Όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη

Facebook Twitter
10

via Christos Chomenidis

Επειδή -λόγω ιδιοσυγκρασίας και επαγγέλματος- στέκομαι στις λεπτομέρειες, από τη χθεσινή γιορτή για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή περισσότερο με εντυπωσίασε η παρουσία του Χρήστου Σαρτζετάκη.

 

Ο Σαρτζετάκης, θυμίζω, εκτός από ανακριτής στην υπόθεση Λαμπράκη, ήταν εκείνος τον οποίον πρότεινε ο Ανδρέας Παπανδρέου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν, το 1985, αποφάσισε αιφνιδιαστικά να μην στηρίξει τον Καραμανλή.

 

Προβλήθηκε ως το σύμβολο του αντικαραμανλισμού, σαν η εκδίκηση της "Δημοκρατικής Παράταξης" απέναντι στον "Πατριάρχη της Δεξιάς".

 

Η θητεία του υπήρξε άκρως απογοητευτική εξαιτίας της ευτράπελης συμπεριφοράς του. Το βασικό του επίτευγμα ήταν ότι κατάφερε να την ολοκληρώσει, "ελάτε να με φωτογραφίσετε τον Μάρτιο του 1990" είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους.

 

Εν πάση περιπτώσει, ο Σαρτζετάκης βρέθηκε στο ύπατο αξίωμα εξαιτίας μιας καραμπόλας που ξεκίνησε από την "ανατροπή" του Καραμανλή.


Και ερωτώ: Τι δουλειά είχε χθες στο Μέγαρο; Πήγε για να τιμήσει τον υποτιθέμενο άσπονδο εχθρό του; Μα εάν ο Καραμανλής ήταν όντως εθνάρχης, τότε ο Σαρτζετάκης έπαιξε έναν θλιβερό ιστορικό ρόλο...

 

Αλλά ας μην τα πολυκοσκινίζω. Υπάρχει και η στάση "όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη". Ανθρώπινο από μιαν άποψη. Πολύ ανθρώπινο...

 

 

 

Η λεζάντα όπως την έγραψε στο σάιτ του ο ίδιος ο Χ.Σ.: Ἀθῆναι, Στάδιον Εἰρήνης καὶ Φιλίας, 14.6.1987. Πανευρωπαϊκὸν πρωτάθλημα καλαθοσφαίρας. Νίκη Ἑλλάδος ἐπὶ Ε.Σ.Σ.Δ., πρωταθλήτρια Εὐρώπης ἡ Ἑλλάς. Συγχαρητήρια εἰς τοὺς παίκτας τῆς ἑλληνικῆς ὁμάδος ἀπὸ τὸ Προεδρικὸν ζεῦγος (Χρήστου καὶ Ἔφης Σαρτζετάκη), τὸ Πρωθυπουργικὸν ζεῦγος (Ἀνδρέα καὶ Μαργαρίτας Παπανδρέου) καὶ τὸν Ὑπουργὸν Παιδείας Ἀντώνην Τρίτσην. Μὲ τὸν ἐκ τῶν πρωτεργατῶν τῆς νίκης Νικόλαον Γκάλην.

 

 

 

Αρχείο
10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

9 σχόλια
Δεν βλέπω το λόγο να μην πάει αφού προσκλήθηκε...Επίσης το ότι τον πρότεινε ο Παπανδρέου αδειάζοντας τον Καραμανλή, δεν σημάινει ότι ο ίδιος ήταν εχθρός του Καραμανλή.Πιστεύω πως είναι αξιοπρεπέστατος απλά δεν είναι επικοινωνιακός (το οποίο θεωρώ προσόν).Και αναφορικά με την υπόθεση Λαμπράκη, το να ερευνήσεις τέτοια υπόθεση ενάντια στο παρακράτος θέλει ΚΟΤΣΙΑ, και για αυτό αξίζει σεβασμό.
Θυμάμαι σαν παιδάκι την δεκαετία του 1980,εκείνα τα προεδρικά διαγγέλματα τα οποία αναμετέδιδαν και τα δύο κρατικά κανάλια ταυτόχρονα (Το ζάπινγκ ήταν μικρής διάρκειας τότε)! Και μόνο που κόβανε το παιδικό πρόγραμμα για να ακούω στην μακροσκελή εισαγωγή του διαγγέλματος να προσφωνεί τους Πελοποννήσιους, Επτανήσιους και όλους τους άλλους κατοίκους της Ελλάδας,μόνο αρνητική ανάμνηση έχω για το προσωπό του.
Μα αν ζούσαν θα πήγαιναν και οι Γεώργιος (Γέρος) και Ανδρέας Παπανδρέου. Μήπως και κάτι πάρουν απο την υστεροφημία του Κ.Κ.που όπως και να το δεις είναι (η υστεροφημία του), ότι το καλύτερο για Έλληνα πολιτικό, μαζί με αυτές των Χ.Τρικούπη και Ε.Βενιζέλου.
Φίλτατε Χρήστο.Μην μπερδεύουμε τον φάντη με το ρετσινόλαδο, τα μπούτια μας και τις βούρτσες με τα πέη. Η πρώην Α.Ε. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, λειτούργησε στην υπόθεση Λαμπράκη έτσι όπως λειτούργησε λόγω κολλήματος με τον νόμο(καλά έκανε) και όχι λόγω πολιτικού προσανατολισμού.
Μα καλά! Σήμερα που ακούστηκε ότι το δικαστήριο για τον Κασσιδιάρη έγινε σε καθεστώς τρομοκρατίας βρήκατε να κράξετε τον Σαρτζετάκη?(83 χρονών). Υπενθυμίζουμε ότι ο Σαρτζετακης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση Λαμπράκη παρόλο που πιεζόταν από παρακράτος και πιθανότατα από το επίσημο κράτος. [Από τη LIFO. Εσείς κάνατε το συσχετισμό στο μυαλό σας! Το θέμα Κασιδιάρη έχει καλυφθεί στη στήλη των ειδήσεων μας.]
Εδώ πήγε ο Τσίπρας, ο Σαρτζετάκης να μην πάει; Αν και δεν χρειάζονται εκδηλώσεις για να θυμόμαστε τον "εθνάρχη". Μια βόλτα στη τσιμεντένια Αθήνα αρκεί για να μας τον θυμίζει...
Έλα ντε!!! Ο Σαρτζετάκης ενόχλησε τους αριστερούς θαυμαστές του Καραμανλή. Αντί να αναρωτηθούν τι δουλειά είχε η αλεπού (Τσίπρας) στο παζάρι, μιλάνε για τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που δεν υπήρξε πολιτικός κάποιου κόμματος της δεξιάς, του κέντρου ή της αριστεράς.Σίγουρα ο Σαρτζετάκης με τη συντηρητική συμπεριφορά του δικαστικού,δεν ήταν και ο πιο λαοφιλής Πρόεδρος.Όμως η ιστορία δεν σβήνεται και η δική του έχει μείνει γραμμεένη ως του ανακριτή που δεν έκανε πίσω στις πιέσεις του παρακράτους της δεξιάς για την υπόθεση Λαμπράκη. Και όποιος αριστεροδεξιός δεν θέλει να θυμάται την ιστορία, εκείνη την εποχή μεσουρανούσε ο Κ.Καραμανλής ο θείος, που τώρα θέλουν όλοι να τον αγιοποιήσουν και ξεχνάνε και το βίαιο κράτος και παρακράτος και τις εκλογές της νοθείας αλλά και την καταστροφή της Αθήνας.Αν μετά από πολλά χρόνια ο Σαρτζετάκης πήγε μαζί με τους πολιτικούς όλων των παρατάξεων στο πολιτικό μνημόσυνο, είναι προς τιμήν του. Αν ήταν βέβαια ο άλλος στη ζωή, αμφιβάλλω αν θα πήγαινε, γιατί δεν φημιζόταν για τους λεπτούς του τρόπους και τις ευαισθησίες του.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ