Αμερικανοί και οπλοφόροι

Αμερικανοί και οπλοφόροι Facebook Twitter
0
ΟιΕυρωπαίοιμετανάστες που πάτησαν πάλαι ποτέ τοπόδι τους στην απέναντι ακτή τουΑτλαντικού τα έβγαλαν πέρα με τη Βίβλο,το ουίσκικαι τα όπλα. Γιατί λοιπόν τα δύο πρώτατους παραχωρήθηκαν ενώ το τρίτο (καικαλύτερο) το στερούνται; Απαιτήθηκανδύο αιώνες νομικών παρασκηνίων ωσότουτο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗνωμένωνΠολιτειών αποφασίσει επί του κρίσιμουζητήματος. Όσοι λοιπόν κατοικούν στηνπεριφέρεια της Ουάσινγκτον έχουν πλέοντο δικαίωμα να οπλοφορούν για λόγουςκαθαρής αυτοάμυνας. Χρειάζεται ναπροσθέσουμε ότι οι υπόλοιπες Πολιτείεςτρίβουν τα χέρια τους και αναμένουν; Ηαπαγόρευση της οπλοκατοχής στο Σικάγοκαταγγέλλεται ως αντισυνταγματική καιπαρόμοια θέση εκφράζεται στο ΣανΦρανσίσκο. Από πολιτική σκοπιά, οιΡεπουμπλικάνοι (οι χαμένοι του Εμφυλίου)τάσσονται υπέρ του δικαίωματος ενώ οιΔημοκρατικοί (οι νικητές) κατά. Ο ειρηνικόςβίος στην Αμερική έχει οσμή πολέμου.Από την εποχή του Τοκβίλ υπήρχε η άποψηότι όσο περισσότερους νόμους έχει μιαχώρα, τόσο πιο δύσκολα κυβερνιέται. Πώςνα σκεφτεί κανείς μια χώρα εκατοντάδωνεκατομμυρίων όπου οι πάντες οπλοφορούνεπειδή το Σύνταγμά τους το επιβάλλει;
Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ