Μια αγκαλιά αγάπης για τα αδέσποτα ζωάκια

Μια αγκαλιά αγάπης για τα αδέσποτα ζωάκια Facebook Twitter
Οι θεραπευτικές ιδιότητες των ζώων αναδεικνύονται περισσότερο από ποτέ στην εποχή μας, καθώς η πανδημία και ο φόβος της διασποράς του κορωνοϊού έχουν αναγκάσει τους ηλικιωμένους να ζουν σε απόσταση από την οικογένειά τους, τα παιδιά και τα εγγόνια τους.
0



ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ δεν έχουν μόνο οι άνθρωποι αλλά και τα αδέσποτα ζωάκια. Εδώ και χρόνια η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης (ΖΕΗ) δίνει ακούραστα καθημερινό αγώνα προκειμένου να προσφέρει αγάπη, φροντίδα και φαγητό στους σκύλους και τις γάτες που ζουν στον δρόμο, με κύριο στόχο να τους βρει μια οικογένεια.

Σε αυτόν τον αγώνα η δραστήρια οργάνωση δεν είναι μόνη της. Έχει σύμμαχο την Terranova Nutrition Greece, η οποία επισκέφθηκε τους τετράποδους φιλοξενούμενους στη ΖΕΗ. Σε αυτήν τη συνάντηση οι δύο πλευρές έδωσαν χέρια και πατούσες για να κλειστεί μια μυστική συμφωνία. Σκοπός αυτής της συμφωνίας είναι η ανταλλαγή αγάπης. Το ζώο μαθαίνει στον άνθρωπο να εκφράζει την αγάπη που κρύβει μέσα του και ο άνθρωπος βοηθάει το ζώο να μιλήσει, εκφράζοντας τις ανάγκες του, δηλαδή γινόμαστε εμείς η φωνή που δεν έχει.

Η μυστική συμφωνία της ΖΕΗ με την Terranova Nutrition Greece απευθύνει σε όλους μας ένα κάλεσμα για δράση, καθώς με κάθε αγορά προϊόντων Terranova Nutrition, της μοναδικής πλήρους, 100% vegan και cruelty-free σειράς βιταμινών και υπερτροφών στην Ελλάδα, μπορούμε να βοηθήσουμε τα φιλοξενούμενα ζώα της ΖΕΗ. Μέρος των εσόδων που προκύπτουν από τη δράση καλύπτει πολλές από τις ανάγκες αυτών των ζώων και στηρίζει το έργο της οργάνωσης. Ήδη τα αποτελέσματα της συμφωνίας έχουν δώσει καρπούς, καθώς τον περασμένο Ιούλιο οι δύο ομάδες, με τη βοήθεια των καταναλωτών, κατάφεραν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες σε αμπούλες και χάπια αποπαρασίτωσης που προσφέρθηκαν στα ζώα που φιλοξενεί η ΖΕΗ.

Παράλληλα, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο κατάφεραν να καλύψουν τις ανάγκες εμβολιασμού των φιλοξενούμενων ζώων. Η προσπάθεια συνεχίζεται και για να γίνουμε κρίκος στην αλυσίδα της μετάδοσης του μηνύματος ακολουθούμε την @terranova_nutrition_greece και μαθαίνουμε τις επόμενες δράσεις για τη ΖΕΗ. Η ολιστική φροντίδα που προσφέρουν τα προϊόντα βιταμινών και οι υπερτροφές της Terranova Nutrition στους τετράποδους φίλους μας διέπει συνολικά τη φιλοσοφία της εταιρείας. Έτσι, η Terranova Nutrition είναι 100% vegan, σαν τους εμπνευστές της, και τα διατροφικά προϊόντα της είναι 100% φυσικά, χωρίς πρόσθετα, και αποτελεσματικά, χάρη στην προσθήκη 100% αληθινών υπερτροφών που βοηθούν στην καλύτερη απορρόφησή τους από τον οργανισμό. Τα βρίσκουμε στα φαρμακεία και σε επιλεγμένα βιολογικά καταστήματα.

Μια αγκαλιά αγάπης για τα αδέσποτα ζωάκια Facebook Twitter
Στην Ελλάδα ζουν περισσότεροι από 500.000 μοναχικοί ηλικιωμένοι που μπορούν να επωφεληθούν από τις θεραπευτικές ιδιότητες των κατοικίδιων.

Χνουδωτή παρέα με θεραπευτικές ιδιότητες

Οι θεραπευτικές ιδιότητες των ζώων αναδεικνύονται περισσότερο από ποτέ στην εποχή μας, καθώς η πανδημία και ο φόβος της διασποράς του κορωνοϊού έχουν αναγκάσει τους ηλικιωμένους να ζουν σε απόσταση από την οικογένειά τους, τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Η ανάγκη της κοινωνικής αποστασιοποίησης ως προληπτικού μέτρου υγείας αύξησε την ψυχολογική επιβάρυνση που υφίστανται πολλοί παππούδες και γιαγιάδες της διπλανής πόρτας, με συνέπεια να βιώσουν έντονο στρες και να εκδηλώσουν ακόμα και καταθλιπτικά συμπτώματα. Σε αυτούς τους νέους κανόνες δημόσιας υγείας που πρέπει να υιοθετήσουμε –άγνωστο για πόσο ακόμα– οι σκύλοι και οι γάτες, τα οικόσιτα ζώα, κατοικίδια και αδέσποτα που μπορούν να υιοθετηθούν, μπορούν, με την αγάπη που προσφέρουν, να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους, ιδιαίτερα τους μοναχικούς, να νιώσουν καλύτερα.

Στην Ελλάδα ζουν περισσότεροι από 500.000 μοναχικοί ηλικιωμένοι που μπορούν να επωφεληθούν από τις θεραπευτικές ιδιότητες των κατοικίδιων, οι οποίες, βάσει ερευνών, περιλαμβάνουν τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης υπέρτασης και καρδιοπαθειών, τη ρύθμιση του σωματικού βάρους, την πρόληψη της άνοιας, του σακχαρώδους διαβήτη και της κατάθλιψης. Οι γάτες θεωρούνται ιδιαίτερα χαλαρωτικές με το γουργουρητό τους και είναι ιδανική παρέα για ηλικιωμένους με κινητικά προβλήματα, καθώς δεν ζητούν πολλά και ζουν πολύ άνετα σε μικρούς χώρους, ενώ οι σκύλοι βοηθούν το αφεντικό τους να διατηρεί καλή φυσική κατάσταση, καθώς χρειάζονται βόλτα δύο φορές την ημέρα τουλάχιστον και κάθε βόλτα αποτελεί ιδανική ευκαιρία για ήπια σωματική άσκηση.

Εξίσου θεραπευτικά είναι τα κατοικίδια και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, κυρίως τα παιδιά, καθώς, εκτός του ότι τους διδάσκουν την υπευθυνότητα, την ανιδιοτέλεια και την ενσυναίσθηση, η καθημερινή επαφή μαζί τους αποδεδειγμένα τα βοηθά να «χτίσουν» πιο γερό ανοσοποιητικό σύστημα. Αποτελεί, δε, κοινό μυστικό πως τα παιδιά που μεγαλώνουν με ζώα στο σπίτι έχουν μικρότερη ευπάθεια σε αναπνευστικές λοιμώξεις και εμφανίζουν μικρότερα ποσοστά βρογχικού άσθματος.

www.bionat.gr/terranova

Facebook: Terranova Nutrition Greece

Instagram: @terranova_nutrition_greece

Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM