Τραχηλικός οργασμός: Είναι το νέο σημείο G;

Τραχηλικός οργασμός: Είναι το νέο σημείο G; Facebook Twitter
Τους ονομάζουμε τραχηλικούς οργασμούς, επειδή κατηγοριοποιούνται ως οι πιο βαθιά βιωμένες εμπειρίες οργασμού, στις οποίες συμμετέχει όλο το σώμα, είναι κάτι που αφορά την οργασμική εμπειρία ως σύνολο.
3

Ομολογουμένως, η γυναικεία λίμπιντο αποτελεί «χώρα» που ακόμη χαρτογραφείται από τους επιστήμονες. Κάθε λίγους μήνες, μια νέα μελέτη προσφέρει νέα στοιχεία για τις δυνατότητες του γυναικείου σώματος και για τις πηγές από τις οποίες μπορεί να αντλήσει ευχαρίστηση: πρώτα ήταν η αιώνια κόντρα μεταξύ κολπικού και κλειτοριδικού οργασμού, μετά άρχισε η ατέρμονη αναζήτηση του σημείου G και τώρα τα νέα που καταφθάνουν από την επιστημονική κοινότητα βάζουν στη συζήτηση και τον τραχηλικό οργασμό...   

Σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές διαπιστώσεις, ακόμη και ο τράχηλος διαθέτει σημεία που μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στο παιχνίδι της σεξουαλικής απόλαυσης, ενώ πολλές γυναίκες έχουν βιώσει τραχηλικούς οργασμούς, χωρίς να ξέρουν καν το τι ακριβώς είναι αυτό που συμβαίνει στο σώμα τους. Είναι λοιπόν ο τράχηλος το νέο σημείο G;

Όπως εξηγεί η Sherry A. Ross, μαιευτήρας - γυναικολόγος και συγγραφέας βιβλίων που αφορούν τη γυναικεία ανατομία και σεξουαλικότητα, ο τράχηλος είναι το σημείο που βρίσκεται στο εσωτερικό του κόλπου και ακριβώς πίσω από αυτόν. Πρόκειται για μία σπογγώδη περιοχή που διαχωρίζει τον κόλπο από τη μήτρα και αυτή η απόσταση -3 έως 6 ιντσών- μπορεί να διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. 

Γίνεται λόγος για ένα μάλλον δύσκολο είδος οργασμού που απαιτεί ιδιαίτερη επιμονή και μία κάποια αντοχή στους πειραματισμούς και κάποτε στο αίσθημα δυσφορίας.

Σύμφωνα με τη γυναικολόγο, ο τράχηλος εκκρίνει υγρά τόσο κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, όσο και κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών που βοηθούν στη λίπανση του κόλπου. Ο ίδιος ο τράχηλος, όπως εξηγεί η γιατρός, δεν διαθέτει καμία νευρική απόληξη, ενώ αυτό που πραγματικά αισθάνεται μία γυναίκα κατά τη διάρκεια της επαφής, είναι ένα αίσθημα πληρότητας που κάποτε μπορεί να δημιουργεί και δυσφορία με τη μορφή κράμπας. Και ναι, οι κράμπες μπορεί να μην ακούγονται ως πολλά υποσχόμενες, όταν η κουβέντα αφορά την ερωτική απόλαυση, ωστόσο εδώ είναι η επιστημονική πρόκληση, καθώς οι ειδικοί καλούνται να «χαρτογραφήσουν» τις ασυνήθιστες πηγές από τις οποίες μπορεί να αντλήσει ευχαρίστηση το γυναικείο σώμα. 

Μιλάμε, όμως, για ένα νέο είδος οργασμού; Όχι ακριβώς. Όπως εξηγεί η γυναικολόγος, όταν αναφερόμαστε στον τραχηλικό οργασμό, πρακτικά ο λόγος γίνεται για τους κολπικούς οργασμούς. «Τους ονομάζουμε τραχηλικούς οργασμούς, επειδή κατηγοριοποιούνται ως οι πιο βαθιά βιωμένες εμπειρίες οργασμού, στις οποίες συμμετέχει όλο το σώμα, είναι κάτι που αφορά την οργασμική εμπειρία ως σύνολο», λέει, ενώ η Kristie Overstreet, κλινική σεξολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, τονίζει ότι μία γυναίκα ακόμη κι αν δεν έχει ιδέα για όλα τα υπόλοιπα, σίγουρα ξέρει πότε έχει βιώσει έναν τραχηλικό οργασμό. 

Και τι αποφαίνεται η επιστήμη για τη συμμετοχή της κλειτορίδας -που θεωρείται βασίλισσα των γυναικείων οργασμών; Πρακτικά, ένας τραχηλικός οργασμός δεν προϋποθέτει συμμετοχή της κλειτορίδας στην όλη διαδικασία. Γίνεται, λοιπόν, λόγος για ένα μάλλον δύσκολο είδος οργασμού που απαιτεί ιδιαίτερη επιμονή και μία κάποια αντοχή στους πειραματισμούς και κάποτε στο αίσθημα δυσφορίας. Είναι και ο λόγος για τον οποίο πολλές γυναίκες δεν επιθυμούν τέτοιου είδους εξοντωτικούς οργασμούς που ισορροπούν ανάμεσα στην ευχαρίστηση και το αίσθημα του πόνου. 

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία πτυχή της λειτουργίας του γυναικείου σώματος που ενδιαφέρει την επιστημονική έρευνα και ενώ ακόμη ζητούνται οριστικές απαντήσεις για την ψυχρότητα, αλλά και για τη μη εμπειρία οργασμού, χωρίς συμμετοχή της κλειτορίδας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 21.11.2017

Υγεία & Σώμα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ψυχή & Σώμα / Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ο βελονισμός έχει συνδεθεί με εναλλακτικές θεραπείες, ευεξία και ανατολική φιλοσοφία. Όμως, όταν ένας νευρολόγος τον προτείνει για την ανακούφιση από ημικρανίες, οσφυαλγίες ή χρόνιο πόνο, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Τι λέει η επιστήμη γι’ αυτήν τη χιλιάδων ετών πρακτική και ποιοι μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν; Ο νευρολόγος Οδυσσέας Παζιώνης απαντά.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Ψυχή & Σώμα / Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Γυμναστική με κινητό στο χέρι, ρολόγια που σου λένε πότε να αναπνεύσεις, influencers που υπόσχονται κοιλιακούς μέσα σε δέκα λεπτά: πόσα από όλα αυτά λειτουργούν πραγματικά; Για να ξεχωρίσουμε το hype από την ουσία, μιλήσαμε με τον Λάμπρο Μουλίνο, διαιτολόγο, διατροφολόγο και γυμναστή, ο οποίος μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε το τοπίο του fitness όπως αυτό διαμορφώνεται στα ελληνικά social media σήμερα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Ψυχή & Σώμα / Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Τι γίνεται με τα συσκευασμένα που βρίσκουμε στα ψυγεία; Είναι ασφαλή; Τα παγωτά που δεν έχουν ζάχαρη να τα προτιμάμε; Είναι ασφαλές να δίνουμε υποκατάστατα ζάχαρης στα παιδιά; Ποια είναι τα καλά του σπιτικού παγωτού; Και πώς μπορούμε να το φτιάχνουμε;
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η σημασία της ηθικής ομορφιάς

Υγεία & Σώμα / Η ομορφιά του να δείχνεις καλοσύνη χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Οι πράξεις γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας προκαλούν αισθήματα ψυχικής ευφορίας και συγκίνησης, που οδηγούν στην επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους
THE LIFO TEAM
Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Ψυχή & Σώμα / Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Βοηθούν όντως κάποιες τροφές στις καύσεις ή είναι απλώς ένας διατροφικός μύθος; Στο σημερινό επεισόδιο συζητάμε με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε με απλούς τρόπους τον μεταβολισμό μας.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Ψυχή & Σώμα / Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Τι σημαίνει «σωστή» διατροφή στην εμμηνόπαυση; Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων; Πόσοι από τους διατροφικούς «κανόνες» που ακούμε είναι μύθοι; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον νοσοκομειακό διαιτολόγο Χρήστο Παπαβαγγέλη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Ζωή στα καλύτερά της / «Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Μια συζήτηση με την παιδοψυχολόγο και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Ηλέκτρα Κτενά για το γονεϊκό άγχος και το τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να χτίσουν ουσιαστικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους, στο πλαίσιο της σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Ψυχή & Σώμα / Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Τα σφηνάκια τζίντζερ έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό και προβάλλονται ως ένα φυσικό booster για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Πόση αλήθεια, όμως, κρύβεται πίσω από αυτή τη διατροφική τάση; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

3 σχόλια
Όλο αυτό μου θυμίζει μια παλιά, ξεχασμένη ατάκα:Αν είχαμε ξοδέψει στην διαστημική έρευνα το 1/10 από όσα ξοδεύουμε στην μελέτη του γυναικείου οργασμού, τώρα θα είχαμε φαστφουντάδικα στο φεγγάρι.