Απεργία της ΓΣΕΕ

Τι είναι η «Panorila»; O Γιάννης Ιασωνίδης της δισκογραφικής Orila παρουσιάζει την επετειακή διοργάνωση

Τι είναι η «Panorila»; O Γιάννης Ιασωνίδης της δισκογραφικής Orila παρουσιάζει την επετειακή διοργάνωση Facebook Twitter
Φωτο: Victoras Gogas
0

— Η Orila μετρά πλέον πάνω από 10 χρόνια δράσης. Πού εστιάζει σήμερα;

Η Orila δημιουργήθηκε ως μια DIY δισκογραφική ετικέτα το 2008 από τον Γιάννη Ιασωνίδη και τον Βασίλη Κωσταντουδάκη. Σήμερα απαρτίζεται από μια μικρή, πολυσχιδή καλλιτεχνική ομάδα που εκφράζει τις δημιουργικές αναζητήσεις της. Σκοπός μας είναι η εισαγωγή και εξοικείωση του υπάρχοντος και εκκολαπτόμενου κοινού με τις πειραματικές τέχνες μέσα από αυτοσχέδιες δράσεις, in-situ περφόρμανς και διεπιστημονικά έργα τέχνης που ξεκινούν έναν ουσιώδη διάλογο με το ευρύ κοινό. 

— Τι να περιμένει κανείς από το «Panorila», την επετειακή σας διοργάνωση;

Η «Panorila III» δεν είναι ένα γεύμα εξωτικό ή επίσημο αλλά μάλλον σπιτικό, φιλικό και οικογενειακό ταυτόχρονα. Μια αφορμή ‒όχι τόσο μοναδική, όσο ανθρώπινη‒ για να συναντηθούν οι συμμετέχοντες με το κοινό και να μοιραστούν χώρο και νου.

Σκοπός μας είναι η εισαγωγή και εξοικείωση του υπάρχοντος και εκκολαπτόμενου κοινού με τις πειραματικές τέχνες μέσα από αυτοσχέδιες δράσεις, in-situ περφόρμανς και διεπιστημονικά έργα τέχνης.

— Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν φέτος;

Σε μια σπάνια, μη παρασκηνιακή εμφάνιση, ο Νικόλας Μαλεβίτσης (Orila DJ) θα παρουσιάσει εμμονές από τις δύο μεγαλύτερες αγάπες του (Absurd/Rekem). Η Orila θα συναντήσει, επίσης, το νεότερο μέλος της, τον Μάνο Σακλά, media artist και σπουδαστή της ΑΣΚΤ, που εστιάζει στη μεταπολεμική σύνθεση, στην αλγοριθμική μουσική, στο rave, στην ακουστική αντίληψη και άλλες πτυχές της σύγχρονης τέχνης.

Οι RETE και Σπύρος Εμμανουηλίδης θα παρουσιάσουν ένα σύμπαν από ηλεκτροακουστικές ημι-συνθέσεις, ηχογραφήσεις πεδίου και modular synths made in Θεσσαλονίκη. Ο Carlo Maria, με ιταλικό μινιμαλισμό και αναφορές στη σύγχρονη club κουλτούρα και οι Bill Anagnos + Morah, ένα sui generis σχήμα με μαγιά από synthwave και kraut riddims, θα βρεθούν κι αυτοί στη σκηνή. Θα ακολουθήσει after party στο υπόγειο του «Ρομάντσο» με τους Monokini Beat, Bora Bora, Terra Exotica και K.atou.

— Πώς επιλέξατε το έργο της Ξαβιέρας Κουβαρά που θα παρουσιαστεί στο event;

Προκαλεί ερωτήματα, είναι βασισμένο στο τώρα, στην ιδιωτικότητα της στιγμής και στην ψευδαίσθηση αυτής. Το «Common Room» μας υπενθυμίζει ότι τίποτα απ' όσα μοιραζόμαστε στο Διαδίκτυο δεν μας ανήκει πια με τρόπο ανθρώπινο, ειλικρινή, και κλείνει το μάτι στο ψηφιακό «Turn on, tune in, drop out».

— Οι site specific δράσεις ήταν από την αρχή ένα από τα βασικά πεδία ενδιαφέροντος της Orila. Αυτήν τη στιγμή ποια είναι τα τρία πιο ενδιαφέροντα σημεία (στην Αθήνα ή και άλλου) που θα διαλέγατε;

Τα βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι, η ακτογραμμή από την Αθήνα έως το Σούνιο και τo κάμπινγκ στο Δρέπανο Αργολίδας.

 

Tο trailer του Common Room

Info

Panorila 3

Παρασκευή 29/11, 21.00

Bios. Ρομάντσο

Αναξαγόρα 3-5

Εισ.: 6 ευρώ

Small Talk
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM
«Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Μουσική / «Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Το χρονικό της μετεωρικής ανόδου του Sean Combs, διάσημου και ως Puff Daddy ή P.Diddy, στον χώρο της μουσικής, της μόδας και της show business, πριν από τον πρόσφατο καταιγισμό αγωγών εναντίον του για σεξουαλικά και άλλα αδικήματα.
THE LIFO TEAM