Δημοσιογράφος μόδας, μπλόγκερ, επιχειρηματίας, influencer πρώτης γραμμής και μαμά, είναι κάποιες από τις ιδιότητες της Αννούσας Μελά. Όχι, δεν θέλει να περιοριστεί σε κάτι απ' όλα αυτά. «Πάλεψα πολύ καιρό για να μη χρειάζεται να έχω μόνο μία ιδιότητα. Δεν είμαι ένα πράγμα και δεν μου αρέσει να μπαίνω σε κουτάκια» λέει και το εννοεί. Άλλωστε, δηλώνει υπερήφανη εκπρόσωπος της mix & match φιλοσοφίας, ενός μότο που μαζί με αυτό του chic with a twist, επαναλαμβάνονται συχνά μέσα απ' τα video της ή κάποια επίσκεψη στον φυσικό της χώρο, το Anamesa concept store.

 

Η Αννούσα Μελά πέτυχε τον σκοπό της, να δημιουργήσει μια ανθρωποκεντρική εμπειρία shopping και ταυτόχρονα μια κοινότητα που θυμίζει εκείνες τις γειτονιές των ευρωπαϊκών πόλεων όπου συντελούνται ζυμώσεις και γεννιούνται νέα, γενναία πράγματα. Το Anamesa είναι ένας fuzed χώρος, η φυσική προέκταση της προσωπικής διαδρομής της, που ξεκίνησε από σπουδές στην Αθήνα και το Λονδίνο (Θεατρολογία στη Φιλοσοφική Αθηνών, Media and Art στην Αγγλία) και με γέφυρα τον ρόλο του στυλ –«μια σιωπηλή γλώσσα που ενώνει τους πάντες», όπως σχολιάζει– την οδήγησε στη μόδα: στα περιοδικά, στο προσωπικό της μπλογκ (Mystyleforecast) και, τελικά, στη δημιουργία του δικού της concept store.

 

Όταν θέλεις, κάνεις. Δεν το συνειδητοποιείς πάντα. Βρίσκεις τον ρυθμό σου και όλα όσα χρειάζεται να γίνουν συντονισμένα με αυτόν.


— Πώς καταφέρνεις να συνδυάζεις με επιτυχία τόσο διαφορετικές δραστηριότητες στην καθημερινότητά σου;

Όταν θέλεις, κάνεις. Δεν το συνειδητοποιείς πάντα. Βρίσκεις τον ρυθμό σου και όλα όσα χρειάζεται να γίνουν συντονισμένα με αυτόν. Αν με ρωτάς tips, θα σου πω πως παλεύω με την αναβλητικότητα οπότε μοιραία όταν ο χρόνος σου είναι ΤΩΡΑ, γίνεσαι πιο παραγωγικός, είμαι έτοιμη για «θυσιούλες» –λιγότερος ύπνος– και custom διαμόρφωση του 24ώρου και πολλή αγάπη για όσα είναι να κάνεις. Και κάπως έτσι ξεκινάει η σχέση μου με το FuzeTea... Μπορεί να ακουστεί ελαφρώς κλισέ, αλλά όταν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις, το σώμα και το μυαλό σου δεν έχουν motivation να το υποστηρίξουν. Το fuzion θέλει ψυχή!

 

 


— Θεωρείς τον εαυτό σου fuzer, δηλαδή άνθρωπο της νέας εποχής που καταφέρνει να συνδυάσει όσα φαινομενικά είναι αδύνατο να συνδυαστούν;

Δεν το είχα σκεφτεί έτσι μέχρι σήμερα. Πάντα αντιλαμβανόμουν την κάθε μέρα ως μια εν δυνάμει συναρπαστική ιστορία. Το συναρπαστικός «γεμίζει» με εναλλαγές, αντιθέσεις, διαφορετικές ματιές, ποικίλα συναισθήματα, χρώματα, εικόνες. Ακριβώς όπως στο στυλ, αλλά και στους διαφορετικούς ρόλους που καλούμε να αναλάβω, μαμά, επιχειρηματίας, δημοσιογράφος μόδας κ.ο.κ. Ο χρόνος μου γίνεται fuzed καθημερινά... Οπότε, ναι, μάλλον είμαι fuzer!

 

— Πόσο σημαντικό είναι για σένα να πετυχαίνεις τους στόχους σου;

Πολύ. Η επιτυχία είναι δικαίωση της διαδρομής και restart για μια νέα.

 

 

— Έχεις σκεφτεί ποτέ να παρατήσεις κάποια από τις δραστηριότητες με τις οποίες ασχολείσαι για να αφοσιωθείς εξολοκλήρου στις άλλες;

Ναι, το έχω σκεφτεί. Αλλά δεν θέλω. Δεν το νιώθω. Δεν με εκφράζει. Η ευτυχία που προκύπτει από τον συνδυασμό υπερνικά τα ζόρικα σημεία του όταν ο χρόνος και οι υποχρεώσεις πιέζουν. Γενικά... Refuze to Choose!

 

— Αν σου δινόταν η ευκαιρία στο μέλλον, ποια άλλη δραστηριότητα/ενασχόληση θα ήθελες να ενσωματώσεις στην καθημερινότητά σου;

Χμ. Θα ήθελα σίγουρα να ολοκληρώσω ένα μεταπτυχιακό στην ψυχολογία και να δημιουργήσω ένα fashion app, το οποίο ήδη υπάρχει στο μυαλό μου.