Απεργία την Πρωτομαγιά

Ιnternet Sensations: M. Hulot

Ιnternet Sensations: M. Hulot Facebook Twitter
0
Ιnternet Sensations: M. Hulot Facebook Twitter
Ο M.Hulot στα γραφεία του Γκρέκα

Νο.1 | Μ.Ηulot 

Δημιουργός του ΓΚΡΕΚΑ, grekamag.gr

 

Aυτός είναι ο Μ. Hulot. Kάπως. Δεν του αρέσει να φωτογραφίζεται. Ούτε να μιλά για τον εαυτό του. Κακώς. Διότι σε αυτό το πεδίο της νέας μας στήλης, υποτίθεται, ο καθένας θα μας λέει δυo λόγια για τον εαυτό του και τη τελευταία του δουλειά. Οπότε τώρα, αναγκαστικά, θα πρέπει να  τον παρουσιάσουμε εμείς. Και ίσως πούμε χαζομάρες. Γιατί είναι φίλος μας. Και στο χώρο που κάποτε ήταν η κουζίνα μας (μεγάλη κουζίνα πάντως) έχει φτιάξει το ΓΚΡΕΚΑ, που είναι το αδελφάκι του LIFO. Είναι, πιστεύουμε, ο καλύτερος δημοσιογράφος της γενιάς του. Για πολλούς λόγους. Είναι γρήγορος στην ανίχνευση. Δεν έχει σκαλώματα. Η γλώσσα του είναι πλούσια και ιδιωματική. Ξέρει καλά τα αλώνια και τα σαλόνια. Είναι διαβασμένος κι ας θεωρείται το πρόσωπο-κλειδί της hipsteria. Και δεν ειρωνεύεται, ούτε αντιγράφει ούτε βρίζει ποτέ. Μόνο χαμογελάει. Και ντρέπεται. Ή κάνει πως ντρέπεται. Το GREKAMAG.gr είναι ένα προσωπικό του δημιούργημα, τόσο cool, ψαγμένο και δημιουργικό που καμμια φορά ζηλεύουμε. Και έχει και πολύ καλά νούμερα: 450.000 unique visitors τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το Google Ananlytics. Πριν καν κλείσει χρόνο.

 

Αυτά είναι τα Ιnternet Sensations που ξέρει και μας αποκάλυψε!

_____

 

 

1.

Πές μας ένα σάιτ που θεωρείς προσωπική σου ανακάλυψη και είναι εντυπωσιακό από αισθητική και φωτογραφική άποψη; 

 

Ιnternet Sensations: M. Hulot Facebook Twitter

 

http://grid.vsco.co/journal/p/1

 

"Σιγά την ανακάλυψη, αλλά είναι το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό: Καθαρές εικόνες, αισθητική 2014 και μία ατελείωτη δεξαμενή φωτογράφων. Αν ρίξεις μια ματιά καταλαβαίνεις γιατί όλοι τσοντάρουν και ένα tag #vsco στο instagram."

2.

Πες μας ένα λογαριασμό instagram που ακολουθείς και τσεκάρεις συχνά. 

  

@gustavoxfernandes

Έναν πολύ δύσκολο να διαλέξω. Κάποτε μου άρεσαν πολύ αυτοί που έβγαζαν αφαιρετικές φωτογραφίες, αλλά μετά το κακό με το μίνιμαλ παράγινε και γέμισε το LIKED μου ουρανούς με ένα κλαδί στη μια γωνία, σκάλες, πόρτες, τέλεια ευθυγραμμισμένα κτίρια ή την άκρη από ένα κεφάλι. Μου αρέσει ο @gustavoxfernandes από τη Βραζιλία γιατί φωτογραφίζει τους ανθρώπους που συναντάει στο δρόμο του με έναν τρόπο που με συγκινεί.
Για έναν λόγο που αξίζει να ερευνηθεί περαιτέρω, ούτε ένας επαγγελματίας φωτογράφος παλαιάς κοπής –από αυτούς που το πολέμησαν με λύσσα για καιρό και τελικά ενέδωσαν- δεν ανεβάζει καλές φωτογραφίες στο instagram.

 

 

3.

Στo Tumblr;

Μου άρεσαν τα εφηβικά φωτογραφικά ημερολόγια και οι πολύ προσωπικές στιγμές που μοιράζονταν άνθρωποι κάθε ηλικίας, κάποια tumblr με ερωτικό περιεχόμενο που ανέβαζαν και βίντεο και τα tumblr αρκετών φωτογράφων. Μετά ήρθε το instagram και σταμάτησα να τα παρακολουθώ. Έχω να μπω στο dashboard πάνω από ένα χρόνο.

4.

Ποιo Facebook page γουστάρεις πιο πολύ όταν εμφανίζεται στο timeline σου και μπαίνεις και στην αρχική σελίδα του να την τσεκάρεις συχνά;

 

Στην αρχική σελίδα οποιουδήποτε -εκτός της δικιάς μου- σπάνια μπαίνω. Έως ποτέ. Τσεκάρω πού και πού καναδυο φίλων μου που εξαφανίζονται -για να δω αν ζουν- και την αρχική σελίδα της Lifo για να δω τα σχόλια στα ποστ του ΓΚΡΕΚΑ, κυρίως αυτά που βγάζουν χολή. Στο timeline μου αρέσουν πολλά πράγματα: οι καφρίλες και τα status update των χιπχοπάδων που βρίζουν το σύμπαν, όλα τα ποστ που ανεβάζουν στο Κουλούρι, οι Αγλαΐες, η Μελαγχολική Καργιόλα και οτιδήποτε ανεβάζουν τα Φυτά. Σήμερα, ας πούμε, ανέβασαν αυτό https://fytini.bandcamp.com/track/--29

5.

Ποιo art video σε εντυπωσίασε πιo πολύ στο Υoutube (ή vimeo);

 

Ένα βίντεο που έγινε viral τις τελευταίες ώρες και συνοψίζει σε λίγα λεπτά τo The Great Martian War του History Channel. Λειτουργεί σαν τρέιλερ για το ντοκιμαντέρ, το οποίο χρησιμοποιεί πραγματικά αρχεία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και τα επεξεργάζεται ψηφιακά για να φτιάξει μια ασπρόμαυρη ταινία επιστημονικής φαντασίας. Μάχες στα χαρακώματα με μηχανικές αράχνες και ψείρες από τον Άρη.
Νομίζω ότι το βίντεο με τη μουσική των Working for a Nuclear Free City είναι πιο εντυπωσιακό από το ίδιο το ντοκιμαντέρ.

6.

Ποιο βιντεάκι του YοuTube σου φάνηκε αποκαλυπτικό όταν το ανακάλυψες;

 

Αποκαλυπτικό δεν ξέρω, πάντως αυτός ο ψηφιακός χαρακτήρας του Arca που δεν είναι ούτε άντρας ούτε γυναίκα και που χορεύει φρικτά twerk μου θυμίζει τα βίντεο του Chris Cunningham για τον Aphex Twin -τουλάχιστον στη φρίκη. Το βίντεο που είναι επίτηδες φτιαγμένο έτσι για να σοκάρει και να μην μπορεί να παιχτεί στην τηλεόραση, είναι ένα δείγμα από το πρώτο άλμπουμ του Arca που έχει τίτλο το όνομα του πλάσματος που έχει κατασκευαστεί κακότεχνα στον υπολογιστή: Xen. Ο Arca που είναι 22 χρονών, με καταγωγή από τη Βενεζουέλα, ήταν υπεύθυνος για την αλλαγή στον ήχο του Kanye West και έχει κάνει παραγωγή στο νέο άλμπουμ της Bjork που έρχεται στις αρχές του 2015.
To Thievery [το κομμάτι που ακούγεται στο βίντεο] χωρίς να είναι τίποτα καινούργιο καταφέρνει να ακούγεται πρωτότυπο γιατί δεν μπορείς να το κατατάξεις πουθενά.

7.

Ποια πρόσφατη πληροφορία ή ποστ ή φωτογραφία είδες στο ίντερνετ που νομίζεις ότι πέρασε απαρατήρητη, ενώ έχει σημασία;

Ιnternet Sensations: M. Hulot Facebook Twitter

Ότι οι Trendy Hooligans έβγαλαν νέο δίσκο.

 

8.

Ποιο είναι το πιο σοκαριστικό πράγμα που είδες στο ίντερνετ;

 

Ιnternet Sensations: M. Hulot Facebook Twitter
Ιnternet Sensations: M. Hulot Facebook Twitter

 

Δεν είναι σοκαριστικό αλλά είναι κάπως εξωφρενικό να γίνεται είδηση ταυτόχρονα στην Guardian και το Nerdcore ο θάνατος του Λουκάνικου.

9.

Ποιο θέμα στο LIFO.gr σου έκανε πρόσφατα την πιο μεγάλη εντύπωση;


Το άρθρο της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου για τον Έμπολα: Είναι σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρξουν κρούσματα στην Ελλάδα που δεν ασχολείται σοβαρά με τον ιό. Θυμήθηκα ένα φίλο μου γιατρό που μου έλεγε ότι αν εμφανιστεί κρούσμα σε νοσοκομείο και μέχρι να πιστοποιήσουν τι έχει ο ασθενής, το πιο πιθανό είναι να έχουν κολλήσει όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του.

10.

Και ποιο είναι το πιο σέξι πράγμα που είδες πρόσφατα στο διαδίκτυο; (φωτο, visual κλπ). 

 

Ιnternet Sensations: M. Hulot Facebook Twitter
Larry Clark
Ιnternet Sensations: M. Hulot Facebook Twitter
Larry Clark

To Teenage Lust και δύο φανζίν με ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Larry Clark από τα '80s που κάποιος είχε ανεβάσει σε pdf.

 

Αρχείο
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ