10 προτάσεις στον Steve Jobs για την σωστή διαφήμιση του iPad στην Ελλάδα

10 προτάσεις στον Steve Jobs για την σωστή διαφήμιση του iPad στην Ελλάδα Facebook Twitter
0
  1. Βάλε γριές. Μια γριά σε ένα γραφικό σημείο, όπως χωράφι ή καφενείο, που συζητάει με μία άλλη και λένε ξένες λέξεις με προφορά προσελκύει εκείνους που πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν αυτό που κάνουν οι γριές αλλά καλύτερα (χειρισμός συσκευών υψηλής τεχνολογίας, παρασκευή καφέ, τάβλι, όργωμα, σαλάτες, σεξ).
  2. Οι γριές να έχουν δεμένο μαντήλι στο κεφάλι και η μία να μην ακούει καλά. Αλλιώς δεν θα είναι δύο παραδοσιακές γριές, αλλά δύο κανονικές καθημερινές γριές καθόλου εξωτικές.
  3. Κάνε ένα τραγούδι με τακτική ομοιοκαταληξία, όπως ο Φοίβος στο πρόσφατο «Όντως σε έχω ανάγκη επειγόντως». Για παράδειγμα: «Τώρα με την ταμπλέτα διαβάζω εφημερίδα και πάνω σε μοτοσικλέτα», «χάρηκα τόσο με το ipad που χρειάζομαι slipad» κ.λπ. Μείνε στα απλά. Μη μιμηθείς Νικολακοπούλου.
  4. Αν δεν σου φτάνουν τα λεφτά για Φοίβο, πάρε Εύη Δρούτσα.
  5. Οπτικοποίησε απολύτως κυριολεκτικά μια φράση της νεολαίας ή μία παροιμία. Η φράση μπορεί να έχει σχέση με το προϊόν, αλλά μπορεί απλά να δηλώνει έκπληξη, θαυμασμό ή απολύτως τίποτα. Για παράδειγμα, στη φράση «πλάκα κάνεις» (που σου ταιριάζει) βάζεις κάποιον να ρίχνει μπετά σε οικοδομή. Τόσο κυριολεκτικά.
  6. Βάλε έναν πιτσιρικά να μιλάει σαν να κάνει chat. Δίπλα τον πατέρα του, να μην τον καταλαβαίνει. Ο πιτσιρικάς να κρατάει ένα skate, να μασάει τσίχλα, να παίζει με τα μαλλιά του.
  7. Πάρε έναν Έλληνα celebrity και βάλ' τον να σου το διαφημίσει περπατώντας στον δρόμο (στο Σύνταγμα δηλαδή). Για να μην ταλαιπωρείσαι, πάρε έναν από την «Πολυκατοικία».
  8. Κάνε αναφορά στην Ελλάδα ή την ελληνική ιστορία. Ισχυρίσου ότι το προϊόν σου κατασκευάζεται από Έλληνες μετανάστες την ώρα που βλέπουν ΑΝΤ1 satellite, ότι οι πρόγονοι του Jobs κατάγονταν από τη Μάνη, ότι το μήλο είναι λευκό για να σου θυμίζει τα ασβεστωμένα σπίτια των Κυκλάδων.
  9. Δημιούργησε έναν μειωμένης αντίληψης χαρακτήρα που μιλάει αργά, χαμένος μέσα στην ηλιθιότητά του, και επαναλαμβάνει το ίδιο αστείο. Δανείσου έναν από αυτούς που διαφημίζουν δάνεια.
  10. Αν δεν λειτουργήσει τίποτα, πες ότι είναι φτιαγμένο από 100% αγνό παρθένο ελαιόλαδο.

ΥΓ.: Είναι, με σειρά προτεραιότητας, πάνω απ' όλα η γριά.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ