Όταν το photoshop χαϊδεύει τις «ευαισθησίες» μας

Facebook Twitter
19

"Αχ, γιατί να μην είναι αλήθεια. Σήμερα έχω φορέσει την μάσκα του ευαίσθητου πολίτη"

Αυτή η χθεσινή φωτογραφία του Σαμαρά μαζί με τον Ολάντ να περπατούν στο δρόμο, περνώντας δίπλα από ένα άστεγο κατέκλυσε τα social media.

Αρκετά sites και blogs ανάρτησαν την «συγκλονιστική φωτογραφία» στις πρώτες τους σελίδες, αρκετοί έκαναν διάφορα σχόλια (μπορείς να φανταστείς τι) και η φούσκα έσκασε μετά από λίγες ώρες όταν έτρεχαν να διαβεβαιώσουν τους αναγνώστες τους ότι είναι «το photoshop της χρονιάς».

Φαντάζομαι τον τύπο που έκανε την χθεσινή «επιτυχία». Μπορεί να κορδώνεται με μεγαλύτερη περηφάνια μπροστά στην μικρή οθόνη ακόμα και από τους φωτογράφους της χρονιάς.

Μερικές παρατηρήσεις. Στο ίντερνετ είμαστε πρόθυμοι να πιστέψουμε το οτιδήποτε αρκεί να μας χαϊδεύει λίγο τα αυτάκια. Εδώ ο «φωτογράφος» χτύπησε διάνα: «Δείτε! Οι κακοί ηγέτες περνάνε δίπλα από ένα φτωχό και δεν δίνουν σημασία. Ελάτε λοιπόν εσείς ευαίσθητοι συμπολίτες μου να τους δείξουμε τι άνθρωποι είμαστε. Ελάτε να σχολιάσουμε την απανθρωπιά τους. Χι,χι,χι» θα σκέφτηκε.

Επίσης, το ίντερνετ εκτός από τα πολλά καλά που έχει, είναι η χώρα που μπορείς να κατασκευάσεις την πραγματικότητα που θες, να παίξεις τον ρόλο που θες, να φορέσεις την μάσκα που θες και να ζήσεις μια όμορφη εικονική ζωή κριτικάροντας τους πάντες. Όπως σε συμφέρει. Αφορμή θέλουν οι περισσότεροι να βγάλουν την περσονα του πονόψυχου και του σκατόψυχου από μέσα τους ανάλογα με το γεγονός.

Τέλος, αυτοί που γράφουν σε sites και blogs είναι πρόθυμοι να πιστέψουν τα πάντα για λίγα "χτυπήματα" παραπάνω. Μια δεύτερη και τρίτη ματιά στα πράγματα θα ήταν καλύτερη για όλους. Χάνεις σε "χτυπήματα" κερδίζεις σε αξιοπιστία.

Αλλά να μου πεις εδώ υπάρχει κόσμος στην πραγματική ζωή που πιστεύει ότι τον «ψεκάζουν τα αεροπλάνα και κατευθύνουν τις σκέψεις του» στο ίντερνετ θα κολλήσουμε;

19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

12 σχόλια
Ναι... Σε αυτό το σημείο οφείλω ως ένα βαθμό μια συγγνώμη. Όχι, δεν μετανιώνω για κάτι που έγραψα. Όμως λόγο του θυμού μου , το ύφος μου ήταν φουλ επιθετικό. Προφανώς μιλάμε σε τελείως άλλη βάση. Δεν μπορώ ούτε λίγο να δω η να καταλάβω την άποψη του στυλ "άδικη λάσπη". Γιατί πολύ απλά δεν είναι επικοινωνιακός πόλεμος. Μια τέτοια φωτογραφία δεν μπορεί να μπει στην λογική του "προσωπική επίθεση για πολιτικούς λόγους". Μου θυμίζει την ατάκα που έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές από πολλούς (στο μυαλό μου όταν την ακούω μου σκάει ο Βενιζέλος), που όταν τον κατηγορούν για το οτιδήποτε μας λέει "η λάσπη από τους πολιτικούς αντιπάλους". Ρε μεγάλε, σε μία κοινωνία που καταρρέει δεν δέχομαι και μάλιστα με προσβάλει να μιλάμε για "μικροπολιτικά παιχνίδια". Καμιά φορά υπάρχει απλά η αγανάκτηση του απλού μέσου ανθρώπου. Δεν γίνεται να το απαξιώνουμε αυτό, γιατί στο τέλος τι θα μείνει? Η αγανάκτηση του Σαμαρά απέναντι στον Καμμένο , του Τσίπρα απέναντι στον Σαμαρά και όλων απέναντι στην Χ.Α? Και εγώ που χωράω σε αυτήν την χώρα? Εγώ, που δεν με αντιπροσωπεύει όλο αυτό το τσίρκο, που ακόμα έχουν το θράσσος να ονομάζουν Πολιτική, πως πρέπει να εκφραστώ? Γιατί με το γιαούρτομα (αν και θα θελα) διαφωνώ.Με λίγα λόγια θέλω να πω ότι δεν τίθεται θέμα προπαγάνδας -για μένα-. Για μένα αυτή η φωτό ήταν τόσο προφανές ότι ήταν "φτιαχτή" που αξίζει μόνο ως εικόνα. Και ως τέτοια, ναι αξίζει παραπάνω από χίλιες λέξεις. Γιατί πολύ απλά είναι αυτό που γίνεται στον κόσμο τόσα χρόνια (και τώρα μας άγγιξε στην Ελλάδα). Τόσα χρόνια οι ηγέτες του Δυτικού κόσμου (με τις ευλογίες, ψήφους και άγνοια των λαών τους) ΠΗΔΑΝΕ τα 2/3 του πληθυσμού για να καταφέρουν αυτοί να ζουν -τελικά- με κατάθλιψη. Και -εκ του αποτελέσματος- ΔΕΝ τους καίγεται καρφάκι (ούτε των ψηφοφόρων τους). Αυτή η φωτό λοιπόν αυτό ακριβώς αποτυπώνει. Τώρα αν έπρεπε να παρουσιαστεί από την αρχή ως μοντάζ κτλ κτλ ναι οκ ίσως να έχεις δίκιο αλλά είναι για μένα τόσο ασήμαντο να ασχολούμαι. Από όλη την αδικία που βλέπω και βιώνω καθημερινά το να αδικήθηκε ο Σαμαράς (ο κάθε Σαμαράς) από "υλικό προπαγάνδας" ..... εμ πως να στο πω... ΧΕΣΤΗΚΑ. Είναι που δίνει βαρύτητα ο καθένας, τι να σου πω. Εγώ σήμερα που περπάτησα την Πανεπιστημίου και σε λίγα μέτρα παραλίγο να πατήσω πάνω κάτω 10 σύριγγες που είχε ξεβράσει η βροχή, δεν σκέφτηκα " την καημένη την κυβέρνηση πως να το αντιμετοπίσει και αυτό". Σκέφτηκα ότι είναι άλλο ένα θέμα που βολεύει να μπαίνει κάτω από το χαλί γιατί πολύ απλά δεν επηρεάζει -αρνητικά- την πολιτική μας πορεία. Την ίδια ώρα πρεζάκια και άστεγοι πεθαίνουν. Και εμέις τσακωνόμαστε για το αν "θίγεται" το ίματζ του -κάθε- Σαμαρά.
Λες και αν δεν ήταν φωτοσοπ και περνάγαν πραγματικά δίπλα του θα δίναν σημασία... οκ....Αλλα το γεγονός οτι παρουσιάστηκε σαν αληθινό είναι επίσης τραγικό όσο και αυτό που θέλει να δείξει.. Το παρουσιάσαν κάποιοι με σκίτσο ή σα μορφή έκφρασης. Οχι, δεν είναι μορφή έκφρασης γιατι δεν δώθηκε στο κοινό ως τέτοιο, αλλα ως ενα πραγματικό γεγονός.
Εσύ πάλι μας βγήκες πολύ ευαίσθητος με τους πολιτικούς αρχηγούς..ενα φώτοσοπ έγινε απο κάποιον στο ίντερνετ και έβγαλες αμέσως συμπέρασμα του τί ήθελε να κάνει.Δεν είναι τόσο ηλήθιος ο λαός,ούτε άμοιρος.Κράτα την ευαισθησία σου για κάτι καλύτερο.Ο συμβολισμός της φώτο είχε σημασία.
Είμαστε πολύ πιο πρόθυμοι να πιστέψουμε ένα βολικό ψέμα από την αλήθεια που δεν ταιριάζει στην κοσμοθεωρία μας.Αυτή η εικόνα ήταν φανερά fake, όχι λόγω ποιότητας (ή δουλειά του photoshop είναι καλή), αλλά όπως εξαφανίζουν τα αδέσποτα στις επίσημες επισκέψεις, έτσι εξαφανίζουν και τους άστεγους - σε όλο τον κόσμο. Αλλά βιαστήκαν όλοι να την προωθήσουν, γιατί τους άρεσε το μήνυμα. Το ίδιο και με τις ανεπιβεβαίωτες ειδήσεις που κατακλύζουν καθημερινά τις οθόνες μας, μόνο για να διαψευσθούν μέσα σε λίγα λεπτά ή ώρες. Και μην ξεχνάμε και αυτούς που παρ όλες τις διαψεύσεις και για το αντίθετο αποδείξεις, δεν θα πιστέψουν ποτέ ότι οι φωτογραφίες αυτές, ή οι ειδήσεις αυτές ήταν κατασκευασμένες.
Πολλές φορές, σε κουβέντες μας, αναφερόμαστε στην κρατική προπαγάνδα. Τι γίνεται όμως με την «Αντικρατική» προπαγάνδα? Αυτήν που απλώνεται - μέσω διαδικτύου - χωρίς ηθικούς όρους και όρια? Οι παλιοί «μπλόγκερς», πλέον έχουν γίνει «φωτοσόπερς».Έχουν αντιληφθεί ότι η εικόνα, έχει πολύ μεγαλύτερη διεισδυτικότητα από ένα κείμενο. Διαλέγουν τον ιδεολογικό τους αντίπαλο και τον «χτυπάνε» με αλλεπάλληλες παραποιημένες φωτογραφίες («χιουμοριστικές» ή «εξοργιστικές» για το κοινό αίσθημα). Η φωτογραφία αρχίζει να διαδίδεται ακόμα και από χρήστες που δεν ταυτίζονται ιδεολογικά με τον δημιουργό. Σε αντίθετη περίπτωση ένα κείμενο δεν θα είχε τόσο υψηλή διάδοση (μια εικόνα = 1000 λέξεις και μάλιστα σε light συσκευασία). Είτε γίνει αντιληπτό, είτε όχι, ότι η φωτογραφία «λέει ψέματα», δεν έχει σημασία. Η «λάσπη» έχει απλωθεί και δεν καθαρίζει με τίποτα. Αυτή δεν ήταν πάντα η δουλειά της προπαγάνδας?
θα συμφωνουσα απολυτα ετσι πως το θετεις,με την εννοια του συμβολου αλλα δυστυχως πιστευω πως ολα πλεον γινονται για την παραπλανηση κ μονο.δυστυχως οπως λεει κ ο βαγγελης δεν υπαρχει κριτικη σκεψη αρα δεν μπαινει κανεις στην διαδικασια να δημιουργησεισυμβολα απλα προβατα που πορωνονται κ βριζουν αδιακριτως μπροστα την τιβι η στον Η/Υ τρωγοντας πιτσα
Προσπαθω να καταλάβω τι θέλεις να πεις με το κείμενο σου. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και έκανε μπαμ ότι ειναι photoshop (περιστέρι να σηκωνόταν δίπλα στον Ολάντ θα το πυροβολούσαν, πόσο μάλλον άστεγο). Η φωτογραφία όμως έχει την αξία της. Είναι και αυτό προφανές δεν χρειάζεται να στο εξηγήσω. Έτσι δεν είναι? Οπότε επανέρχομαι στο αρχικό ερώτημα. ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ?Ότι δεν έχει "δικαίωμα" κάποιος να σχολιάζει "αγανακτισμένος" τα γεγονότα μέσω μιας φωτογραφίας "σύμβολο"? Αν ήταν σκίτσο θα είχε το δικαίωμα? Η όποιος σχολιάζει πρέπει να έχει κάνει κάποιου είδους κοινωνικό έργο για έχει το δικαίωμα? Εντελώς άκυρο το κείμενο σου, μου προκαλεί οργή, είναι πιο υποκριτικό από "την μάσκα του ευαίσθητου πολίτη". Δεν ήξερα ότι πρέπει να παίρνω την άδεια οποιουδήποτε για να γίνω ευαίσθητος σε κάτι. Και τέλος τέλος πρέπει επιτέλους να κοιτάμε λίγο τι κάνουμε εμείς και να αφήνουμε τους άλλους. Τι νόημα έχει να κράξεις κάποιον που "ζωγράφισε" μέσω photoshop και σου δείχνει την αντίθεση? Τι κακκό έχει αυτό δηλαδή? Από όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΕΣΕΝΑ. Την ψευτοαγανάκτηση την σιχαίνομαι και γω και σε νοιώθω. Άλλα μη χάνουμε και την μπάλα. Δεν έκανε κάτι κακκό όποιος έκανε την δουλειά. Γιατί υπάρχει και η πραγματική αγανάκτιση. Μπορεί να έχουμε γίνει ζώα γενικά (χρόνια τώρα) αλλά μερικοί από μας θυμώνουμε ακόμα με την αδικία. Την οποία η φωτό παρουσιάζει. Γιατί τι θέλεις να μου πεις... ότι δεν θα μπορούσε να είναι πραγματική η φωτο? Ότι αν ήταν εκεί ο άστεγος θα τον κοιτούσαν? Μόνο αν είχε κάμερες.... Καληνύχτα.
Θα είχε περισσότερο δίκαιο το σχόλιο σου αν η φωτογραφία ήταν δημοσιευμένη ως σχόλιο και όχι ως παραποίηση της πραγματικότητας.Το σκίτσο όλοι ξέρουν πως είναι η απόδοση του σκιτσογράφου και όχι ακριβής αποτύπωση μια στιγμής αληθινής. Κατά τα άλλα δεν έχεις απόλυτο άδικο, αλλά πιστεύω ότι το παράκανες με την αγανάκτηση.
Δεν είναι έτσι. Άλλο το σκίτσο, άλλο η φωτογραφία. Ακόμα και ανάμεσα στα είδη φωτογραφίας, άλλο η conceptual photography και άλλο το φωτορεπορτάζ. Όποιος δημιούργησε αυτή την εικόνα ουσιαστικά μας πληροφορεί πως αυτή η στιγμή υπήρξε, είναι αληθινή, Προσέξτε, η στιγμή. Δε σχολιάζεται εδώ αν όντως δυο στενά παρακάτω υπάρχει ένας άστεγος, ή τι είναι ο Σαμαράς και τι ο Ολάντ. Εκείνη τη στιγμή, σε εκείνο το σημείο προστέθηκε κάτι. Για αντίστοιχες "προσθαφαιρέσεις" αντικειμένων έχουν χάσει τη δουλειά τους φωτογράφοι. Είναι πολύ πιο σύνθετο από ότι φαίνεται, γιατί δεν μιλάμε για μια προσωπική έκφραση του καλλιτέχνη, αλλά για μια πλαστή αναπαράσταση της πραγματικότητας.
Απο τη μια πλευρα, πολλοι που θα σχολιασαν οπως περιγραφεις υποθετω εχουν αγνοησει (ή και αγανακτισει με) τους αστεγους ή τους επαιτες πολλες φορες. Απο την αλλη, δεν μπορει να αγνοησει καποιος το επιτυχημενο της φωτογραφιας, δεδομενων των πολιτικων που ακολουθουν οι δυο αντρες. Παρολο που ειναι fake, νομιζω πως λειτουργει αρκετα καλα ως συμβολο, παρα ως ρεπορταζ.
"Επίσης, το ίντερνετ εκτός από τα πολλά καλά που έχει, είναι η χώρα που μπορείς να κατασκευάσεις την πραγματικότητα που θες, να παίξεις τον ρόλο που θες, να φορέσεις την μάσκα που θες και να ζήσεις μια όμορφη εικονική ζωή κριτικάροντας τους πάντες. Όπως σε συμφέρεi". Μετά απο όλα αυτά - που απ'ότι φαίνεται τα βάζεις σε δεύτερη μοίρα - μπορείς να μας πείς πιά είναι τα "πολλά καλά" του ίντερνετ ; Να ρωτήσω κι εγώ το γιατρό μου ποιά είναι τα πολλά καλά του καρκίνου (δέ δουλεύεις, ξαπλώνεις, φοράς λεπτά ρούχα κλπ)Ή μήπως δέν προέβλεψε κανείς τί επρόκειτο να γίνει. Ή μήπως δέν ξέρουμε πού θα πάει απο δώ και πέρα.
Πάμπολα καλά το ιντερνετ... Αν μερικοί είναι γίδια δε τους φταίει η τεχνολογία.Και στη τελική καταλάβετε επιτέλους πόσο γελοίο είναι να "βρίζει" κάποιος το ιντερνετ.. μέσα απο το ιντερνετ..Δε το γουστάρει κάποιος.. μαγκιά του.. αλλά μη μας τα κάνει τσουρέκια ο κάθε τεχνοφοβικός χρησιμοποιώντας μάλιστα το ίδιο το μέσο που δε του αρέσει.Στις σπηλιές τους..
Εγω παρατηρησα κατι αλλο που δεν ειναι φωτο σοπ....το σπασμενο, προχειρο, τσιμεντωμενο, ανωμαλο πεζοδρομιο απ οπου μολις κατεβηκαν...Ελλαδα αθανατη...πως λεμε Γαλλια? καμια σχεση..ετσι ειμαστε σε ολα..