TO BLOG ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΒΕΡΗ
Facebook Twitter

Το μακρινό γάβγισμα των σκύλων

Το μακρινό γάβγισμα των σκύλων

Το μακρινό γάβγισμα των σκύλων Facebook Twitter
Ο μικρός 'Ολεγκ στην ταινία The Distant Barking of Dogs (στα δανέζικα: Olegs krig), ντοκιμαντέρ του Simon Lereng Wilmont (2017).

Απομακρύνθηκε η ουκρανική οικογένεια που πρωταγωνιστεί στο ντοκιμαντέρ Το μακρινό γάβγισμα των σκύλων, το οποίο ήταν υποψήφιο για Όσκαρ

Elsa Keslassy

Variety - 24.02.2022

Στον απόηχο της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Δανή παραγωγός Monica Hellström (Flee) και ο βραβευμένος στο Sundance σκηνοθέτης Simon Lereng Wilmont ένωσαν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση μερικών από τα πρόσωπα που απεικονίζονται στο ντοκιμαντέρ Το μακρινό γάβγισμα των σκύλων, το οποίο ήταν υποψήφιο για Όσκαρ.

Η Hellström δήλωσε στο Variety ότι η ίδια και ο Lereng Wilmont ήρθαν γρήγορα σε επαφή με τον βοηθό σκηνοθέτη και τον τοπικό συντονιστή παραγωγής για να τους συνδράμουν στις προσπάθειές τους να φυγαδεύσουν τον Oleg Afanasyev και τη γιαγιά του Alexandra, τους πρωταγωνιστές της ταινίας Το μακρινό γάβγισμα των σκύλων, από το κατεστραμμένο από τον πόλεμο χωριό τους Hnutove στο Donetsk. Η είδηση αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την ιστοσελίδα Nordic Film and TV News.

Εν τω μεταξύ, τα παιδιά στο καταφύγιο που ήταν στο επίκεντρο της ταινίας Ένα σπίτι φτιαγμένο από θραύσματα, η οποία μόλις χάρισε στον Lereng Wilmont το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο Sundance τον περασμένο μήνα, έχουν επίσης οδηγηθεί σε ασφαλέστερη περιοχή, αφού αντιμετώπισαν απειλή βομβαρδισμού.

Η Hellström, η οποία έκανε την παραγωγή των ταινιών Φυγή, Το μακρινό γάβγισμα των σκύλων και Ένα σπίτι φτιαγμένο από θραύσματα μέσω της εταιρείας Final Cut for Real, έχει επίσης ενώσει τις δυνάμεις της με τον Lereng Wilmont για να συγκεντρώσει χρήματα μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Voices of Children για τα παιδιά που εκκενώθηκαν από καταφύγια στην Ανατολική Ουκρανία, μεταξύ των οποίων κι όσα απεικονίζονται στο ντοκιμαντέρ τους Ένα σπίτι φτιαγμένο από θραύσματα.

"Θέλουμε να παρέχουμε σε αυτά τα παιδιά τρόφιμα και ρούχα - ό,τι χρειάζονται", δήλωσε η Hellström, το ντοκιμαντέρ της οποίας Φυγή είναι υποψήφιο για τρία Όσκαρ. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός δημιουργήθηκε από τη Lena Rosvadovska, τη συντονίστρια της ταινίας Ένα σπίτι φτιαγμένο από θραύσματα.

Το "Μακρινό γάβγισμα των σκύλων", το οποίο εξιστορεί έναν χρόνο από τη ζωή του Oleg κατά τη διάρκεια της ένοπλης σύγκρουσης στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας, απέσπασε θετικές κριτικές στην πρεμιέρα της ταινίας το 2017 στο IDFA. Κέρδισε επίσης ένα σημαντικό βραβείο Peacock Award και συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα ντοκιμαντέρ των βραβείων Όσκαρ.

Την Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου έστειλε επιστολή υποστήριξης στα 60 και πλέον ουκρανικά μέλη της.

"Πρέπει να κινηθούμε αμέσως πέρα από τις "σκέψεις και τις προσευχές" και να αρχίσουμε να εξετάζουμε ποια πρακτική βοήθεια μπορεί να δοθεί στα μέλη και την κοινότητά μας", δήλωσε στο Variety ο Mike Downey, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Συνασπισμού για τους κινηματογραφιστές που κινδυνεύουν.

Το μακρινό γάβγισμα των σκύλων Facebook Twitter
Ο 'Ολεγκ με την γιαγιά του στην ταινία The Distant Barking of Dogs (στα δανέζικα: Olegs krig), ντοκιμαντέρ του Simon Lereng Wilmont (2017).

The Distant Barking of Dogs (Το μακρινό γάβγισμα των σκύλων), ντοκιμαντέρ του Simon Lereng Wilmont (2017).

Flee, δανέζικη ταινία animation του Jonas Poher (2021).

A House Made of Splinters, ντοκιμαντέρ του Simon Lereng Wilmont (2022).

Αλμανάκ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ