Πιθανή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Πιθανή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Facebook Twitter
2

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το θρίλερ της αυτοδυναμίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε ήδη τις πρώτες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αν και δεν συζητήθηκε κάποια συγκεκριμένη πρόταση εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα για κυβέρνηση συνεργασίας, συμφωνήθηκε με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να υπάρξουν νεότερες επαφές τις επόμενες ημέρες.

Ήδη, ορίστηκε ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο στις 10:30 τη Δευτέρα.

Δεδομένης, της άρνησης τόσο του Ποταμιού να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ, όσο και του Π.Καμμένου να συνεργαστεί με το κόμμα του Στ.Θεοδωράκη, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να επιλέξει εταίρο για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, πιο πιθανός κυβερνητικός σύμμαχος διαφαίνεται το κόμμα του Π.Καμμένου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η κυβέρνηση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, θα επιδιωχθεί να έχει τουλάχιστον την ανοχή του Ποταμιού.

Οι εκτιμήσεις είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συνεργαστεί ευκολότερα με τους ΑΝΕΛ, παρά τις σοβαρές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ τους, καθώς είχαν σταθερά ταχθεί κατά του μνημονίου, σε αντίθεση με το Ποτάμι. 

Αλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να προχωρήσει άμεσα στον βασικό στόχο του που είναι η εφαρμογή του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης για την ανακούφιση των πιο αδύναμων, καθώς και της εκ νέου διαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Σε αυτούς τους δύο άξονες προτεραιότητας, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι θα έχει τη στήριξη των ΑΝΕΛ, χωρίς αστερίσκους.

Πάντως, όπως έχει ανακοινωθεί εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα, ακόμη και στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτοδυναμία (οι έδρες του κυμαίνονται από 149 έως 151 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις), θα επιδιώξει στήριξη και από άλλες δυνάμεις -όπως είναι η ΔΗΜΑΡ, αν και δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή. 

Ο Φώτης Κουβέλης τηλεφώνησε και εκείνος στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM