Οι νέες ανοησίες του Τσίπρα. Από την Πωλίν Κόκλα

Οι νέες ανοησίες του Τσίπρα. Από την Πωλίν Κόκλα Facebook Twitter
Ο Τσίπρας ανακοίνωσε επισήμως τη συνεργασία της ΕΡΤ και του ΑΠΕ με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας και την ΤΡΤ... Θα ανταλλάσουν τεχνογνωσία πώς φιμώνεις δημοσιογράφους και πώς απαγορεύεις το ΥouTube.
17

 

Θα υπέθετα ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει χιούμορ, μόλις έμαθα ότι ανακοίνωσε κορδωμένος την συνεργασία του Αθηναϊκού Πρακτορείου με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού― αν δεν ήξερα ότι είναι ένας αμετανόητος πρώην κνίτης, που γαλουχήθηκε πιστεύοντας ότι η ελευθεροτυπία του τύπου ισοδυναμεί με την βούληση του κόμματος και ότι ο πλουραλισμός της γνώμης είναι κάτι σαν εξάνθημα σε δροσερό κορμί αξύριστης συντρόφισσας.

 

Αλλά ναι, πρόκειται για τον Τσίπρα. Τον πιο λάθος άνθρωπο, στην πιό λάθος στιγμή, στην πιό λάθος θέση. Που καταλαβαίνω ότι τον τσουβάλιασαν να τρέχει στη Σμύρνη δήθεν για να συμφωνήσει σε κάτι, που για λογαριασμό του και χωρίς να τον ρωτήσουν συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι από προχθές (πώς να τα “βρεί” με την θριαμβεύουσα Τουρκία) -και τρέχει ο καημένος και γίνεται επίτιμος καθηγητής του πανεπιστημίου της Σμύρνης, δεδομένου ότι είναι εξόχως μορφωμένος και έχει διαβάσει πολλά Αστερίξ στη ζωή του― αλλά, μέσα στον πυρετό του στανικού προξενιού, τού έρχεται να  κάνει το βλακωδέστερο: να “συνεργαστεί” με το κρατικό πρακτορείο μιας ανελεύθερης χώρας που διώκει τον Τύπο και ακριβώς πριν λίγες μέρες έκανε το πρωτοφανές, να διορίσει εγκάθετο κρατικό λογοκριτή στην μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας και να διαλύσει με σφαίρες καουτσούκ τους διαδηλωτές κάτω από το γραφεία της.

 

Χθες μόλις, τόσο η Μέρκελ όσο και ο υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας, διαμαρτηρήθηκαν μετ΄επιτάσεως στον Νταβούτογλου για αυτά τα φαινόμενα φίμωσης της ελευθεροτυπίας, του δήλωσαν οριζοντίως και καθέτως ότι η ελευθερία του Τύπου είναι θεμελιακή αξία της Δύσης στην οποία προσπαθεί να ενταχθεί. Και δεν υπάρχει δημοκρατικός φορέας που να μην ανησυχήσει για την λογοκριτική μανία του Ερντογκάν, ο οποίος χθες  έθεσε υπό τον έλεγχο του και το πρακτορείο ειδήσεων Cihan (Τζιχάν).

 

Την ίδια ώρα, ο Τσίπρας ανακοινώνει περιχαρής την συνεργασία του με αυτό το ημιδικτατορικό μόρφωμα των media. Φοβάμαι όχι μόνο επειδή είναι κάτι που του ψιλοεπέβαλλαν. Αλλά και διότι του αρέσει. 

 

Αν δει κανείς  ποιά είναι η πολιτική του στα ελληνικά media, θα καταλάβει ότι προσπαθεί φιλότιμα να τα κάνει ...οθωμανικά. Το άνοιγμα της ΕΡΤ και η λειτουργία της σαν μαγαζάκι προπαγάνδας, η ξεδιάντροπα φιλοκυβερνητική στάση του ΑΠΕ, οι σταλινίζουσες απόψεις του Παππά και πολλών μελών της κυβέρνησης για το πώς πρέπει να λειτουργούν τα μέσα, καθώς και το γελοίο κρυφτούλι του Τσίπρα με την διαπλοκή (που οδήγησε σε ακόμα πιο γελοία δείπνα και κούφιες παλινωδίες πότε με τον Μπόμπολα πότε με τον Ψυχάρη)- όλα αυτά καταδεικνύουν ότι στο υποσυνείδητο αυτών των εκκοσμικευμένων νόθων του ΚΚΕ μένει ακοίμητος ο παλιός σταλινισμός, που λέει ότι “όποιος δεν μας υπηρετεί, πυροβολείται”. 

 

Οπότε, η ζωή είναι σοφή, που πάντα φέρνει κοντά όσους ταιριάζουν. Τον Τσίπρα και τον …Ερντογκάν― τουλάχιστον στα θέματα του Τύπου.

 

Καμμία έκπληξη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός βαδίζει από το κακό στο χειρότερο. Από το φαίνεσθαι στο είναι. Από αυτό που πούλησε προεκλογικά σε αυτό που είναι ο πραγματικός του εαυτός. Στην πλήρη απογοήτευση.

 

Διαβάστε πιό κάτω τις σχετικές ειδήσεις

Στήλες
17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος / Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Αντί να διαφωνήσουμε για το ένα ή το άλλο θέμα, όπως και είναι θεμιτό και αναμενόμενο σε μια δημοκρατία διαλόγου, το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να εξευτελιζόμαστε οι ίδιοι και να εξευτελίζουμε τους άλλους, ωσάν να ήταν οι χειρότεροι εχθροί μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
O βούρκος των ημερών

Στήλες / O βούρκος των ημερών

Σήμερα: Μηνύματα στο αλεξίπτωτο • • • βουλευτική ηπιότητα • • • περιβαλλοντικη καταστροφή στο Ισραήλ • • • δύσκολες μέρες για τον Μακρόν • • • εμβολιαστική ευνοιοκρατία • • • ένας γενναιόδωρος πρώην οδηγός νταλίκας • • • η περιπέτεια της «μυστικής ομιλίας»
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Αρετή Γεωργιλή / Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Γιατί όλη αυτή η πολιτική χυδαιότητα που αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα και στρέφει τη συζήτηση σε μια στείρα κομματική αντιπαράθεση, στις πλάτες όλων αυτών των παιδιών, που το μόνο που ζητούν είναι δικαίωση και γαλήνη;
ΑΡΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΛΗ
Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Τι διαβάζουμε σήμερα: / Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Σήμερα: Τα Ζεν της Βαϊκάλης • • • νίκη μεγαλοψυχίας • • • η βία δεν πτοεί (ακόμη) τους Βιρμανούς • • • μια πρώτη δικαίωση • • • οι επίμονοι Ινδοί αγρότες • • • δημοκρατία και πίτσα • • • ένας τιτάνας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

6 σχόλια
Καμία ελπίδαΚάθε μέρα μία καινούργια απογοήτευσηΚάθε μέρα τρόμος για μία επερχόμενη καταστροφή"Κοιμισμένοι πηγαίνουμε στον όλεθρο". Ειπώθηκε για τον τρόπο που ξέσπασε ο 1ος παγκόσμιος πόλεμος στην ευδαιμονούσα Ευρώπη, ταιριάζει απόλυτα όμως και στην δική μας ψυχική κατάσταση, που καταπίνουμε όλα αυτά που λίγο πριν μας φάνταζαν αδιανόητα. Μέχρι πότε άραγε;
Ο Τσιπρας πλεον μου θυμιζει το νεοαφιχθεν παιδακι στο προαυλιο του δημοτικου σχολειου που παει να παιξει μπαλα αλλα επειδη δεν ξερει κανεναν και ειναι μπερδεμενο κάνει οτι το προσταζουν τα αλλα παλαιοτερα παιδακια με σκοπο να το συμπαθησουν και να μην του τις βρεξουνε.
Εύστοχη κριτική. δεν αποκλείεται ο Αλέξης να βαδίζεις στα βήματα του Ταγίπ αλλά με μια πιο σοσιαλοκρατικιστική άποψη. Όχι απαραίτητα να γίνει σουλτάνος αλλά να δημιουργήσει ένα υπερκράτος (όσο υπερκράτος μπορεί να γίνει η Ελλάδα)-χώρο εξυπηρέτησης, γνωστών, φίλων και συγγενών.
Η Τουρκία κυρία μου δεν είναι δυτική δημοκρατία. Η Τουρκία είναι ένα κράτος ισλαμιστών, αυτοί που κοιτάνε προς τη Δύση σε αυτή τη χώρα είναι μια μικρή μειοψηφία και το κάνουν όχι τόσο επειδή γουστάρουν δημοκρατία, απλα μυρίζονται οικονομικό όφελος . Ο Ερντογκάν, Ο Νταβούτογλου και η υπόλοιπη παρέα δεν πιάσαν τις καρέκλες της εξουσίας μόνοι τους...έχουν δώσει απο παλιά δείγματα γραφής για το ποιοί είναι και τι πρεσβευουν και όμως ψηφίζονται, ξαναψηφίζονται και πάλι ψηφίζονται απο τη συντριπτική πλειοψηφία των Τούρκων. Τι σημαίνει αυτό ; Aυτό πολύ απλά σημαίνει ότι η κοινωνία της Τουρκίας, για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν ειναι ακόμα έτοιμη να κάνει το βήμα προς τη Δημοκρατία δυτικού τύπου. Αυτά τα πράγματα δεν επιβάλλονται απο πάνω προς τα κάτω αλλά απο κάτω, απο το λαό προς τα πάνω, προς την εξουσία. Αυτός ο λαός όμως γουστάρει Σουλτάνο ακόμα, πως να το κάνουμε ; Φυσικά η Δύση θα μπορούσε να επέμβει με κάποιο τρόπο..όπως έκανε και σε άλλες ισλαμικές χώρες...δημιουργώντας ακόμα μια Αίγυπτο ή ακόμα χειρότερα μια Συρία ακριβώς δίπλα μας...Το θέλουμε εμείς αυτό ; Mήπως ο εκλεγμένος δικτάτορας είναι μια κάποια λύση ;πως να το κάνουμε κυρία μου, έτσι είναι τα πραγματα. Εμείς θέλουμε να είναι απλά αλλά αυτά δυστυχώς επιμένουν να παραμένουν περίπλοκα...ο Τσίπρας λοιπόν δεν πήγε στην Τουρκία για να στηρίξει τον εκλεγμένο με τεράστια πλειοψηφία...δικτάτορα. Πήγε στην Τουρκία για τα στηρίξει τα Ελληνικά συμφέροντα. Είτε το καταλάβατε εσείς, είτε όχι...
smartherc πες μας ότι μας κάνεις πλάκα!! να γελάσουμε!!χαχαχα πες μας ότι δεν το εννοείς το ότι ο Τσίπρας πήγε στην Τουρκία για τα στηρίξει τα Ελληνικά συμφέροντα ,προωθώντας την συνεργασία του Αθηναϊκού Πρακτορείου με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού;;; Γιατί εαν δεν μας κάνεις πλάκα είσαι και πολυυυυυ συριζαίος!!!
λες σαχλαμάρες, ο Τσίπρας πήγε στην Τουρκία για να κάνει 10 πράγματα. Το τελευταίο απο τα 10, το πιο ασήμαντο απο όλα ήταν αυτό. Το άρθρο όμως αναφέρεται σε αυτό.κατά τα άλλα, όχι δεν είμαι πολύ συριζαίος λίγο είμαι, 2 φορές έχω ψηφίσει Σύριζα, στις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Επίσης δεν περιμένω τίποτα απο το Σύριζα αφου δε μένω πια Ελλάδα. υπάρχει όμως κάτι για το οποίο είμαι πάρα πολύ υπερήφανος. Δεν έδωσα ποτέ τη ψήφο μου, ούτε μια φορά, σε αυτούς που επί 40 χρόνια κατέστρεφαν την πατρίδα. Ξέρεις εσύ σε ποιούς αναφέρομαι, φίλοι σου είναι...
Έχει ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς ορισμένα σχόλια κάτω από αυτό:"O Tσίπρας στη βέσπα του Κουρή" http://www.lifo.gr/team/apopseis/47300(του 2014 παρακαλώ)Ίσως και να γραφτήκαν την ώρα που συναντούσε το Διάβολο...
Χαχαχα, ο "Ἁνώνυμος" είναι εκείνος με τους δυο λογαριασμούς ("Παρατηρητής" και νομίζω "Σχολιαστής" ή κάτι τέτοιο). Αλιεύς αγαθών ψυχών στην Lifo για λογαριασμό της Κουμουνδούρου κατά την προεκλογική περίοδο που οδήγησε στην ΠΦΑ. Ένδοξες εποχές για τα Συριζοτρόλ (τελικά τον ξεμπροστιάσανε και του κλείσανε και τα δυο μαγαζιά--αυτός την δουλειά του την έκανε όμως).
Πράγματι, πολλά από τα σχόλια ήταν (και είναι) copy paste από τα "talking points" των κομμάτων που ακούμε σε ραδιόφωνα / κανάλια.Ωστόσο διαφωνώ με τη φίμωση του οποιουδήποτε.
Διαφωνώ με την φίμωση οποιουδήποτε κανονικού αναγνώστη (ο οποίος--φυσικά--υπακούει σε κάποιους βασικούς κανόνες). Ο Παρατηρητής/Σχολιαστής δεν ήταν κανονικός αναγνώστης. Σχεδόν σίγουρα έκανε προπαγάνδα. Φυσικά δεν έχω απτές αποδείξεις, μόνο κάποιες ενδείξεις: Το ότι είχε δυο λογαριασμούς στους οποίους έγραφε συνεχώς (πολλή δουλειά βρε παιδί μου, για κάποιον που έχει κανονική δουλειά ή ζωή), το ότι δεν σχολίαζε πουθενά αλλού στο site (παρόλο που υπάρχουν πάντα ενδιαφέροντα άρθρα πέραν των πολιτικών), και το ότι εμφανίστηκε πολύ ξαφνικά στην αρχή της προεκλογικής περιόδου και αφού βγήκε ο Σύριζα μειώθηκαν τα σχόλιά του πολύ απότομα, μέχρι που τον κλείσανε. Ίσως να τον είχανε καταλάβει (κάποιοι από εμάς είχαν κάνει παράπονα), αλλά να μην ήθελαν να τον κλείσουν πριν τις εκλογές, γιατί μπορεί να κατηγορούνταν για (δήθεν) λογοκρισία ενός (δήθεν) φανατικού Συριζαίου. Εν τέλει τον κλείσανε επειδή είχε δύο λογαριασμούς (ας ξανάνοιγε έναν νέο--αυτό δεν λέγεται φίμωση). Τέλος πάντων, τα σχόλιά του (αν και εντελώς τετριμμένα ως προς το περιεχόμενο) δεν ήταν εντελώς γραμμένα με τα ποδάρια--που σημαίνει πως η Κουμουνδούρου έστειλε την ελιτ των Τρολ της στη Lifo (με άλλα λόγια, ο Παρατηρητής/Σχολιαστής δεν ήταν ο Καρανίκας). Προσωπικά νιώθω πολύ υπερήφανος για αυτό :-))))
Φυσικά κι εγώ θα διαφωνούσα με κάποιον που θα έκανε κάτι τέτοιο. Όμως μάλλον δεν έγινε έτσι--ή εν μέρει δεν έγινε έτσι: Όπως προέκυψε από τα σχόλια κάποιοι "από εμάς" (δηλαδή τους κανονικούς αναγνώστες και σχολιαστές--τους μη στρατευμένους δηλαδή) είχαν υπόνοιες πως ήταν το ίδιο πρόσωπο, και εξέφρασαν αυτές τις υπόνοιες στα σχόλια. Δεν ήμουν εγώ κάποιος από αυτούς--παρόλο που μου είχε σχηματιστεί η ίδια εντύπωση. Αναμφίβολα όσοι τον υποπτευτήκαμε ήμασταν της "άλλης πλευράς". Human, All Too Human.