1.

Καλημέρα,

Ιούνιο του 2012 κ Φλεβάρη του 2013 ελέγχομαι με αλκοτέστ κ είμαι κ στις 2 περιπτώσεις στο χαμηλό όριο που επιφέρει απλά χρηματικό πρόστιμο.

Τέλη Οκτώβρη ήρθε ειδοποίηση από το Υπουργείο Συγκοινωνιών περί αφαίρεσης διπλώματος για 6 μήνες κ επανεξέτασης. Ημερομηνία έκδοσης είναι τον Φλεβάρη του 2013.

Οκ είμαι παράνομος κ κανένα πρόβλημα με την αστεία τακτική της ειδοποίησης "όποτε να' ναι" κ όχι άμεσης αφαίρεσης ή άμεσης αποστολής του χαρτιού κ της επανεξέτασης.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι σε λιγότερο από 6 μήνες φεύγω στο εξωτερικό για εργασία κ είναι απαραίτητο το δίπλωμα μου.

Η χρονική στιγμή που ήρθε η ειδοποίηση είναι καταστρεπτική. Υπάρχει κάτι που να επισπεύσει την διαδικασία;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Κορέα

 

Αγαπητέ Κορέα,

Κατ’ αρχήν δεν γίνεται να «επισπεύσεις» το χρονικό διάστημα της αφαίρεσης. Όταν λέμε «αφαίρεση για 6 μήνες» το μόνο που θα μπορούσε να το επισπεύσει είναι το time travel. Έχεις δίκιο για το θέμα της μη άμεσης αφαίρεσης. Απλώς παίρνει λίγο χρόνο διασταύρωση των στοιχείων, αφού η αφαίρεση εδώ γίνεται προφανώς γιατί είσαι υπότροπος (συνεχώς οδηγάς πιωμένος). Ο αστυνομικός που σου έκανε το αλκοτέστ δεν έχει τα στοιχεία για τα προηγούμενα πρόστιμα που έχεις. Έχει μείνει λίγο πίσω η τροχαία στο θέμα της «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης». Θα φτιάξουν, πού θα πάει;

_____________

 

2.

Εδώ και πάνω από χρόνο με έπαιρνε τηλ στο κινητό μου αριθμός με απόκρυψη,το σήκωνα και δεν μιλούσε. Αργότερα, εφόσον έμαθα το τροπάριο αυτό σταμάτησα να απαντάω σε αποκρύψεις. Και τότε ξεκίνησε να παίρνει με απόκρυψη στο σπίτι. Εφόσον μας έσπασαν τα νεύρα οικογενειακώς, σταματήσαμε να σηκώνουμε σε αποκρύψεις και στο σταθερό. Μετά ξανάρχισε να με ενοχλεί πιο έντονα στο κινητό. Προφανώς ο/η τύπος/τύπισσα κήρυττε πόλεμο νεύρων. Τελικά αποφάσισα και άλλαξα αριθμό, ακύρωσα τον παλιό και έκανα και δήλωση απορρήτου στον καινούργιο. Το καινούργιο νούμερο το έστειλα σε μόλις 15 άτομα-τα πλέον πιο έμπιστα θεωρητικά-μέσω facebook. Ώσπου ένα μεσημέρι ξανασκάει τηλ με απόκρυψη στο κινητό. Πάγωσε το αίμα μου!!!Το σήκωσα μπας και ήταν όντως κατά λάθος από κάποιον πελάτη μου αλλά η άλλη γραμμή δεν απαντούσε όσο και να μιλούσα. Άρχισα να κλαίω από τη σύγχυση. Βάσει παρατηρήσεων του φίλου μου, τέθηκαν και υποψίες πως κάποιος παρακολουθεί τον λογαριασμό μου στο facebook (και είδε από εκεί στα inbox μου τον καινούργιο αριθμό που έστειλα στα επιλεγμένα άτομα). Άλλαξα αμέσως κωδικό και όλες μου τις ρυθμίσεις.

Ρώτησα την εταιρία του κινητού μου αν δύναται να παρακολουθείται το κινητό μου για κάποιο διάστημα (το είχε εφαρμόσει αδερφή μου παλιότερα) αλλά έχουν αποσύρει την πολιτική αυτή και η μόνη δυνατότητα που μου δίνουν, δεν με εξυπηρετεί καθόλου. Είμαι αποφασισμένη να κινηθώ νομικά για να βρω αυτόν/αυτή που με ενοχλεί κοντά στα 2 χρόνια. Έχω ακούσει ότι θέλει εντολή εισαγγελέα αλλά ο οποίος δυστυχώς δεν θα δώσει και τόση βάση αν δεν είναι σοβαρός λόγος (ας ενοχλούσαν κάποια celebrity να σας έλεγαν για πότε θα σκιζόντουσαν). Μπορείτε να μου πείτε πως πρέπει να κινηθώ? Το χειρότερο είναι πως έχω σοβαρές υποψίες για συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα αν δεν έχω αποδείξεις. Ευχαριστώ πολύ.

Χριστίνα

 

Αγαπητή Χριστίνα,

Κατ’ αρχήν σε συμβουλεύω να απευθυνθείς σε κάποιο συνάδελφο που θα αναλάβει να χειριστεί την υπόθεσή σου. Εγώ μόνο γενικές πληροφορίες μπορώ να σου δώσω.

Όπως έχουμε ξαναπεί στο City Legal: μπορείς να ζητήσεις να μη δέχεσαι κλήσεις με απόκρυψη (θα τους δείχνει ότι μιλάει όταν σε παίρνουν με απόκρυψη) ή να ζητήσεις την εξουδετέρωση της απόκρυψης του καλούντος για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με σκοπό τον εντοπισμό ενοχλητικών ή κακόβουλων κλήσεων. Στην δεύτερη αυτή περίπτωση όποιος σε καλεί με απόκρυψη θα ακούει ένα ηχογραφημένο μήνυμα (πριν χτυπήσει καν το δικό σου τηλέφωνο) ότι η απόκρυψή του έχει εξουδετερωθεί (οπότε λογικά θα το κλείσει). Μόλις μάθεις ποιο νούμερο σε καλεί ανοίγει ένας δρόμος για τον εντοπισμό του ατόμου που σε ενοχλεί.

Επίσης, αφού νομίζεις ότι ξέρεις ποιος είναι τότε ξέρεις και γιατί το κάνει. Έχεις δηλαδή όλα τα δεδομένα για να λύσεις το πρόβλημα. Αλλά εδώ μπαίνω μάλλον στα χωράφια της Αγαπητής Α,μπα. Μήπως να απευθυνθείς εκεί;

_____________

 

3.

Googlαρα το όνομα μου και παρουσιάστηκε στον ιστότοπο έντυπο σε μορφή pdf που αναγράφει τη μισθοδοσία μου από την πρακτική μου άσκηση, το ΑΦΜ μου, τη διεύθυνση μου και γενικότερα όλα μου τα προσωπικά στοιχεία! Να πάρω τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος?

Μαριάννα

 

Αγαπητή Μαριάννα,

Εάν η πρακτική σου άσκηση έγινε σε φορέα του ευρύτερου Δημοσίου τομέα που είχε υποχρέωση ανάρτησης στο διαδίκτυο (δι@υγεια) των όρων πρόσληψής σου τότε δεν νομίζω ότι υπάρχει ζήτημα. Εάν όμως έκανες πρακτική σε εταιρία του ιδιωτικού τομέα και η μισθοδοσία σου διέρρευσε στο διαδίκτυο τότε έχεις αξίωση κατά του υπευθύνου και θα πρέπει να απευθυνθείς στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και ίσως και στην Ελληνική Αστυνομία.

_____________

 

4.

Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και θέλω να κάνω μια ιστοσελίδα, η ιστοσελίδα αυτή , μακροπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα (εξαρτάται από το κόστος ) θα έχει λογότυπο και όνομα που θα κατοχυρωθεί! για να γίνει μια τέτοια κατοχύρωση χωρίς να αλλάξω όνομα στην εφορία, εκτός αν δεν γίνεται αλλιώς! πόσο μπορεί να κοστίσει! η σελίδα δεν θα πουλάει προϊόντα!

Δημήτρης

 

Αγαπητέ Δημήτρη,

Αν καταλαβαίνω καλά το ερώτημά σου θέλεις να κατοχυρώσεις το λογότυπο και το όνομα. Αυτό μπορε να γίνει μέσω της κατοχύρωσης εμπορικού σήματος. Για το κόστος θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιο συνάδελφο, αλλά τα έξοδα (παράβολα κλπ) είναι περίπου 150-250 ευρώ.

_____________

 

Ρωτήστε κι εσείς τον Χρήστο Γραμματίδη στο City Legal, για τα νομικά ζητήματα που σας απασχολούν, συμπληρώνοντας την φόρμα δεξιά (αν δεν τη βλέπετε κάντε κλικ εδώ).

Παρακαλούμε, μία ερώτηση κάθε φορά.