ΙΣΟΒΙΑ: Υπεροψία και μέθη

Facebook Twitter
43

Γράφτηκε στην Παράλλαξη λίγο πριν την ανακοίνωση του δικαστηρίου που καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

 

Ποτέ δεν το φαντάστηκε. Ούτε καν του είχε περάσει από το νου. Ότι θα ερχόταν μια μέρα που θα καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για να απολογηθεί δημοσίως για κατηγορίες που τον κατέτασσαν στην χορεία των κοινών μεγάλων απατεώνων. Και μάλιστα των καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Αυτός, αποδέκτης, ιθύνων νους, συμπράττων και συνένοχος μιας καραμπινάτης υπεξαίρεσης! Υπήρχε πάντα μια τέτοια ασυδοσία σ’ αυτή τη χώρα, μια τέτοια επίσημα αποδεκτή ανομία, μια τέτοια αυτονόητη ατιμωρησία των διοικούντων, που δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι θα έφτανε η ώρα να λογοδοτήσει.

Άλλωστε, δεν ένοιωθε πως είχε κάνει κάτι παράνομο. Αυτός στο μόνο που είχε συναινέσει ήταν να βρίσκει τα πρωινά επάνω στο γραφείο του τη σακούλα με τα παχυλά και καθόλου ευκαταφρόνητα χρηματικά πακέτα, τα οποία, όπως είπαν οι άνθρωποι του στις καταθέσεις τους, τσέπωνε αυθωρεί και παραχρήμα, χωρίς να αναρωτιέται από πού προέρχονται. Χωρίς να ρωτάει.

Είχε άλλωστε τόσες ανάγκες. Τόσα έξοδα προβολής. Τόσες αναγκαίες για την ανάδειξη της πλαστής δημόσιας εικόνας του δαπάνες. Τόσες εξαγορές συνειδήσεων. Τόσες απαιτήσεις για το σχεδόν λουδοβίκειο αυτοκρατορικό μεγαλείο με το οποίο περιέβαλε τον εαυτό του. Ήταν πάντα ο ατσαλάκωτος! Ο φτερωτός! Ο κορδωμένος! Ο άψογος με τις μεταξωτές γραβάτες και το μόνιμο επαγγελματικό χαμόγελο στα χείλη.

Με τις πανάκριβες χρυσοτυπίες σε κάθε πρόσκληση εκδήλωσης, που στέλνονταν στο μισό πληθυσμό της πόλης. Με τις αναρίθμητες κιτς εκδηλώσεις και τις αντίστοιχες δεξιώσεις – πολλαπλάσια κοστολογημένες -, για να τρώνε οι παρατρεχάμενοι. Πώς να τα βγάλει πέρα; Όλα αυτά θέλουν λεφτά! Πολλά λεφτά.

Οι διάφορες μίζες και τα «δωράκια» από τους ευνοούμενους εργολάβους, που αναλάμβαναν τα όποια έργα και από τους μόνιμους προμηθευτές των υπηρεσιών, τα αντίδωρα για τις ποικίλες εκδουλεύσεις προς την κομματική πελατεία, δεν ήταν αρκετά. Γι αυτό και αύξαινε συνεχώς τα δημοτικά τέλη, που πλήρωναν οι ταλαίπωροι δημότες της επικράτειάς του.

Γιατί τα λεφτά ποτέ δεν επαρκούσαν για το ανύπαρκτο έργο του. Δεν είχε καμιά τύψη, δεν ένοιωθε την παραμικρή ενοχή. Αυτοί οι ανόητοι, συντηρητικοί και θρησκόληπτοι στην πλειοψηφία τους, όχι μόνο τον επανεξέλεξαν επανειλημμένως, με τη συνδρομή του κομματικού μηχανισμού, βεβαίως – βεβαίως, αλλά και τον χειροκροτούσαν σε κάθε ευκαιρία και ζητωκραύγαζαν άμα τη εμφανίσει του. Αυτός φταίει;

Θα διατηρεί, λοιπόν, το αγέρωχο ύφος του μέχρι την τελευταία στιγμή. Όλο και κάποιοι παλιοί σύντροφοι θα βρεθούν να πιέσουν υπέρ του. Μπορεί αύριο να επανέλθει στο δημόσιο βίο καθαρός και όλα να ξεχαστούν.

Ακόμη κι όταν απειλήσει πομπωδώς ότι θα πέσει από το Λευκό Πύργο, αν του βρουν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού θα συνεχίσει – ως εικόνα τουλάχιστον -, να κατέχεται από «υπεροψία και μέθη».

[Θαρρείς και δεν υπάρχουν τρόποι να έχει κανείς λεφτά, και κυρίως παρανόμως αποκτηθέντα, χωρίς να μπορεί να τα βρει κανένας μηχανισμός].

Κι όπως μέχρι τώρα δεν είχε φανταστεί αυτό το εξευτελιστικό τέλος στην πολιτική του καριέρα και την προσωπική του αξιοπρέπεια, έτσι και τώρα δεν θα σκεφθεί ότι το ύψος του Λευκού Πύργου είναι πολύ μικρό για να ξεπλύνει τα ανομήματά του.

Αρχείο
43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

20 σχόλια
Ο παπαγεωργόπουλος και οι συν αυτώ, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν γιά κλοπή δημοσίου χρήματος. Καλώς. Ασύνήθιστο αλλά δίκαιο.Γιά μένα όμως αυτός είναι ο δεύτερος λόγος γιά τον οποίο θα έπρεπε να δικαστούν.Ο πρώτος είναι τα «μεγάλα έργα» που έκαναν γιά τα οποία κανείς δε μιλάει (το σημαντικό ακόμη θεωρείται το χρήμα και όχι η ποιότητα της καθημερινής ζωής)Η καταδίκη θα έπρεπε να είναι ισόβια καταναγκαστικά έργα επαναφοράς της πόλης όπως ήταν πριν αναλάβουν, ντυμένοι με πίσσα και πούπουλα.
....και αναγκαστικά μαθήματα τέχνης και αισθητικής του 20ου αιώνα. Μας πρόσβαλλε ο Παπαγεωργόπουλος υιοθετώντας ως εικόνα της πόλης κάθε βλαχομπαρόκ ιδέα σε συνδυασμό με φολκλορ. Και ήρθε και ο επόμενος με την τουρκοφίλ εμμονή και δέσαμε. Ελεος πια σ΄αυτή την πόλη.
ΟΚ! Αλλά και ισόβια;! Ο Μπρέϊβικ καταδικάστηκε σε 21 χρόνια, επειδή σκότωσε εν ψυχρώ 77 ανθρώπους, από τους οποίους τα περισσότερα ήταν παιδιά...Μήπως έχει χαθεί ο μπούσουλας γενικώς σ' αυτή την ήπειρο;
Καταπληκτικό το άρθρο. Περιεκτικό και τόσο μα τόσο αληθινό. Διαβάζω και νιώθω σα να βλέπω εικόνες που αποτυπώνουν την αρρωστημένη πραγματικότητα πολλών αιρετών. Δήμαρχοι με πλαστό "λευκό" ποινικό μητρώο. Δήμαρχοι που καταχρέωσαν τους Δήμους τους και τους φόρτωσαν χάος σε δάνεια για να πληρώνουν εργολάβους και φυσικά τον εαυτό τους. Ένας οχετός. Συγχαρητήρια για το υπέροχο άρθρο. Και θέλω να πω, ότι ένα μπράβο αξίζει και στην υπάλληλο που επέμεινε και ακολούθησε τυπολατρικά το γράμμα του νόμου και φτάσαμε σήμερα σε αυτό το αποτέλεσμα. Κι ας τη βρίζαν, κι ας την απειλούσαν, όταν αντιλήφθηκε τις παρατυπίες και τόλμησε να τα βάλει με τον ατσαλάκωτο.
Πόσο γελοίο , παιδιάστικο και μικρόπρεπές, να του προσάπτεται ουσιαστικά ότι φρόντιζε την εμφάνισή του , ότι είχε ως αθλητής ωραίο παράστημα και ήταν σε τελική ανάλυση ωραίος άντρας. Και πόσο θλιβερό , να χαίρονται κάποιοι με την τραγωδία ενός ανθρώπου . ( Εννοείται ότι δεν ασχολούμαι καθόλου με τη δικαστική απόφαση , αφού δεν έχω καμία δουλειά και δυνατότητα να ασχοληθώ. )
Μικροαστική συρραφή !Πολλά δεν του ζητάγανεενώ πολλά του δίνανε.Καλά δεν το κατάλαβεπώς όλα τ’ άλλα γίνανε.Ντροπή, ντροπή, ντροπή τέτοιο παιδί.Φασούλι το φασούλιγεμίζει το σακούλι, φασούλι το φασούλιγεμίζει το σακούλι σουΤι τράβηξε ν’ ανέβειμονάχα αυτός το ξέρει, αυτός κι ένας Θεός.
Αναρωτιέμαι κι εγώ για το ποιον σχεδόν σύσσωμου του εκλογικού σώματος της Σαλονίκης που για τρεις τετραετίες έκαναν αυτόν τον άνθρωπο Θεό. Οχι μία και δύο, αλλά τρεις!!Ξανά και ξανά!Για να μη μιλήσω για τον Πανίκα. Μεγάλη διαστροφή αυτοί οι Θεσσαλονικείς....
Πολύ πετυχημένο άρθρο. Τα λέει όλα"Αυτός, αποδέκτης, ιθύνων νους, συμπράττων και συνένοχος μιας καραμπινάτης υπεξαίρεσης! Υπήρχε πάντα μια τέτοια ασυδοσία σ’ αυτή τη χώρα, μια τέτοια επίσημα αποδεκτή ανομία, μια τέτοια αυτονόητη ατιμωρησία των διοικούντων, που δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι θα έφτανε η ώρα να λογοδοτήσει"
Μπράβο στους δικαστές που λειτούργησαν αμερόληπτα και δεν υπέκειψαν σε ''πιέσεις'' για μείωση της ποινής.Όσο για την έφεση και για πιθανή μείωση με αναστολή και εξαγορά ποινής που ισχυρίζονται κάποιοι, αν και δεν είμαι ειδικός, φαντάζει σχεδόν απίθανη απ τη στιγμή που δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό.Και επειδή θ ακολουθήσουν περίπου 40 παρόμοιες υποθέσεις για υπεξαίρεση δημ.χρήματος σε ΟΤΑ, νομίζω πως πολλά βρακάκια λερώθηκαν σήμερα...
Φυσικά και αυτή η διαφθορά πρέπει να λάβει τέλος. Φυσικά και πρέπει να αποδωθούν ευθύνες. Φυσικά και η δικαιοσύνη πρέπει να αντιμετωπίζει σαν ίσους τους πολίτες ανεξαρτήτως αξιώματος. Αλλά....ένας «άρχοντας» εκλεγμένος δημοκρατικά επί σειρά ετών δεν μπορεί να καταφέρνει να ξεγελάει το πλήθος μόνος του. Πρέπει και το πλήθος να συνειδητοποιήσει τι έθρεφε με την ψήφο του και επίσης να αναρρωτηθεί ποια είναι η δική του συνεισφορά σε αυτό τον βούρκο. Δεν μίλαγε; Δεν έβλεπε; Δεν ήθελε να δει; Πως επιτρέψαμε την απουσία διαδικασιών και μηχανισμών που θα απέτρεπαν αυθαιρεσίες; Όταν δίνεις μια εντολή οφείλεις να είσαι σε επαγρύπνηση. Να ελέγχεις. Να απαιτείς. Είναι θλιβερό να χειροκροτείς μόλις δεις τις χειροπέδες. Και χυδαίο να νομίζεις ότι αυτό αρκεί.
Δε θα κλάψω για το φτερωτό λαμόγιο, αλλά τις χαρές ορισμένων δεν τις συμμερίζομαι.Ξέρετε πόσοι τέτοιοι υπάρχουν, έστω πιο μικροί ή αθέατοι; Εκτός της πολιτικής, ξέρετε πόσα τέτοια κυκλώματα υπάρχουν σε κάθε επαγγελματικό χώρο; Ή μάλλον, ξέρετε κανέναν επαγγελματικό χώρο που να μην υπάρχουν;Αναλογίζεστε τι σημαίνει το γεγονός ότι τα κυκλώματα αυτά έχουν ιεραρχική (πυραμιδική) δομή; Από κάθε "Παπαγεωργόπουλο" κρέμονται δυο-τρεις "Λεμούσιες", που ο καθένας με τη σειρά του έχει κρεμάσει στα @@ του άλλους πέντε κ.ο.κ.Έχετε προσέξει ότι τιμωρούνται (και πάλι καλά) μόνο τα καμένα χαρτιά; Κάποιοι άλλοι - χρήσιμοι για την ώρα - κάνουν μηνύσεις σε δημοσιογράφους.Και το πιο σημαντικό: Οι κορυφαίοι ηθικοί αυτουργοί, οι σχεδιαστές - οργανωτές - εγγυητές της απανταχού σαπίλας είναι ΝΟΜΙΜΟΙ (πολλοί έχουν τη δυνατότητα να παραγγέλουν ή να κατασκευάζουν νόμους αλά καρτ) και ΚΑΘΑΡΟΙ (επειδή είναι νόμιμοι) και συχνά ΑΓΝΩΣΤΟΙ και ΑΘΕΑΤΟΙ: Ας είναι καλά οι "επιχειρηματίες" που εμφανίστηκαν απ' το πουθενά, δηλαδή οι αυτοφωράκηδες - αχυράνθρωποι που δίνουν συνεντεύξεις, δίνουν και παίρνουν βραβεία, βγάζουν τη φάτσα τους τα ΜΜΕ δέκα φορές τη μέρα και απλώς καλύπτουν τους πραγματικούς κεφαλαιούχους ή το απρόσωπο κεφάλαιο από πίσω τους.
Ο συντάκτης του άρθρου αναδεικνύει μία πολύ σημαντική πλευρά της αλήθειας με τη φράση ''άλλωστε, δεν ένοιωθε πως είχε κάνει κάτι παράνομο''. Έκλεβαν εν συνειδήσει δικαίου επί χρόνια ολόκληρα και ρήμαξαν τον Δήμο. Το πραγματικό πρόβλημα βέβαια είναι στο ''εν συνειδήσει δικαίου'' κι όχι στο ''έκλεβαν''...
επίσης ας κάνουμε έναν απλό υπολογισμό. 35 ευρώ περίπου το δίμηνο τα δημοτικά τέλη. Επί -πόσα να είναι τα σπίτια στο Δήμο Θεσσαλονίκης- άντε βάλε 100.000 το λιγότερο. Σύνολο 21.000.000 εκατομμύρια το χρόνο. Βάλε και άλλα έσοδα από δω κι από κει, πχ δημοτική αστυνομία ας πούμε, που κόβει κλήσεις μέχρι και στα ποδήλατα- κάποτε ήταν εντελώς προκλητικοί, τώρα δεν ξέρω αν συνεχίζουν τον ίδιο χαβά, το ποσό αυξάνεται. Δηλαδή οι τύποι υπεξαίρεσαν τα έσοδα από δημοτικά τέλη 3 ετών χονδρικά....πόσα λεφτά έχουμε δώσει θε μου!Απελπίζομαι...
Με αφήνει παγερά αδιάφορη η καταδίκη Παπαγεωργόπουλου. Γιατί ξέρω πως ούτε τα δημοτικά τέλη θα μειωθούν (πάντα πιο ακριβά από το ρεύμα, περίπου 35 ευρώ έρχονται), ούτε οι εργολάβοι θα φύγουν (ήδη ο Μπουτάρης ετοιμάζεται να δώσει και την καθαριότητα σε εργολάβο), ούτε η διαπλοκή με μεγάλα συμφέροντα θα σταματήσει, εννοείται πως τα χρήματα δε θα επιστραφούν. Το μόνο θετικό από αυτή την ιστορία είναι πως τώρα που δε θα αλλάξει τίποτα σε αυτή την πόλη που σαπίζουμε, ίσως ο κόσμος καταλάβει ότι δεν αρκεί "τα λαμόγια να πάνε φυλακή" και να διεκδικήσει κάτι πιο ουσιαστικό. Ας ξεκινήσουμε με το πολύ απλό, να μειωθούν τα γα###δημοτικά τέλη- ειλικρινά είναι απελπιστική η κατάσταση.
Πολύ το χάρηκα! Ο σιχαμένος ατσαλάκωτος! Τέτοιο κλέψιμο στα μούτρα μας. Και όλοι οι ηλίθιοι που τον ψήφιζαν κάθε τόσο για δήμαρχο!!! Ναι, ηλίθιοι!Πριν κάποια χρόνια, έφτιαξα την λίστα μου (όχι στικάκι, λιστα στο μυαλό μου, να μη μπορεί κανείς να την πειράξει). Χωρίς στοιχεία, απλά απο διαίσθηση... Παπαγεωργόπουλος (1ος), Πανίκας (Ψωμιάδης και αδερφος), Χριστόδουλος (τιμωρήθηκε, δεν σχωρέθηκε), Τσοχατζόπουλος (τον είχα δει σε γιορτη νεολαίας με 5 σουβλάκια σαν μπουκέτο στο χερι) και περιμένω τώρα, Άνθιμο (ο γνωστός) και Βενιζέλο (ο επίσης γνωστός). Ο κόσμος θα είναι καλύτερος χωρίς αυτούς.
Τώρα που το θυμήθηκα!!! Καν' τε σας παρακαλώ και μια έρευνα για Κούβελα και Κοσμόπουλο... Οι οποίοι κατά τη δημαρχία τους φρόντισαν και για τα εγγόνια τους... Βλέπε βίλλες σε Πανόραμα και Τρίλοφο, παραθεριστικά σε Σάνη και Ελάτη. Ήταν άλλωστε οι πρώτοι διδάξαντες.