Στο JOIN juice bar η ευεξία γίνεται φιλοσοφία και τρόπος ζωής

Στο JOIN juice bar η ευεξία γίνεται φιλοσοφία και τρόπος ζωής Facebook Twitter
Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι Έλληνες αναζητούν έναν διαφορετικό, πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Πάνω σε αυτό τον νέο τρόπο ζωής έχουν βασιστεί και τα JOIN juice bars. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO.gr
0

Στην αρχή πιστεύαμε πως είναι κάτι παροδικό, όπως πολλές τάσεις που έρχονται από το εξωτερικό, ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν πως το wellness είναι κάτι που ήρθε για να μείνει. Έτσι, τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι Έλληνες αναζητούν έναν διαφορετικό, πιο υγιεινό τρόπο ζωής.


Για τον λόγο αυτό προσπαθούν να εντάξουν στη ζωή και στην καθημερινότητά τους τον αθλητισμό, την άσκηση και να αλλάξουν τη διατροφή τους, προσθέτοντας περισσότερα φρούτα, λαχανικά αλλά και τροφές ωφέλιμες στον οργανισμό. Να υιοθετήσουν, δηλαδή, μια νέα φιλοσοφία ζωής, γεμάτη ευεξία, θετική στάση και αισιοδοξία.


Σε αυτό τον νέο τρόπο ζωής έχουν βασιστεί και τα JOIN juice bars που ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη και πριν από μερικούς μήνες κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Η αλήθεια είναι πως το JOIN σε προδιαθέτει θετικά από την πρώτη στιγμή που θα μπεις μέσα. Κάτι τα χαμόγελα των νέων παιδιών που βρίσκονται πίσω από τον μεγάλο πάγκο, κάτι η ωραία μουσική, κάτι η παρεΐστικη ατμόσφαιρα χωρίς αλκοόλ και καπνό (σ.σ. απαγορεύεται το κάπνισμα εδώ), κάτι τα γήινα χρώματα και η μίνιμαλ αισθητική του χώρου, όλα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να αλλάξει η διάθεσή σου.


Πρώτη φορά άρχισα να παρατηρώ το διάφανο κυπελλάκι με το λογότυπό τους χάρη σε έναν συνάδελφο που ερχόταν κάθε πρωί στη δουλειά κρατώντας στο χέρι και από έναν χυμό ή smoothie διαφορετικού χρώματος.

Όταν τον ρώτησα τι ακριβώς είναι αυτό που πίνει και μου εξήγησε περισσότερα για τη φιλοσοφία του JOIN, πως δεν πρόκειται δηλαδή για ένα ακόμη μαγαζί που φτιάχνει φρέσκους χυμούς στην Αθήνα αλλά για κάτι πολύ περισσότερο, μου κίνησε την περιέργεια.


Έτσι, ένα Σάββατο πρωί με καλό καιρό και τον πεζόδρομο της Ρόμβης γεμάτο κόσμο που απολάμβανε τη βόλτα του στο κέντρο της πόλης, ήρθα μέχρι εδώ για να συναντήσω τον Αναστάση Ζαλώνη, υπεύθυνο του μαγαζιού, και να μάθω περισσότερα για το πώς μπορεί η ευεξία να γίνει τρόπος ζωής.

Στο JOIN juice bar η ευεξία γίνεται φιλοσοφία και τρόπος ζωής Facebook Twitter
Η αλήθεια είναι πως το JOIN σε προδιαθέτει θετικά από την πρώτη στιγμή που θα μπεις μέσα. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO.gr


Η αλήθεια είναι πως το JOIN σε προδιαθέτει θετικά από την πρώτη στιγμή που θα μπεις μέσα. Κάτι τα χαμόγελα των νέων παιδιών που βρίσκονται πίσω από τον μεγάλο πάγκο, κάτι η ωραία μουσική, κάτι η παρεΐστικη ατμόσφαιρα χωρίς αλκοόλ και καπνό (σ.σ. απαγορεύεται το κάπνισμα εδώ), κάτι τα γήινα χρώματα και η μίνιμαλ αισθητική του χώρου, όλα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να αλλάξει η διάθεσή σου.


«Ναι, υπάρχει πολύ θετική αύρα. Γενικώς, θέλουμε να βγάζουμε προς τα έξω την ενέργεια που περιέχουν τα προϊόντα μας. Το JOIN ξεκίνησε πιο πολύ για να γίνει ένα είδος φιλοσοφία» μου εξηγεί ο Αναστάσης όταν του επισημαίνω πώς ένιωσα μπαίνοντας στο μαγαζί.


Φιλοδοξία τους, όπως μου λέει, είναι να μετατραπεί σε ένα spot για το πρωί, το μεσημέρι και νωρίς το βράδυ. Ένα σημείο συνάντησης, εν ολίγοις, για ετερόκλητους ανθρώπους που θα μπορούν να κάθονται για πολλές ώρες στους άνετους πάγκους, να διαβάζουν, να κάνουν εργασίες και να δουλεύουν σε έναν χώρο που θα τους δημιουργεί θετικά συναισθήματα.

Στο JOIN juice bar η ευεξία γίνεται φιλοσοφία και τρόπος ζωής Facebook Twitter
Μετά από προτροπή του Αναστάση δοκίμασα το «Gardener» (πράσινο μήλο, καρότο, παντζάρι) και, παρ' ότι αρχικά με ξένισε ο συνδυασμός, οφείλω να παραδεχτώ ότι ήταν να πω ένα από τα πιο δροσιστικά πράγματα που έχω πιει στη ζωή μου.


Ο μεγάλος μαυροπίνακας που βρίσκεται πάνω από τον πάγκο στο μπροστινό μέρος του μαγαζιού προτείνει μια πληθώρα επιλογών που δείχνει ακριβώς πόσο πολύ έχουν ψάξει το κομμάτι της διατροφής οι άνθρωποι του JOIN.


Το πρώτο πράγμα που κοιτάζει κανείς είναι οι κλασικοί χυμοί με φρέσκα φρούτα, όπως μήλο, πορτοκάλι, μπανάνα (Old School, Tinkerbell, Cleopatra κ.ά.), αλλά και οι πιο «πειραματικές» εκδοχές τους που συνδυάζουν φρούτα με λαχανικά και έχουν ως βάση προϊόντα όπως το σέλερι, το τζίντζερ ή το παντζάρι.


Μετά από προτροπή του Αναστάση δοκίμασα το «Gardener» (πράσινο μήλο, καρότο, παντζάρι) και, παρ' ότι αρχικά με ξένισε ο συνδυασμός, οφείλω να παραδεχτώ ότι ήταν ένα από τα πιο δροσιστικά πράγματα που έχω πιει στη ζωή μου.


Φυσικά, όσοι δεν είναι υπέρ των εύκολων λύσεων μπορούν να ζητήσουν από τα παιδιά του JOIN να τους φτιάξουν κάτι δικό τους με φρούτα και λαχανικά της αρεσκείας τους. Το πιο σημαντικό είναι πως όλες οι παραγγελίες φτιάχνονται εκείνη τη στιγμή.

Στο JOIN juice bar η ευεξία γίνεται φιλοσοφία και τρόπος ζωής Facebook Twitter
Το πρώτο πράγμα που κοιτάζει κανείς είναι οι κλασικοί χυμοί με φρέσκα φρούτα, όπως μήλο, πορτοκάλι, μπανάνα (Old School, Tinkerbell, Cleopatra κ.α.), αλλά και οι πιο «πειραματικές» εκδοχές τους, που συνδυάζουν φρούτα με λαχανικά και έχουν ως βάση προϊόντα όπως το σέλερι, το τζίντζερ ή το παντζάρι.


«Δεν έχουμε τίποτα συσκευασμένο. Φτιάχνουμε ό,τι μας ζητηθεί μπροστά στον πελάτη. Το μόνο συσκευασμένο πράγμα εδώ μέσα είναι το εμφιαλωμένο νερό.

Σε όσους, πάλι, δεν είναι σίγουροι τι θέλουν να δοκιμάσουν μπορούμε να προτείνουμε εμείς. Πλέον τα παιδιά ξέρουν ποια υλικά ταιριάζουν μεταξύ τους και βγάζουν φοβερούς συνδυασμούς φρούτων και λαχανικών που σε πολλούς ίσως φαίνονται ασυνήθιστοι, αλλά δημιουργούν φοβερή ευεξία και είναι πολύ γευστικοί» λέει ο Αναστάσης.


Πέρα από τους χυμούς, περίοπτη θέση στο JOIN έχουν τα οκτώ διαφορετικά smoothies που συνδυάζουν γάλατα χωρίς λακτόζη (γάλα καρύδας, αμυγδάλου, σόγιας κ.λπ.) με ολόφρεσκα φρούτα, προσφέροντας την ενέργεια που χρειαζόμαστε κάθε μέρα.


Η πιο πρόσφατη προσθήκη στον κατάλογο δεν είναι άλλη από τα energy bowls, κάτι φοβερά «κυπελλάκια ενέργειας» που έχουν ως βάση παχύρρευστα smoothies και συνοδεύονται από διάφορα φρούτα, γκρανόλα και superfoods.

Δοκίμασα το «Oreo Bomb» και νομίζω ότι έπρεπε να αφήσω λίγο και στον Πάρι, τον φωτογράφο μας, για να δοκιμάσει, αλλά, ειλικρινά, ήταν πέρα από τις δυνάμεις μου.

Καφέδες, ροφήματα, γιαούρτια, σαλάτες και διάφορα σάντουιτς συμπληρώνουν μια έτσι κι αλλιώς ολοκληρωμένη εμπειρία που συνδυάζει αρμονικά τη γεύση, τη φρεσκάδα και την υψηλή διατροφική αξία.

Στο JOIN juice bar η ευεξία γίνεται φιλοσοφία και τρόπος ζωής Facebook Twitter
Όσοι δεν είναι υπέρ των εύκολων λύσεων μπορούν να ζητήσουν από τα παιδιά του JOIN να τους φτιάξουν κάτι δικό τους με φρούτα και λαχανικά της αρεσκείας τους. Το πιο σημαντικό είναι πως όλες οι παραγγελίες φτιάχνονται εκείνη τη στιγμή.


Όση ώρα συνομιλώ με τον Αναστάση ή δοκιμάζω κάποια πράγματα από τον πλούσιο κατάλογο, παρατηρώ τους ανθρώπους που μπαίνουν στο JOIN.

Τα παιδιά που ετοιμάζουν τις παραγγελίες πίσω από τον πάγκο γνωρίζουν κάποιους από αυτούς, αλλά τους φωνάζουν όλους με τα μικρά τους ονόματα.


Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου ή αν πράγματι οφείλεται στην ατμόσφαιρα του μαγαζιού, όμως οι περισσότεροι μοιάζουν πιο ευδιάθετοι, πιο χαμογελαστοί από τη στιγμή που περνούν την πόρτα για να πάρουν κάτι στο χέρι ή για να καθίσουν σε κάποιο από τα τραπέζια. Ρωτάω τον Αναστάση αν βλέπει κι αυτός διαφορά στον κόσμο που έρχεται καθημερινά.


«Κοίτα, δεν το γνωρίζει πολύς κόσμος ακόμα. Όποιος, όμως, έρχεται στο μαγαζί και το ζει από κοντά, το βάζει στην καθημερινότητά του.

Το κάνει κομμάτι της, κάτι σαν τρόπο ζωής. Το βλέπω κι εγώ στα χαμόγελά όσων έρχονται. Αλήθεια, έχουμε αναπτύξει μια πολύ καλή σχέση με τον κόσμο. Και αυτό θέλουμε, να μπαίνουν μέσα και να τους φτιάχνει η διάθεση».

Στο JOIN juice bar η ευεξία γίνεται φιλοσοφία και τρόπος ζωής Facebook Twitter
Η πιο πρόσφατη προσθήκη στον κατάλογο δεν είναι άλλη από τα energy bowls, κάτι φοβερά «κυπελλάκια ενέργειας», όπως το «Oreo Bomb» της φωτογραφίας, που έχουν ως βάση παχύρρευστα smoothies και συνοδεύονται από διάφορα φρούτα, γκρανόλα και superfoods.

Info:

Ρόμβης 24, Αθήνα, 210 3236264

Λεωφ. Νίκης 73, Θεσσαλονίκη, 2310 250792

Π.Π. Γερμανού 10, Θεσσαλονίκη, 2310 2657 54

http://joinjuicebars.gr, www.facebook.com/joinjuicebars

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ