Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »

Μετά το έργο με τον Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια, ο Same84 έφτιαξε νέα τοιχογραφία στο Βόλο

Ο street artist την παρουσιάζει στο LIFO.gr

Η Urbanact, με τον Same84, ολοκλήρωσε πρόσφατα μια εντυπωσιακή τοιχογραφία στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της πόλης του Βόλου.


«Στο εικαστικό που επιλέχτηκε να υλοποιηθεί καταλήξαμε ανάμεσα από πολλές σχεδιαστικές επιλογές που δημιουργήθηκαν και πολύωρες συζητήσεις σχετικά με τι θα μπορούσε να απεικονιστεί καλύτερα και πιο ιδανικά σε μια επιφάνεια μεγάλων διαστάσεων, και να μπορεί να ενταχθεί αρμονικά μέσα στο χώρο του κολυμβητηρίου» λέει η ομάδα Urbanact στο LIFO.gr.

 

«Σ' ένα χώρο δηλαδή που τον επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως νέοι και νέες. Η τοιχογραφία μας θα αποτελούσε την νέα βιτρίνα του Κολυμβητηρίου και η δημιουργία της συνέπεσε με μια ακόμη δράση την φιλοξενία πανελληνίου πρωταθλήματος πόλου και κολύμβησης.

Οι προσμονές πολλές και οι προσδοκίες άλλες τόσες.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Στο εικαστικό που τελικά καταλήξαμε αποτυπώνεται ένας αθλητής στο κολυμβητικό στυλ της "πεταλούδας" με τα χέρια ανοιγμένα από την μια άκρη του τοίχου έως την άλλη με μια αίσθηση ότι είναι έτοιμος να βγει από τον τοίχο!
Η τοιχογραφία υλοποιήθηκε σε τρεις γεμάτες μέρες από τo πρωί μέχρι και το βράδυ, υπό συνθήκες καύσωνα. Έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, όλη η πόλη μιλάει πλέον για αυτή την τοιχογραφία και οι αθλητές και οι επισκέπτες την απολαμβάνουν.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Η συγκεκριμένη τοιχογραφία υλοποιήθηκε από το καλλιτέχνη Same84 ο οποίος είναι γνωστός για τις δεκάδες τοιχογραφίες μεγάλων διαστάσεων που έχει υλοποιήσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και για το εμβληματικό του artwork για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια. Η τοιχογραφία έδωσε την ευκαιρία στους πολίτες του Βόλου να έρθουν κοντά στη τέχνη της δημόσιας τοιχογραφίας και στον καλλιτέχνη.

Γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη όπου και ζει. Ενδιαφέρεται για τα πάντα - και γράφει κυρίως γι' αυτά που του αρέσουν. (Κι έχει βγάλει 13 παιδικά βιβλία στις εκδόσεις Μεταίχμιο)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ