Στο μυαλό του Θόδωρου Πάγκαλου

Στο μυαλό του Θόδωρου Πάγκαλου Facebook Twitter
0

Στο μυαλό του Θόδωρου Πάγκαλου
Αχ, βρε παλιομισοφόρια, τι τραβάν' για σας τ' αγόρια!

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος υποστήριξε ότι τα λεφτά τα φάγαμε μαζί. Ο κ. Πάγκαλος διευκρίνισε πως αυτός -σε αντίθεση με 'μας τους υπόλοιπους- δεν έχει πάει στην τουαλέτα τα τελευταία 20 χρόνια, οπότε έτσι εξηγείται το ότι η δική του κοιλιά σέρνεται στο πάτωμα, ενώ οι δικοί μας κοιλιακοί είναι φέτες κι έχουμε κορμί λαμπάδα. Οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου ρίχνουν φως και στην πολύκροτη υπόθεση Οτσαλάν, αφού είναι πια ολοφάνερο πως ο Κούρδος ηγέτης ορθώς εξεδιώχθη από τη χώρα μας, γιατί, αν έμενε εδώ, θα ήθελε κι αυτός μερίδιο από τα χρήματα που φάγαμε μαζί με τον κ. Πάγκαλο και θα μειωνόταν το ποσό που αντιστοιχούσε σε καθέναν από εμάς, δηλαδή ο Πάγκαλος σούταρε τον Οτσαλάν για να προστατεύσει τα χρήματά μας. Μπορεί οι δηλώσεις Πάγκαλου να έκαναν έξαλλους τους περισσότερους Έλληνες πολίτες, αλλά ικανοποίησαν απόλυτα τους τηλεδημοσιογράφους, οι οποίοι απεφάνθησαν ομαδικά πως «ο Πάγκαλος λέει αλήθειες»· οπωσδήποτε, σε σχέση με αυτούς, όλοι αλήθεια λέμε. Βέβαια, όταν ο ξένος Τύπος έγραφε την περασμένη άνοιξη για τα ρουσφέτια, τον νεποτισμό και την πελατειακή σχέση των πολιτικών με τους πολίτες, οι τηλεδημοσιογράφοι δεν είχαν την ίδια άποψη που έχουν σήμερα για την αλήθεια και έβλεπαν παντού εχθρούς της Ελλάδας. Η στάση τους άλλαξε επειδή κατάλαβαν πως η μόνη πιθανότητα να γλιτώσουν το λιντσάρισμα -μαζί με τα αφεντικά τους και τους πολιτικούς- είναι να κυριαρχήσει η άποψη πως «όλοι μαζί τα φάγαμε και, άρα, όλοι φταίμε»· στην ουσία, το «όλοι φταίμε» σημαίνει πως δεν φταίει κανείς, οπότε μπορούν αυτοί να συνεχίσουν να τρώνε ανενόχλητοι, ενώ οι συνταξιούχοι θα κάνουν το σκατό τους παξιμάδι και ο μπαρμπα-Γιάννης στο Πέραμα θα ρίχνει ευθύνες στη γυναίκα του, την κυρα-Μαριγώ, για τη χρεοκοπία της χώρας. Το τελευταίο διάστημα, ο Θόδωρος Πάγκαλος τα έχει βάλει με όλη την ελληνική κοινωνία και δεν είναι λίγοι αυτοί που τον αποκαλούν «κτήνος», «παχύδερμο» και «γουρούνι».

Οι χαρακτηρισμοί αυτοί αδικούν κατάφωρα τον κ. Πάγκαλο, αφού, πίσω από το χυδαίο πρόσωπό του, το έκφυλο βλέμμα του και το κτηνώδες και παραμορφωμένο σώμα του, κρύβεται η ευαίσθητη ψυχή ενός ερωτευμένου άντρα της τρίτης ηλικίας. Ο Θόδωρος Πάγκαλος ζει αυτήν την εποχή ένα δράμα: η σύζυγός του είναι υποψήφια δήμαρχος Σαρωνικού. Η κυρία Χριστίνα Χριστοφάκη είναι μια πολύ όμορφη γυναίκα και έχει μεγάλη διαφορά ηλικίας από τον κ. Πάγκαλο, με αποτέλεσμα αυτός να τη ζηλεύει τρελά. Ο κ. Πάγκαλος προσπαθούσε να την κρατήσει κλεισμένη στο σπίτι, αλλά η σύζυγός του αποφάσισε να κατέλθει στην πολιτική κονίστρα, ξεκινώντας από τη διεκδίκηση του Δήμου Σαρωνικού. Η απόφαση της κυρίας Χριστοφάκη δεν άρεσε καθόλου στον κ. Πάγκαλο, αλλά δεν μπορούσε να της φέρει αντίρρηση, επειδή φοβόταν πως θα τον εγκαταλείψει και θα τον αφήσει μόνο μέσα σε ένα σπίτι γεμάτο αναμνήσεις να πίνει ουίσκι για να ξεχάσει. Η ιδέα του να κοιμάται μόνος του στο κρεβάτι που σήμερα μοιράζεται μαζί της και να κυλιέται απελπισμένος στα μεταξωτά σεντόνια που είναι ποτισμένα με το μεθυστικό της άρωμα κόντευε να τον τρελάνει. Μπροστά στο ενδεχόμενο να εκλεγεί η σύζυγός του δήμαρχος Σαρωνικού και να περιτριγυρίζεται κάθε μέρα από νέους και ελκυστικούς άντρες γεμάτους τεστοστερόνη, ο πολυμήχανος Θόδωρος Πάγκαλος αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή ένα πανούργο σχέδιο: όλοι ξέρουν πως η Χριστίνα Χριστοφάκη είναι σύζυγός του. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που είναι υποψήφια για τη δημαρχία· σε διαφορετική περίπτωση, ούτε θέση καθαρίστριας δεν θα μπορούσε να πάρει στον δήμο. Άρα, αν ο Θόδωρος Πάγκαλος κατάφερνε να γίνει το πιο μισητό πρόσωπο στη χώρα, οι πολίτες δεν θα ψήφιζαν τη σύζυγό του για να τον τιμωρήσουν· θα τη μαύριζαν για να τον εκδικηθούν. Μα, αυτό ακριβώς θέλει να πετύχει ο σατανικός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: να μην εκλεγεί η σύζυγός του, για να την έχει αποκλειστικά δικιά του μέσα στην ερωτική τους φωλίτσα.

Βάλθηκε, λοιπόν, να κατηγορεί τους Έλληνες πως έχουν φάει τα λεφτά, πως οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι άχρηστοι και πρέπει να απολυθούν και πως για όλα φταίνε οι πολίτες που είναι κλέφτες. Οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου έχουν κάνει έξαλλους τους πάντες -φυσικά, και τους κατοίκους στα Καλύβια και την Ανάβυσσο-, με αποτέλεσμα η σύζυγός του να έχει καταποντιστεί στις δημοσκοπήσεις, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν να την πλακώσουν στα χαστούκια και να της βγάλουν το μαλλί τρίχα-τρίχα. Για να αποκλειστεί εντελώς η πιθανότητα να εκλεγεί η σύζυγός του, ο κ. Πάγκαλος τις επόμενες ημέρες θα πει πως όλοι οι Έλληνες είναι κάφροι, μουνόπανα και καριόληδες, ενώ, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, θα δηλώσει πως οι Έλληνες είναι Τουρκόσποροι και ξεκωλιάρηδες.

Για μια ακόμα φορά, ο πανούργος Θεόδωρος Πάγκαλος μοιάζει να πετυχαίνει τον στόχο του. Βέβαια, αν οι δημότες του Δήμου Σαρωνικού θέλουν να τον εκδικηθούν, πρέπει να εκλέξουν την κυρία Χριστοφάκη δήμαρχο. Σε αυτή την περίπτωση, η όμορφη και νέα σύζυγος του κ. Πάγκαλου θα βρίσκεται κάθε μέρα ανάμεσα σε αρρενωπούς αρχιτέκτονες, γοητευτικούς πολιτικούς μηχανικούς, γεροδεμένους τριχωτούς οικοδόμους από τα Καλύβια και ιδρωμένους υδραυλικούς που βρομάνε βαρβατίλα, οπότε δεν αποκλείεται μια μέρα ο κ. Πάγκαλος να τη δει αγκαζέ με το παιδί από την Ανάβυσσο που θα φοράει κρεμεζί πουκάμισο, να θολώσει, να την καθαρίσει και να πάει αυτή στο χώμα κι αυτός στη φυλακή. Γεια σου, Τσιτσάνη μου!

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ