Η σύζυγός του Lou Reed, η σπουδαία καλλιτέχνις και μουσικός Laurie Anderson έστειλε το  παρακάτω κείμενο στην The East Hampton Star, την τοπική εφημερίδα του Long Island (όπου οι δυο τους περνούσαν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους τα τελευταία χρόνια).

 

 

 

Στους γείτονές μας:

 

Τι πανέμορφο φθινόπωρο! Όλα λάμπουν και χρυσίζουν, και όλο αυτό το εκπληκτικό απαλό φως. Το νερό μας τριγύρω μας. 

 

Ο Lou κι εγώ περάσαμε πολύ καιρό εδώ τα τελευταία χρόνια, και παρ' ό,τι είμαστε άνθρωποι της πόλης, εδώ είναι το πνευματικό μας σπίτι. 

 

Την περασμένη εβδομάδα υποσχέθηκα στον Lou να τον βγάλω απ' το νοσοκομείο και να τον φέρω σπίτι, εδώ. Και τα καταφέραμε!

 

O Lou ήταν δάσκαλος του tai chi master και πέρασε τις τελευταίες του μέρες εδώ χαρούμενος και εντυπωσιασμένος από την ομορφιά και τη δύναμη και την γλυκύτητα της φύσης. Πέθανε την Κυριακή το πρωί κοιτώντας τα δέντρα και κάνοντας την περίφημη form 21 του tai chi μόνο με τα χέρια του, τα χέρια του μουσικού, να κινούνται στον αέρα. 

 

Ο Lou ήταν ένας πρίγκιπας και ήταν και πολεμιστής, και ξέρω πως τα τραγούδια του (τραγούδια πόνου και ομορφιάς) θα δώσουν σε πολλούς ανθρώπους την ίδια απίστευτη χαρά που ένιωθε κι αυτός για τη ζωή. Ζήτω η ομορφιά που κατεβαίνει από ψηλά και μας διαπερνά και πέφτει πάνω σε όλους μας. 

 

— Laurie Anderson
η αγαπημένη του σύζυγος και αιώνια φίλη