ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Έξοδα

Έξοδα Facebook Twitter
0

Μιααιφνίδια διακοπή ρεύματος στην Κυψέλη-συνηθισμένο ατύχημα- προκάλεσε -όταντο ρεύμα επανήλθε με ισχυρότερη τάση-γενική καταστροφή σε ένα νοικοκυριό:«κάηκαν» το ψυγείο, τα κλιματιστικά, τοστερεοφωνικό και λοιπές συσκευές. Ηζημιά; Περίπου 4.000 ευρώ. Τι να κάνει ηιδιοκτήτρια; Προσέφυγε στα δικαστήριακαι μετά από μια πενταετία (και πάλικαλά!) αποζημιώθηκε. Το ζήτημα είναι ότιμέσα στο πεντάχρονο τα έξοδα που έκανε-συν το δικηγόρο- ξεπέρασαν κατά πολύτο τετραχίλιαρο. Οπότε αναρωτιούνταιοι εμπειρογνώμονες: σε παρόμοια συμβάντα,γιατί τάχα δεν υπάρχουν απλουστευμένεςδιαδικασίες ώστε να αποφεύγονται ηψυχοφθόρα αναμονή και τα περιττά έξοδα(εταιρείας και πολίτη); Στο εξωτερικόπαρόμοιες μανούρες έχουν απλουστευτείώστε το θέμα να κλείνει πατ κιούτ, στοδικό μας δημοκρατικό βασίλειο όμως μόνοοι δικαστικές αποφάσεις ισχύουν. Κάθεάλλη διαδικασία απορρίπτεται λες καιμειώνεται ο κρατικός μηχανισμός και ηδικαιοσύνη χάνει τη νόμιμη εξουσία της.Έχει συνταχθεί κάποια «χάρτα δικαιωμάτων»των πολιτών μόνο που η επίλυση παρόμοιωνδιαφορών θα απαιτήσει κι άλλη χάρτα -προς δόξαν του γραφειοκρατικούχαρτοβασίλειου.

Αρχείο
0

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ