Αρχείο

Αρχείο Facebook Twitter
0
Δεν είχα τάσεις φυγής.Αλλά έφυγα. Μη με ρωτάς, είπα στη Σοφίακαι αναχώρησα για Λονδίνο. Ήθελα νααγοράσω κάποια πράγματα για το σπίτικαι σκέφτηκα ότι θα ήταν καλή ευκαιρίατώρα. Είχα και inspiration, μαζίμε ανασφάλεια για το αν θα ξαναγύριζαποτέ σε αυτό το σπίτι.

Έφτασα μεσημέρι με τηνπτήση της Ολυμπιακής. Διαμονή στοSaderson. Ένα resortστο Λονδίνο.All white hotel μεπολύ youngpeople, modern rooms με inspirationαπό Βενετία.Υπέροχο εστιατόριο, δυο superbars και πολύ καλό spa,το Agua.

Πήρα ένα ταξί και τουείπα να με πάει στο WestbouneGrove, στο NottingHill ...ήμουν ευτυχισμένηπου ήμουν στο «χωριό μου». Έτσι τοαισθάνομαι το Λονδίνο, ήμουν φοιτήτριαεκεί και έπειτα δούλεψα για τρία χρόνια.Ο Αγγελής ήταν η αιτία επιστροφής καικατά βάθος δεν μετάνιωσα ποτέ.

•  Μπήκα στο αγαπημένομου βιβλιοπωλείο. Το Hatchesαπό το 1785. Έψαξα τις βιογραφίες και ταcrime books πουτόσο μου αρέσαν.

Έκανα βόλτες στα antiqueshops και στο Portobellord... έφαγα στο I-tsu(αγαπημένο γιαπωνέζικο) στη WallStreet... ήμουν τόσο πλήρηςin London, σαντο full fatγιαούρτι ή τη στάκα... Την επoμένηλαμβάνω λουλούδια χωρίς κάρτα. Ήτανπορτοκαλί παιωνίες. Δεν χρειαζότανκάρτα. Με βρήκε!

Πήρα ένα ταξί και πήγαστο Harrod's.Ήταν ενα μαγαζί που δεν αγαπούσα, αλλάείχε πολλά πράγματα συγκεντρωμένα καιο καιρός ήταν βροχερός για βόλτες. Μ'αγαπάς, σιγοψιθύριζα μονάχη μου... δενξέρω αν απευθυνόμουν στον εαυτό μου ήσε αυτόν, πάντως απορούσα συνεχώς. Κιαυτό με μπέρδευε περισσότερο. Μετά απόώρα χώθηκα στο βιβλιοπωλείο. Ήθελα νακλάψω και αντιλήφθηκα ότι και χθες τσοHatches είχα το ίδιο συναίσθημα.Ήθελα να καθίσω στο κόκκινο χαλί, μπροστάαπό τα mahogany ράφια και νακλαίω. Δεν μου έβγαινε... αλλά ήταν τόσοβαθύ το άγγιγμα. Δεν ήξερα τι μπορεί ναήταν αυτό.

Ξαφνικά ένιωσα τρομεράκουρασμένη. Σαν να επρόκειτο να λιποθυμήσω.Επέστρεψα στο ξενοδοχείο. Πήγα στο Aguaκαι έκανα Thai massage.Ηρέμησα κάπως. Έκανα steambath, deepbreaths και ήταν σαν να γύριζαπίσω στο χρόνο. Σαν να ζούσα στη θέσηκάποιας άλλης. Έμπαινα στην ψυχή της,στο σώμα της, στο μυαλό της. Μιας άλληςγυναίκας, που φυσικά ήθελε άλλα πράγματα.Έπαιρνα μηνύματα στο μυαλό μου και ταακολουθούσα τυφλά...

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ