Φόνος στη Φιλοθέη

Facebook Twitter
0

Νεαρόςκαθηγητής, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών,δολοφόνησε τη σύζυγό του και κατόπιντην έθαψε. Η πράξη είναι τόσο προφανής,τόσο ακέραια, ώστε τελικά καταντάακατανόητη επειδή ακριβώς η νομοθεσίαεπί του προκειμένου δεν διαθέτει τρόπονα την αποδεχθεί. Τι να πει δηλαδή; Ότιο άνθρωπος όπως ακριβώς αγαπά, ανέχεται,ανταγωνίζεται και υποφέρει, μπορείκάλλιστα να καταλήξει στο φόνο; Για ναπεριφρουρηθεί η ανθρωπιστική άποψη ότιτο έλλογο ον μπορεί να ελέγχει τιςσκοτεινές ενορμήσεις του, όταν ερχόμαστεαντιμέτωποι με τη φρίκη, ανθρώπινη φρίκηαλλά φρίκη, καταφεύγουμε στις βολικέςλύσεις: παράνοια, τρέλα, ψυχολογικάπροβλήματα, κληρονομικότητα, χωρισμένοιγονείς κ.λπ. Το ζήτημα δηλαδή αλλοιώνεταιπαρελκυστικά ώστε τελικά να υπάρχειφόνος, αλλά όχι «φονιάς».Κάτι αδόκητο, ακοινωνικό, εκτός νόμουείναι ένοχο. Αν πάρουμε τώρα τη θέση τωνσυγγενών του θύματος, οι οποίοι νιώθουννα σκοτώνεται για δεύτερη φορά τοαγαπημένο τους πρόσωπο, φτάνουμε στοσυμπέρασμα ότι τιμωρία δεν υπάρχει.Άραγε, αν διαμέλιζαν το φονιά θαικανοποιούνταν; Ο μόνος που θα μπορούσενα μιλήσει πειστικά και δικαιωματικάγια την ανθρωποκτονία είναι το θύμα, ηδραματική απουσία του όμως λύνει ταχέρια των υπολοίπων που βάζουν μια μαύρηπαύλα για να συνεχιστεί η ζωή. Όσο γιατους συγγενείς, εξακολουθούν να ζουνσαν εκδικητές χωρίς εκδίκηση.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ