμπ.
Ωστόσο δεν ξέρω αν αυτό θέλω από τη ζωή μου. Η αρχιτεκτονική μου αρέσει ως 'αντικείμενο' και η σχολή μέχρι τώρα με ενδιαφέρει, αλλά είναι τόσο πιεστική και κουραστική (35 ώρες μάθημα μόνο στη σχολή, και πόσες άλλες διάβασμα και εργασίες?!) που φοβάμαι ότι θα καταλήξω να μην έχω άλλα ενδιαφέροντα. Πάντα μπορούσα να κάνω εξαιρετικό πρόγραμμα που να τα χωράει όλα ας πούμε, αλλά φέτος έχω χαθεί (στην Αθήνα που δεν είναι το φυσικό μου περιβάλλον και στο τρέξιμο της σχολής κατά βάσιν). και το ερώτημα είναι, αν πραγματικά θέλω να γίνω αρχιτέκτονας δε θα έπρεπε να ευχαριστιέμαι τρελά που είμαι εδώ αντί να παραπονιέμαι? Σίγουρα υπάρχουν στιγμές που με γεμίζει και μ'αρέσει όλο αυτό, αλλά..! δεν έχω χρόνο να διαβάσω ούτε ένα βιβλίο πια, και νιώθω ότι αυτό συνεχώς θα χειροτερεύει.- rainmaker

Η σχολή δεν είναι ούτε πιεστική ούτε κουραστική. Έτσι σου φαίνεται επειδή είσαι φρέσκια από το σχολείο, όπου σου έλεγαν τι να κάνεις και τι να σκεφτείς κάθε δευτερόλεπτο. Είσαι πολύ τυχερή γιατί βρίσκεσαι σε μια σχολή που σου δίνει ολοκληρωμένη μόρφωση από πολλά γνωστικά πεδία, και τα βιβλία 'που δεν θα προλαβαίνεις να διαβάσεις' θα αντικατασταθούν από τα βιβλία που θα πρέπει να διαβάσεις, όπως συμβαίνει στη διάρκεια της φοιτητικής ζωής. Οι εργασίες, ειδικά οι ομαδικές, θα σου διδάξουν κι άλλα πράγματα, όπως είναι η συνεργασία και η δημιουργία επαγγελματικών, φιλικών και άλλων σχέσεων. Αυτά που νομίζεις ότι χάνεις, σου τα δίνει η ζωή σου στη σχολή. Άνοιξε τα μάτια σου και δες τα.


________________
5.

σκέφτομαι πολύ καιρό να πάω σε ψυχολόγο και πιστεύω πως έχω πολλά για τα οποία θα ήθελα να μιλήσω. μερικά από αυτά είναι φιλοσοφικού περιεχομένου. και εδώ παρουσιάζεται το πρόβλημα. πως θα βρω τον άνθρωπο που θα εκπέμπει στο ίδιο μήκος κύματος με εμένα ή με άλλα λόγια να μπορεί να καταλάβει το συλλογισμό μου, ουσιαστικά έχοντας διαλέξει αυτόν στην τύχη? (ας πούμε πως έχω μερικά θέματα επικοινωνίας/μεταδοτικότητας). παλαιότερα πίστευα ότι οι ψυχολόγοι είναι μια διαφορετική κατηγορία ανθρώπων που μπορούν να καταλάβουν να βοηθήσουν και να εξηγήσουν τα πάντα. πρόσφατα ήρθα σε επαφή με έναν, αν και μη επαγγελματικά ζητώντας όμως την επαγγελματική του γνώμη, και απογοητεύτηκα τελείως, πράγμα που με αποθάρρυνε. σε αυτό έρχεται να προστεθεί το οικονομικό και πως συχνά λέω στον εαυτό μου πως δεν έχεις και κανένα σημαντικό πρόβλημα (η όπως κάποιος ανέφερε εδώ: first world problems)

θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τη γνώμη σου σχετικά. πόσο προβληματισμένος πρέπει να είναι κανείς προτού αποφασίσει να πάει σε ψυχολόγο? πως διαλέγει το σωστό? και γιατί τέλος πάντων είναι τόσο ακριβά τα ραντεβού? (απρόσιτα σε φοιτητές σαν και έμενα)- Never_have_I_dealt_with_anything_more_difficult_than_my_own_soul

Δεν υπάρχει επαγγελματική κατηγορία ανθρώπων που μπορούν να καταλάβουν και να εξηγήσουν τα πάντα. Οι ψυχολόγοι είναι αυτοί που θα σε βοηθήσουν να δώσεις τις απαντήσεις που ήδη ξέρεις, αλλά δεν συνειδητοποιείς. Δεν είναι μάγοι, δεν διαβάζουν τη σκέψη, και δεν δίνουν λύσεις. Καθοδήγηση δίνουν. Κι επειδή δεν είμαστε τόσο μοναδικοί όσο νομίζουμε, και οι σκέψεις μας είναι κατά κύριο λόγο αρκετά κοινές σε όλους, μπορούν με μεγαλύτερη ευκολία από άλλους να καταλάβουν ποιες ερωτήσεις να σου κάνουν ώστε να αποκαλύψεις εσύ στον εαυτό σου ποιο τελικά είναι το πρόβλημα σου.


Το ότι συνάντησες στην ουρά του ΙΚΑ έναν ψυχολόγο που δεν σε εντυπωσίασε δε λέει απολύτως τίποτα για τους ψυχολόγους, για εσένα, ή για το ΙΚΑ. Οι τιμές των ραντεβού καθορίζονται κυρίως από την προσφορά και τη ζήτηση, φυσικά για να το εξηγήσουμε επαρκώς και ικανοποιητικά πρέπει να ανοίξουμε πολλά βιβλία, όμως το να ρωτάς στα σοβαρά γιατί δεν μπορείς να αγοράσεις κάτι που θέλεις είναι μια πολύ παιδική ερώτηση. Το τι είναι απρόσιτο και τι προσιτό είναι πάρα πολύ σχετικό, ακόμη και μεταξύ των φοιτητών.


Δεν υπάρχει κλίμακα μέτρησης για υποχρεωτική επίσκεψη σε ψυχολόγο. Αν θέλεις να πας, κάτι ξέρεις. Τι θα πει 'σημαντικό πρόβλημα;' Αν πιστεύεις ότι έχεις θέματα στην επικοινωνία με τους άλλους και δεν μπορείς να τα εξηγήσεις ή να τα βελτιώσεις, τότε ο ψυχολόγος είναι μια πολύ καλή ιδέα. Η πιο σημαντική απορία που έχει είναι 'πώς βρίσκω τον σωστό'. Εδώ χρειάζεται προσοχή. Η σχέση που θα αναπτύξεις μαζί του ή μαζί της είναι καθοριστική για την πορεία. Με λίγα λόγια πρέπει να είναι κάποιος με τον οποίο ταιριάζεις. Χρειάζεται να ρωτήσεις δεξιά αριστερά, να ψάξεις βιογραφικά στο ίντερνετ, να πάρεις μερικά τηλέφωνα, να κάνεις μερικές δοκιμαστικές επισκέψεις, και πιθανότατα να αλλάξεις δυο τρεις μέχρι να καταλήξεις.


________________
6.

Γιατί ένας άντρας μπορεί να δεσμεύεται με μία γυναίκα στο βαθμό της αποκλειστικής και μόνιμης σχέσης, της συγκατοίκησης και της προσπάθειας τεκνοποίησης, αλλά να δηλώνει ότι δεν πρόκειται να την παντρευτεί?
Είμαι σε μια σχέση εδώ και ένα χρόνο στην οποία κάνουμε ελεύθερα έρωτα και ψάχνουμε για σπίτι να μείνουμε μαζί. Ο αγαπημένος μου δηλώνει ότι δεν θέλει γάμο (όχι ότι του έκανα πρόταση, απλά μια-δυο φορές πήγε η κουβέντα εκεί και μου είπε πως είναι κατά του γάμου).
Το ανησυχητικό είναι ότι στην προηγούμενη σχέση μου είχα ακριβώς το ίδιο θέμα: μέναμε μαζί, κάναμε ελεύθερα έρωτα αλλά ο πρώην μου αρνιόταν πεισματικά το γάμο (εκεί το είχα συζητήσει ξεκάθαρα πολλές φορές και αρνιόταν, όχι για «ιδεολογικούς» λόγους, έτσι χωρίς να μου λέει το λόγο).
Ειλικρινά λοιπόν δεν ξέρω τι να πιστέψω. Τι σημαίνει αυτή η στάση σε μια σχέση? Μήπως ότι θέλουν να είναι με το ένα πόδι εκτός για να αισθάνονται ότι είναι ελεύθεροι να φύγουν χωρίς νομικά μπλεξίματα αν τα πράγματα πάνε στραβά? ΟΚ κι εγώ το θέλω αυτό, αλλά έχω και εμπιστοσύνη στον άνθρωπό μου ότι αν μας τελειώσει θα τα βρούμε πολιτισμένα.
Μήπως λοιπόν η άρνηση του γάμου είναι κυρίως έλλειψη δέσμευσης? Ότι στο μυαλό του άλλου δεν είσαι το λιμάνι, ο σταθμός, η γυναίκα του? Κι αυτό τελικά δεν είναι έλλειψη love? (λέω love για να μην μπλεχτούμε με έρωτα/αγάπη κλπ).
Και εντάξει, πες ότι το δέχομαι γιατί πλέον είμαι 38 και το έχω ξεπεράσει το κόμπλεξ ότι δεν είμαι παντρεμένη όπως οι περισσότερες συνομίληκές μου (ήταν πολύ έντονο στα 27-36, μετά το αποδέχτηκα και ησύχασα). Μέσα στο μυαλό των άλλων όμως δεν θα υπάρχει πάντα η ιδέα ότι σε σχέση με άλλα ζευγάρια η ποιότητα της δικής μας σχέσης είναι υποδεέστερη, πιο εφήμερη και λιγότερο σοβαρή? Γιατί στην τελική σου λέει ο άλλος, γιατί να μη θέλει να σε παντρευτεί?- τέτοια ώρα τέτοια λόγια

Πιο κλασικό και από ταγέρ της Σανέλ με τρεις σειρές πέρλες. Tι μπορεί να θέλει ο άλλος. Γιατί, γιατί, γιατί ρε παιδιά; Γιατί συνέχεια αυτή η ερώτηση 'τι είναι αυτό που θέλει ο Μήτσος;' Μα, πού να ξέρω εγώ, ή ο γείτονας, ή ο αναγνώστης της Lifo, αν δεν ξέρεις ούτε εσύ, που έμενες μαζί τους, και περάσατε χρόνια μαζί, και πάλι δεν κατάλαβες; Πώς μπορεί να σου πει ο οποιοσδήποτε; Και τελικά, γιατί σε νοιάζει κυρίως αυτό; Σημασία έχει ότι αυτοί θέλουν κάτι άλλο από αυτό που θέλεις εσύ, και αν η διαφωνία σας χαλάει τη συμφωνία σας, τότε το ερώτημα είναι: πώς γίνεται να συνάπτεις σοβαρές και στενές σχέσεις με ανθρώπους που δεν μπορείς να συμφωνήσεις σε κάτι τόσο σοβαρό; Τι σε τραβάει σε αυτή την άρνηση; Και αν δεχτούμε ότι είναι τυχαίο, γιατί παραμένεις μαζί τους και προσπαθείς να τους κάνεις ψυχογράφημα;


Σε ελάχιστα πράγματα πρέπει να συμφωνήσουν δύο άνθρωποι για να γίνουν ζευγάρι με προοπτική χρόνου. Στη διαχείριση των χρημάτων, στο όραμα της καλής ζωής, στο αν θα κάνουν παιδιά, και στο πού θέλουν να ζήσουν. Το όραμα της καλής ζωής είναι η αίσθηση πλήρωσης, ότι εσύ σε συνδυασμό με τον άλλον κατάφερες αυτό που ήθελες από τη ζωή σου και είσαι ήρεμη όταν βρίσκεσαι με άλλους κοινωνικά. Όπως βλέπεις, εκεί σκοντάφτεις. Ναι, μπορείς να το ξεπεράσεις. Μπορεί και να μην το ξεπεράσεις όμως. Έχεις κάθε δικαίωμα να θέλεις να είσαι παντρεμένη, φουλ, με συμβόλαιο, γιατί δε φοβάσαι, και όπως πολύ ωραία λες «έχω και εμπιστοσύνη στον άνθρωπό μου ότι αν μας τελειώσει θα τα βρούμε πολιτισμένα». Τώρα κάνεις προσπάθεια για παιδί με κάποιον με τον οποίο έχεις μια μεγάλη, ουσιαστική διαφωνία. Και ψάχνετε σπίτι. Τι κάνεις; Τι περιμένεις να γίνει, ή τι ελπίζεις να γίνει; Όσο δεν εκφράζεις τις επιθυμίες σου και συμφωνείς με αυτά που προτείνει ο άλλος, τόσο πιο αδύναμη γίνεται η δική σου πλευρά. Να αλλάξεις γνώμη, αν θέλεις με όλη σου την καρδιά να αλλάξεις γνώμη. Είναι ωραίο, απελευθερωτικό να αλλάζουμε γνώμη. Λύνονται πολλά προβλήματα έτσι. Να μην αλλάξεις όμως γνώμη επειδή αναγκάστηκες.


________________
7.


Τι απέγιναν οι emo; Πριν κάποια χρόνια έβλεπες συνέχεια παιδάκια με τη φράντζα μέσα στο μάτι και μαύρα ρούχα, τώρα τίποτα. Απλά μεγάλωσαν και ενσωματώθηκαν στην κοινωνία; Και γιατί δεν εμφανίστηκαν νέοι emo; Ήταν μια μόδα που πέρασε; Και τι θα νοιώθουν οι πρώην emo που άνοιξαν τα μάτια τους, αλλά δεν άφησαν συνεχιστές στο κίνημα;- Σπάνια Οπτασία


Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση.



Αν κρίνουμε από το παρακάτω βίντεο, αυτοί που συγκρούστηκαν μετωπικά με τις φράντζες, έχουν ακόμα τις φράντζες.


55

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

16 σχόλια
#6Εγώ πάντως έχω ακούσει αρκετές φορές από δεσμευμένους άντρες να λένε μπροστά στην κοπέλα τους "εγώ δεν παντρεύομαι", και με το που μένει έγκυος να 'σου κι η κουλούρα, και μετά είναι και πολύ χαρούμενοι και δηλώνουν ότι εκείνοι επέμεναν να παντρευτούν! Υποθέτω ότι μπορεί να υπάρχει ένας φόβος δέσμευσης που ενίοτε ενσταλάζουν οι μάνες ("μη σε βρει καμιά καπάτσα και σε τυλίξει, αγόρι μου!") ή οι κοινωνικές επιταγές (ο άντρας ο μάγκας που δεν "πιάνεται κορόιδο"), κι όταν βρεθούν αντιμέτωποι με τον φόβο αυτό και κάνουν το βήμα, καταλαβαίνουν ότι δεν ήταν πια και κάτι τόσο τρομερό...
Επίσης, εγώ απορώ με αυτούς που δηλώνουν ευθέως ότι δεν παντρεύονται λόγω φιλοσοφίας και μετά τους βλέπεις με το που χωρίσουν, μέσα σ'ένα εξάμηνο έχουν βρει τη γυναίκα της ζωής τους, αλλάζουν τη φιλοσοφία τους και την έχουν παντρευτεί! Το ίδιο παρατηρώ και από γυναικεία πλευρά. Προφανώς η ερωτώμενωνη της 6 απορεί γιατί δεν είναι μια από αυτές τις γυναίκες, που καταφέρνουν ν'αλλάξουν τη φιλοσοφία του αλλού. Γιατί όπως φαίνεται, κάποιες είναι.
Πάντα μπορεί να λέμε για τις σχέσεις, τί με νοιάζει τί θέλει ο άλλος. Αλλά για να υπάρχει η πιθανότητα να κάνουμε κάποιους συμβιβασμούς, όπως απαιτείται σε όλες τις σχέσεις, θα πρέπει τουλάχιστον να έχουμε ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι επιθυμίες του άλλου. Όχι γιατί τις έχει, αλλά ποιες είναι...Αυτό νομίζω ότι ρωτάει η φίλη της ερώτησης 6. Αν υποθέσουμε ότι ο φίλος της είναι περίπου στην ίδια ηλικία με αυτή, μιλάμε δηλαδή για έναν (σχετικά) ώριμο άνθρωπο, είναι σε μία σχέση όχι για πολύ καιρό αλλά παρόλα αυτά θέλει να ζήσουν στο ίδιο σπίτι και είναι ανοιχτός στην προοπτική ενός παιδιού. Στο γάμο είναι αρνητικός γενικώς και αορίστως. Πιστεύει ότι αν γεννηθεί ένα παιδί θα είναι λιγότερο δεσμευμένος από ό,τι αν είναι παντρεμένος? Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι αφήνουν τα πράγματα να εξελιχθούν τυχαία για να μη φέρουν την ευθύνη της επιλογής τους. Προσωπική μου άποψη ότι αυτό κρύβει ανωριμότητα και τίποτε άλλο. Και βέβαια σε κάτι τέτοιες σχέσεις όπως αυτή της ερώτησης 6 αυτοί οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα των άπειρων επιθυμιών και των άπειρων επιλογών.......
Εννοει πως ειναι απο αυτους που δεν τους νοιαζει τι θα πει ο κοσμος και κανουν σεξ σε πλατειες, παγκακια, παραλιες, και στον καναπε της θειας Ευτερπης, μια φορα που ειχαν παει επισκεψη.Σε δουλευω.Κανουν σεξ χωρις προφυλαξη, ωστε να προκυψει εγκυμοσυνη.
Μάλλον ότι είναι τόσο σιγουροι για την αποκλειστικότητα και την μονογαμικη τους σχεση που δεν χρησιμοποιουν προφυλακτικό αλλά μονο χάπι ως μεθοδο αντισύλληψης, θεωρώντας ότι εφ όσων οι εξετασεις τους είναι καθαρες από ΣΜΝ και δεν κάνουν σεξ με άλλους δεν χρειαζονται επιπλέον προφυλαξη. Τοση εμπιστοσυνη εγώ δεν έχω ουτε στον κρίνο αλλα τι να πω... όπως τη βρίσκει ο καθένας.
χαχα πολύ ωραια τα σχολια σας δε λεω απλα ρωτησα γιατι το να κανουν ελευθερα ερωτα παει να πει οτι θελουν παιδι και απλα τετοια διαπιστωση δεν μου ταιριαζει με τα λεγομενα της κοπέλας. Και στην αλλαη σχεση της εκανε ελευθερα ερωτα αρα μου φαινεται οτι δεν την νοιαζει αν θα μεινει εγκυος. Δηλαδη αν μεινει εγκυος τωρα με τον τωρινο δεν θα την πειραξει που δεν θελει να την παντρευτεί;
Δηλαδή τζάμπα τέτοιο σεξουαλικο σεμιναριο; Τζάμπα τους βγήκε όλους χιούμορ, αλλα μετα σκέφτηκαν, κάτσε, μπορει να ειναι 14χρονο, ας ενημερώσω;
Μα γι αυτό της τα χώνει η Λένα. Επειδή η κοπέλα στην ουσία λέει "Εγώ θέλω να παντρευτώ, αυτός δεν θέλει, κι επειδή είμαι άβουλη το έχω αφήσει στην τύχη και κάνω τα πικρά γλυκά"
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να κάνει ελεύθερα έρωτα (με πρώην και νυν) και να μην έχει μείνει ακόμα έγκυος. Μήπως οι τύποι παίζουν εκ του ασφαλούς; Δηλαδή κάνουν έρωτα τις μέρες που δεν είναι γόνιμες; Ωστόσο δυο στους δυο δεν θέλουν γάμο. Μήπως κάνει κάτι λάθος; Όπως και να' χει η ωριμότητα ξεχειλίζει, από όλες τις μεριές.
@Αγριομολόχα ......Μήπως οι τύποι παίζουν εκ του ασφαλούς; Δηλαδή κάνουν έρωτα τις μέρες που δεν είναι γόνιμες;.....Μολόχα δεν είναι ασφαλές αυτός ο τρόπος αντισύλληψης γιατί οι γυναίκες δεν έχουμε αφενός σταθερό κύκλο και αφετέρου τα σπερματοζωάρια διαφορετική συμπεριφορά. Τα θηλυκά σπερματοζωάρια είναι πιο ανθεκτικά, αν και πιο βραδυκίνητα και ζούνε περισσότερες μέρες,αν έρθει σε επαφή πριν τις γόνιμες μπορούν να περιμένουν μέχρι την ωορρηξία. Ενώ τα αρσενικά που δεν ζούνε πάνω από 24ώρες είναι πιο γρήγορα μπορούν να προλάβουν κεκλεισμένων των θυρών το ωάριο μετά την ωορρηξία.
Santinity μου, το ξέρω και σε καμία περίπτωση δεν το συστήνω. Το αναφέρω ως φαινόμενο αφού το έχω δει να συμβαίνει σε δυο περιπτώσεις όπου δεν είχε προκύψει εγκυμοσύνη. Εννοείται ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις,για τους λόγους που ανέφερες. Δυστυχώς η επιπολαιότητα μερικών κρύβει πολλούς κινδύνους. Όμως το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του είναι δικό του θέμα.
Απ' ότι καταλαβαίνω, το άγχος της δεν είναι το τι θα πει ο κόσμος, αλλά το ότι η άρνηση του άλλου να την παντρευτεί δεν συμβαίνει επειδή εκείνος είναι "προχώ", αλλά επειδή δεν τη γουστάρει αρκετά.
Μαζί σου.Κι έρχομαι και λέω, πιστεύει ότι δεν την παντρεύεται γιατί δεν την γουστάρει αρκετά. Σ΄εμάς γιατί απευθύνεται; Αν έχει βάσιμες υποψίες ότι δεν πολυτρελαίνεται μαζί της, τι ακριβώς κάθεται και κάνει;Ας σταματήσει να χρησιμοποιεί ομπρέλα. Δε βρέχει.
Από πού κι ως πού είναι "προχώ" να μη θέλει ένα κατασταλαγμένο ζευγάρι να παντρευτεί;! Καλά, ας πάθουνε κανά πατατράκ σε θέμα υγείας και να μην αφήνουν τον ένα να μείνει στο νοσοκομείο με τον άρρωστο και σου λέω εγώ μετά για πότε πάνε στο δημαρχείο.
Μαριάννα δεν εννοούσα ότι είναι "προχώ" όποιος δεν παντρεύεται, αλλά ότι μερικές φορές κάποιοι το παρουσιάζουν έτσι για να κρύψουν τον πραγματικό λόγο.Client (ή απλά κ. Satan;) κι εγώ μαζί σου, και αν δεις και παραπάνω λέω ότι θα 'πρεπε να τα κάνει λίμπα.
Δεν ξέρω τι λέτε παίδες αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που είναι πραγματικά κατά του γάμου και δεν έχει να κάνει με το πόσο γουστάρουν τον άλλον. Εγώ ας πούμε. Θεωρώ ότι ο γάμος είναι ένα συμβόλαιο (για αυτό έχει και ρήτρα αν λήξει νωρίτερα) το οποίο κατά έναν περίεργο τρόπο σε βάζει σε διάθεση βολέματος. Το βλέπω σε όλα τα ζευγάρια γύρω μου, παρόλο που ξεκινούν το γάμο με την πεποίθηση ότι δεν θα συμβεί σε αυτούς. Εγώ δεν πιστεύω ότι είμαι τόσο μάγκας ώστε να ξεφύγω από αυτή την παγίδα. Πιστεύω στην αγάπη που κρατάει για πάντα, δεν πιστεύω στο γάμο. Δεν έχω ανάγκη να με εξασφαλίσει ούτε οικονομικά, ούτε κοινωνικά, ούτε συναισθηματικά κάποιος. Είναι τόσο απλό.
#6 Ρε κορίτσια (και αγόρια ενδεχομένως) γιατί επιμένετε να δίνεται τα πάντα σε ανθρώπους που προφανέστατα κάνουν εκπτώσεις? Δε θέλει αποκλειστικότητα? Μην του τη δώσεις. Δε θέλει σχέση? Δεν είσαι υποχρεωμένη/-ος να τον/τη βλέπεις τακτικά. Δε θέλει γάμο, μη δεσμεύεσαι σε μονιμότητες, συγκατοίκηση και ό,τι άλλο περιλαμβάνει ο έγγαμος βίος. Εκτός κι αν το κάνεις με όλη σου την καρδιά όπως λέει κι η Α,μπα χωρίς να απαιτείς ανταλλάγματα. Όταν κάποιος σου ξεκαθαρίζει τι θέλει και τι όχι και εσύ του το δίνεις με το ζόρι, χωρίς να το έχει κερδίσει ή έστω διεκδικήσει, ε δε θα το εκτιμήσει το ίδιο πως να το κάνουμε?
Συμφωνώ απόλυτα. Παρόλα αυτά πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν τι θέλουν και οι σύντροφοί τους πιστεύουν ότι αν τους το δώσεις "με το ζόρι", θα τους κάνεις να το θέλουν. Και πάρα πολλές φορές, συμβαίνει έτσι και σε ευχαριστούν κιόλας που επέμεινες και τους χάρισες μια ευτυχισμένη ζωή! Μπορεί να μη μας αρέσει αλλά συμβαίνει!
#6 Σχετικά με το σχόλιο της Ά, μπα, παρότι καταλαβαίνω το σκεφτικό της που μας αποτρέπει από το να σκεφτόμαστε και να αναλωνόμαστε στο "τι θέλει ο άλλος από εμένα;" "γιατί το κάνει αυτό;" "γιατί μου το είπε εκείνο;" κτλ κτλ , εμένα μου φαίνεται σχεδόν αδύνατο να μην σκέφτεται κανείς με αυτό τον τρόπο ειδικά όταν συσχετίζεται με το άλλον ερωτικά (στις οικογενειακές και φιλικές σχέσεις τα πράγματα συνήθως είναι πιο ξεκάθα). Και το λέω αυτό γιατί προσωπικά όταν είμαι με κάποιον είτε λόγω των δικών μου προβολών σε αυτόν είτε λόγω των ανασφάλειών μου δεν μπορώ να έχω καθαρή εικόνα για την συμπεριφορά του απέναντί μου. Οι φίλοι μου λοιπόν πολλές φορές με βοηθούν στο να ερμηνεύσω τη συμπεριφορά του (χωρίς να τον ξέρουν, μόνο από τις περιγραφές μου) επειδή είναι απέξω κι έχουν μια πιο αποστασιωποιημένη και αντικειμενική οπτική. Το ίδιο κάνω κι εγώ για εκείνους.Θέλω να καταλήξω ότι καταλαβαίνω απόλυτα αυτούς που θέτουν εδώ στη στήλη ξανά και ξανά τέτοιου τύπου ερωτήματα, μου φαίνεται πολύ ανθρώπινο και λογικό. Περιμένουν μάλλον από την Ά, μπα να τους δώσει έστω μια λογική εξήγηση γιατί ο άλλος έχει την τάδε συμπεριφορά γιατί μάλλον οι ίδιοι έχουν χαθει κάπου στη μετάφραση..Σημ: Εξαιρούνται αυτοί/ες που αναλώνονται για τις προθέσεις άλλων που τους γνωρίζουν ελάχιστα (βγήκαν δηλαδή μαζί τους 2-3 ραντεβού και κάθονται και σκάνε).
Αντικειμενική όμωσ δεν μπορεί να είναι μία άποψη η οποία προκύπτει από τα όσα λέει η μία πλευρά.Αν άκουγε κάποιος και τις 2 πλευρές μπορεί η γνώμη που θα σχημάτιζε να ήταν εντελώς διαφορετική.
Ναι το θυμάμαι. Δεν ξέρω τι κατάλαβες. Μπορώ πάντως να σε διαβεβαιώσω ότι προσπάθησα να μιμηθώ, με καθόλα καλή και περιπαικτική διάθεση, το ύφος που μου προσέδωσες με τη διόρθωσή σου (αν κάποιος τολμά να το διαψεύσει). Αν το έγραφα αναλυτικά, θα ήταν κάπως έτσι:  "είπες κάτι ρε, τόλμησες να πεις κάτι; Τολμάς να το διαψεύσεις; Α, είπα μήπως".  Αν εννοείς κάτι άλλο με την ειρωνία, μπορείς να το πεις ολοκληρωμένα, χωρίς ρητορικές ερωτήσεις πλιζ
Ναι,έκανα βλακεία που το πέταξα εδώ!Τεμπέλιαζα να γυρίσω στο προηγούμενο post.Να με συγχωρείτε.Ιζόλδη μου,σόρυ,μερικές φορές γράφω παραλείποντας σχεδόν τα πάντα.Το κατάλαβα το αστειάκι σου μια χαρά και γελούσα,φυσικά.Ήθελα να σου επιστήσω την προσοχή σε κάποιο άλλο κομμάτι του προχθεσινού διαλόγου,που σου πέρασε απαρατήρητο.Αλλά τα έκανα μαντάρα με την αφαίρεσή μου πλέον.Θα μου δοθεί ξανά η ευκαιρία όμως,είμαι σίγουρος.Το νου σου,κυκλοφορούν αντίζηλες.Πολυαγαπημένη μου Χίμαιρα,tread very very lightly.Σε κατάλαβα (για να μην πω σε έπιασα επ'αυτοφόρω).Πάνε οι ελπίδες μου.:(Ρίχνω λάδι στη φωτιά και μ'αρέσει!Είχα την καλύτερη δασκάλα βέβαια.love you guysΥΓΕσύ joni,όχι.Να διαλέξεις πλευρά στον τεραστίων διαστάσεων επικό τσακωμό μας.:)
Σε τσάκωσα να βουτάς λάθρα,κουλουράκια πριν το τέλος της νηστείας.Χέρι+βάζο=συμπέρασμα.(πολύ χαίρομαι που τα λέμε,έχω σούπερ καλή διάθεση σήμερα)
#6 Εσύ κούκλα μου γιατί θέλεις να σε παντρευτεί; όλα όσα λες (μενουμε μαζί κανουμε παιδι κλπ) Μπορείτε να τα λύσετε "πολιτισμένα" αν δεν σας βγει είτε εισαστε παντρεμένοι "Με δόξα και τιμή" είτε όχι. Πλέον υπάρχει και αναγνώριση τεκνων και σύμφωνο συμβίωσης και δεν χρειάζεται να γίνεις "κυρία Κοκοβίκου" για να είσαι με έναν άνθρωπο, ουτε κανένας θα πέσει τ ανασκελα ούτε θα σας λιθοβολήσουν αν συζειτε και έχετε οικογένεια χωρίς να είσαστε παντρεμένοι με νυφικα-μαρέγκες και άβολα κοστούμια και παπούτσια. Οπότε αν το πρόβλημά σου είναι ότι δεν θα σε αποκαταστήσει "με δόξα και τιμή" δεν το έχει ο άλλος το πρόβλημα αλλα εσύ.
Χωρίς να ανοίξουμε κουβέντα περί γάμου, το θέμα δεν είναι ποιος έχει το πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι δεν συμφωνούν σε κάτι πολύ βασικό κι αυτή αντί να μιλήσει κάθεται σαν (...). Ακόμη κι αν δεχτούμε ότι αυτή το έχει το πρόβλημα 100%, από τη στιγμή που ο άλλος δεν είναι διατεθειμένος να της το λύσει, δεν έχει νόημα να το συνεχίζουν. Είναι σαν τη χτεσινή με τον μυστήριο, που της είχε ρίξει το άκυρο της ζωής της, κι αυτή έλεγε ότι "κατά τα άλλα η σχέση κυλάει πολύ ομαλά", χωρίς να καταλαβαίνει ότι η σχέση δεν θα έπρεπε να κυλάει καθόλου ομαλά, γιατί αν είχε λίγη αξιοπρέπεια θα έπρεπε να τα έχει κάνει όλα λίμπα.
Aμφιβάλλω αν σε αυτή την ερώτηση που ο σύντροφος δεν θέλει σώνει και καλά να παντρευτεί είναι ανοιχτός ως προς το σύμφωνο συμβίωσης (το οποίο, παρεπιπτόντως, υστερεί κάπως νομικά, και κυρίως στα κληρονομικά, από το γάμο). Αλλιώς η ερωτούσα θα το έλεγε. Προσωπικά μου φαίνεται περίεργο κάποιος που θέλει να "δεσμευτεί" με κάποιον συνάνθρωπο να μη θέλει να παντρευτεί/υπογράψει το σύμφωνο συμβίωσης, να έχει την προστασία από το κράτος σε ένα κάρο ζητήματα.
Η χθεσινή ήθελε να κανει παιδί με έναν που δεν της λέει για τους γονείς του. Η σημερινή που δεν θέλει να την παντρευτεί. Καλά βρε κορίτσια, πώς σας προκύπτει το μητρικό τραλαλά χωρίς να νιώθετε ασφάλεια;