Καταπολέμησε την αλλεργία σε 4 βήματα (και με 0 φάρμακα)

Καταπολέμησε την αλλεργία σε 4 βήματα (και με 0 φάρμακα) Facebook Twitter
1

Μπήκε η Άνοιξη και μαζί της ξεκίνησε η εποχή της... αλλεργίας! Σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε σπίτι, σε κάθε δρόμο θα συναντήσεις ανθρώπους με κόκκινα, πρησμένα μάτια αλλά και έντονο φτέρνισμα ή βήχα. Ίσως ακόμα αντικρίζεις καθημερινά έναν τέτοιο άνθρωπο, κοιτάζοντας τον καθρέφτη!

Πριν αρχίσεις να καταπίνεις τα αντιισταμινικά (που παρεπιπτόντως είναι από τα πιο βαριά φάρμακα) σαν να ήταν καραμέλες αξίζει να δοκιμάσεις μερικές από τις πιο διαδεδομένες και αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της εποχιακής αλλεργίας. Σύμφωνα με τους λάτρεις των φυσικών "φαρμάκων" σε δύο μόλις ημέρες αναμένεται να υποχωρήσουν σημαντικά τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα της αλλεργίας ενώ σε 5-6 ημέρες θα έχουν εξαφανιστεί!

Επειδή όμως κανένα φάρμακο, φυσικό ή μη, δεν κάνει θαύματα από μόνο του, είναι σημαντικό όταν οι αλλεργίες σου βρίσκονται σε έξαρση να κάνεις μερικές αλλαγές και στον τρόπο ζωής σου ώστε να νιώσεις καλύτερα ακόμα πιο γρήγορα!


Βήμα 1

"Διόρθωσε" τον τρόπο ζωής σου

Τρως καλά τελευταία; Κοιμάσαι αρκετά; Ασκείσαι συχνά και ήπια; Όταν το ανοσοποιητικό σου σύστημα ασθενεί, καλό θα είναι να του φερθείς ακόμα πιο προσεκτικά απ'ότι συνήθως. Φρόντισε να κοιμάσαι 8 ώρες κάθε βράδυ, γέμισε το ψυγείο με θρεπτικές και υγιεινές τροφές και κόψε το αλκοόλ και τον καπνό για κάποιες μέρες έστω. Κάνε μία καλή γενική καθαριότητα στο σπίτι, απομακρύνοντας τα αλλεργιογόνα που κρύβει η σκόνη, και απόλαυσε ένα χλιαρό μπάνιο.

Βήμα 2

Πάρε βιταμίνες

Ο οργανισμός σου χρειάζεται τώρα πολύ μεγαλύτερη ενίσχυση απ'ότι συνήθως. Αν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, προτίμησε την old school βιταμίνη C που είναι ό,τι καλύτερο για το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Σύμφωνα με έρευνες, η λήψη 2000 mg βιταμίνης C ημερησίως μειώνει τα επίπεδα ισταμίνης κατά 40%! Μια ταμπλέτα βιταμίνης C πρωί και βράδυ μπορούν να αντικαταστήσουν τα αντιισταμινικά και να σου χαρίσουν ευεξία και ενέργεια όλη μέρα.


Βήμα 3

Πολέμησε τη γύρη με... γύρη!

Ακούγεται οξύμωρο, αφού η γύρη είναι ένα από τα πολλά αλλεργιογόνα που σε βασανίζουν, αλλά η κατανάλωσή της μπορεί να σε σώσει! Βλέπεις η γύρη μέλισσας είναι αντιμυκητιασική, αντιμικροβιακή και αντιική, δρα κατά των καρκινικών κυττάρων, έχει αντιφλεγμονώδη αλλά και αντιισταμινική δράση. Πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας στο πρωινό σου smoothie και θα δεις άμεσα τα συμπτώματά σου να υποχωρούν.

Βήμα 4

Πιες μηλόξιδο

Το άλλοτε ταπεινό μηλόξιδο έχει πλέον αναγνωριστεί ως ένα από τα πιο πολύτιμα φάρμακα της φύσης κατά των μικροβίων και των φλεγμονών. Αυτές οι ιδιότητές του το κάνουν ιδανικό και για την καταπολέμηση των αλλεργιών! Πρόσθεσε μια κουταλιά μηλόξιδο, πιπέρι καγιέν, λίγο σιρόπι σφενδάμου, λεμόνι και τζίντζερ σε ένα ποτήρι νερό και πρόσφερε στον οργανισμό σου όλα όσα χρειάζεται για να καταπολεμήσει κάθε ανεπιθύμητο... "εισβολέα".

Με στοιχεία από το thethirty.byrdie.com

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Υγεία & Σώμα / H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Ο νευροεπιστήμονας Charan Ranganath εξηγεί πως όταν συναντά κάποιον για πρώτη φορά, συχνά τον ρωτούν «Γιατί δεν έχω καλή μνήμη και ξεχνάω εύκολα;». Όμως, η απάντηση που εκείνος δίνει είναι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τι θυμόμαστε, παρά τι ξεχνάμε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Υγεία & Σώμα / Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» περισσότερες από 15.000 γυναίκες που πιθανόν να ανακάλυπταν πολύ αργότερα ότι η υγεία τους κινδυνεύει διαγνώστηκαν με ευρήματα και έλαβαν θεραπεία έγκαιρα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κορίνα Πατέλη - Bell, μπορεί να πάρει τα δεδομένα των πιλοτικών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν σε 42 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και οδήγησαν στη μετατόπιση των ασθενών σε πρωιμότερα στάδια διάγνωσης
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι συνδέει την απώλεια βάρους με την επαγγελματική επιτυχία;

Διεθνή / Εμπεδωμένη χονδροφοβία: Η σύνδεση της επαγγελματικής επιτυχίας με την απώλεια βάρους

Εργαζόμενοι που έχασαν βάρος δηλώνουν ότι χαίρουν μεγαλύτερης εκτίμησης στον χώρο εργασίας:ένα λυπηρό φαινόμενο με προεκτάσεις στην εργασιακή ανέλιξη και την οικονομική κατάσταση των εργαζομένων
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Να ξεκινησω λεγοντας πως μια συσκευασια βιταμινης C εχει παρομοιο κοστος με ενα κουτι αντιισταμινικου, για να μη θεωρηθει πως υποστηριζουμε τα φαρμακα για κερδοσκοπια... Θα θελα ομως να ξερω με ποια κριτηρια τα φαρμακα κατατασσονται σε βαρια κ ελαφρα...