Αρχείο

Αρχείο Facebook Twitter
0

Πιοπολύ να σκέπτεσαι παρά να στέκεσαι Αξίζει να το δεις, στον ΑΝΤ1 πριν από λίγες μέρες Η Τατιάνα Στεφανίδουέχει καλεσμένη τη Μάρα Ζαχαρέα Η Τατιάνα αποτελείται από αλλεπάλληλαπιρανχικά στρώματα AGBικών προ-θέσεων.Η Μάρα το γνωρίζει, το κοινό είναι έτοιμονα παρακολουθήσει μια ανελέητη πάληαμοιβαίων διαμελισμών Ναπροσπαθήσω να ανέβω τη σκάλα που θα μ'αναβαθμίσει, ρωτάνε τα μάτια της Μάρας,καθώς η Τατιάνα με ασύλληπτη ταχύτηταπεριγράφει την τελειότητα τωνδημοσιογραφικών πτυχώσεών της  Στο Τοp Stories και στο αφιέρωμα που είχεετοιμάσει για τη γέννηση της ελληνικήςτηλεόρασης, η Σεμίνα Διγενή αναρωτήθηκεγια τις παλιές εικόνες, για τα ευγενήπλάσματα που διαπερνούσαν την οθόνη,για τις τηλεοπτικές μελωδίες μιας άλληςεποχής Από την εποχή του τηλεοπτικάαθώου στην ενοχή του μιντιακά υποψιασμένουΗ τηλεοπτική εικόνα, όσο αθώα κιαν φαίνεται σ' αυτούς που την παρακολουθούν,διαθέτει το χάρισμα της Σκύλλας και τηςΧάρυβδης Καθώς παρακολουθούσατο σήμαντρο του τηλεοπτικού σταθμούΣκάι να χτυπάει ρυθμικά και ανασαδωτέα,για να υπενθυμίσει το σκοπό του σταθμούνα βοηθήσει στην αναδάσωση καμένωνπεριοχών, δεν μπορούσα να παραβλέψω ταεύθραυστα περιθώρια, τα παιχνίδιακινδύνου με τις λειψές μνήμες, τιςενδόμυχες προσδοκίες, τους μασκαρεμένουςυπολογισμούς των εμπλεκομένων μερώνΤην περιφρόνηση στους αρχέγονουςκανόνες της φύσης Ο διπολισμός«καλό-κακό», «όμορφο-άσχημο»,«σημαντικό-ασήμαντο» δεν χωράειστην όχθη των τηλεοπτικών απομυζητώντου τίποτα. Αρκεί να κάνεις νούμερα Καθώς η Ρούλα Βροχο-πούλου εναλλάσσεικαταιγιστικά το γέλιο με το σισύφειοδάκρυ, καθώς ο Βας-Βας συνταυτίζει τηναρπαχτή με τη χαρά της δημιουργίας,καθώς η Έφη Θώδη μετατρέπει το φωνητικόβίωμα σε τηλεοπτικό προϊόν, το ψέμαξεχειλίζει στην οθόνη Είναι ηώρα της παρασιτικής δολιχοδρομίας Μπομπ Σφουγγαράκης-ΤετραγωνοπαντελονήςΣτερεή πολύχρωμη μάζα μεπαροξυσμικές τάσεις τρισχαριτωμένηςαδελφο-ποιητικής αναπαράστασηςξεχειλωμένης τυπολογίας με ανεξελεγκτοηδονικόπροπέτασμα. Εφικτό είδος του μέλλοντοςΕθνικό Συμβούλιο ΡαδιοτηλεόρασηςΘεσμός χρόνιων δεσμεύσεων μεδυσανάβατους στόχους δυσκοίλιαςσυλλογιστικής που συγχρόνως αποτελείκι έναν στενοκέφαλο μηχανισμό πυγμαίας, αυτοϊκανοποιούμενης, κατ'επίφασιν επιρροής στο μιντιακό σκηνικό.Στην καθομιλουμένη, η περιχαρακωμένησυμβατικότητα του κορδωμένου δείκτη Πιο πολύ ν' αναρωτιέσαι παρά ναμοιάζεις.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ