Influencers, μην ξεχνάτε τη «μαμά» σας: Η επιστροφή της Paris Hilton

Influencers, μην ξεχνάτε τη «μαμά» σας: Η επιστροφή της Paris Hilton Facebook Twitter
H Paris Hilton στο σπίτι της στο Μπέβερλι Χιλς: «Τώρα νοιώθω πλέον αρκετά άνετα με τον εαυτό μου ώστε να αφηγηθώ την ιστορία μου». Φωτο: Christina House / Los Angeles Times
0

Η δεκαετία που λήγει στο τέλος του μήνα έχει ήδη καταγραφεί σε πολλούς σχετικούς απολογισμούς ως η δεκαετία των influencers – των νέων αστέρων του YouTube και του Instagram που βγάζουν έναν σκασμό λεφτά πουλώντας διάφορες εκδοχές του εαυτού τους μαζί με μια σειρά από προϊόντα και αξεσουάρ πάσης φύσεως και πείθοντας με τις αναρτήσεις τους χιλιάδες ή και εκατομμύρια θαυμαστές τους να τους αρέσει ό,τι αρέσει στους ίδιους και να επιθυμούν ό,τι επιθυμούν οι ίδιοι.

Όλα αυτά τα είχε κάνει προ πολλού και χωρίς την καθοριστική βοήθεια των social media, η Paris Hilton, η γυναίκα που θα μείνει στην ιστορία ως η αυθεντική influencer. Έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που η 38χρονη πλέον απόγονος της διάσημης ξενοδοχειακής δυναστείας έγινε αρχικά γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από τον ρόλο της σε ένα από τα πρώτα reality shows, το "The Simple Life", πολύ καιρό πριν τα διάφορα "Real Housewives" και ακόμα περισσότερο από το "Keeping Up with the Kardashians".

Μετά τα γυρίσματα του "American Meme", ξεκίνησε να γυρίζει το δικό της (άτιτλο ακόμα) ντοκιμαντέρ, το οποίο θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2020 για να προβληθεί στο YouTube που θέλει να μπει γερά κι αυτό στο κόλπο του streaming με δικές του παραγωγές.

Παρότι όταν ξεκίνησε το 2003, η σειρά παρουσιαζόταν ως "reality television", η ίδια δηλώνει σήμερα στη μεγάλη συνέντευξη "επιστροφής" που παραχώρησε από το σπίτι της στο Μπέβερλι Χιλς, στους Los Angeles Times, ότι υποδυόταν ως ηθοποιός τον ρόλο ενός κακομαθημένου πλουσιοκόριτσου από τη Νέα Υόρκη που βρέθηκε ξαφνικά να ζει σε μια φάρμα με την – συμπρωταγωνίστριά της στη σειρά – Nicole Ritchie. Δεν μπορούσε τότε να φανταστεί ότι η σειρά θα βαστούσε πέντε χρόνια, παγιδεύοντας την, όπως λέει σήμερα, σε εκείνη την τηλεοπτική περσόνα.

Influencers, μην ξεχνάτε τη «μαμά» σας: Η επιστροφή της Paris Hilton Facebook Twitter
«Εγώ δεν είχα ανάγκη από αρχιτέκτονα της εικόνας μου ή από στυλίστες. Ήμουν η ίδια στυλίστρια του εαυτού μου». Φωτο: Christina House / Los Angeles Times

Όποτε βρίσκεται στο Λος Άντζελες – «σχεδόν ποτέ δηλαδή», όπως λέει – η Paris Hilton συνήθως μένει μέσα βλέποντας τηλεόραση μαζί με τα πέντε σκυλιά και τις δύο γάτες της. Παράλληλα, μαγειρεύει, ζωγραφίζει και δημιουργεί μουσική στο ιδιωτικό της στούντιο. «Ως Υδροχόος, είμαι διαρκώς δημιουργική», λέει.

Όσο για την θέση της ως αρχετυπικό πρότυπο των σύγχρονων influencers, δεν την αρνείται φυσικά: «Εγώ δεν είχα ανάγκη από αρχιτέκτονα της εικόνας μου ή από στυλίστες. Ήμουν η ίδια στυλίστρια του εαυτού μου. Όλες οι φίλες μου που είναι YouTubers δεν σταματάνε να μου λένε, 'εσύ είσαι ο λόγος που το κάνω αυτό, έμαθε τόσα πολλά από σένα'. Αυτό με χαροποιεί πολύ».

Όταν αποφάσισε να αποδράσει από τους προβολείς και την έντονη δημοσιότητα, ήταν μια φίλη της από τα παλιά εκείνη που έσπευσε να καλύψει το κενό: η Kim Kardashian West. Ανταποδίδοντας το χρέος, η Kardashian West εμφανίστηκε πριν λίγο καιρό ως γκεστ σταρ στο βίντεο του κομματιού "Best Friend's Ass", ενός από τα νέα electronic-dance τραγούδια που κυκλοφόρησε φέτος η Paris Hilton.

Influencers, μην ξεχνάτε τη «μαμά» σας: Η επιστροφή της Paris Hilton Facebook Twitter
Με το αγαπημένο της τσιουάουα, την Tinkerbell (πέθανε το 2015), κεντρικό θέμα του βιβλίου της “The Tinkerbell Hilton Diaries" που κυκλοφόρησε το 2004.

«Θέλω οι άνθρωποι να γνωρίσουν τον αληθινό εαυτό μου», δηλώνει, και στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας συμμετείχε και στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο "American Meme", το οποίο είχε να κάνει με το σύγχρονο σύμπαν των social media και σε κάποιο σημείο αναφέρεται και στο περιβόητο sex tape της Paris Hilton, που έβγαλε το 2004 ο πρώην γκόμενός της στην δημοσιότητα, χωρίς την έγκρισή της.

«Είναι κάτι για το οποίο ποτέ δεν θα ήθελα να γίνω γνωστή», λέει σήμερα, αναγνωρίζοντας ότι το αφήγημα διαπόμπευσης της που ακολούθησε δεν θα περνούσε σήμερα, στην εποχή του #MeToo. «Τότε, ο κόσμος συμπεριφέρθηκε σα να ήμουν εγώ ο κακός της ιστορίας... Αν συνέβαινε σήμερα, αυτός που το κυκλοφόρησε δεν θα μπορούσε να σταθεί από την κατακραυγή».

Influencers, μην ξεχνάτε τη «μαμά» σας: Η επιστροφή της Paris Hilton Facebook Twitter
Με την παιδική της φίλη και συμπρωταγωνίστριά της στο reality show "The Simple Life", Nicole Ritchie

Μετά τα γυρίσματα του "American Meme", ξεκίνησε να γυρίζει το δικό της (άτιτλο ακόμα) ντοκιμαντέρ, το οποίο θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2020 για να προβληθεί στο YouTube που θέλει να μπει γερά κι αυτό στο κόλπο του streaming με δικές του παραγωγές.

«Τώρα νοιώθω πλέον αρκετά άνετα με τον εαυτό μου ώστε να αφηγηθώ την ιστορία μου», λέει.

Παρότι κάποιος μπορεί να έχει την εντύπωση ότι τα τελευταία χρόνια έχει εξαφανιστεί από την κοινή θέα, η αλήθεια είναι ότι αποφάσισε απλά να εστιάσει στις πολυποίκιλες επιχειρηματικές της δραστηριότητες, στο χτίσιμο του brand της και στο φιλανθρωπικό της έργο. «Ένας από τους λόγους που με έστειλε εδώ ο Θεός είναι για να προσφέρω χαμόγελο και ευτυχία στους ανθρώπους», δηλώνει εν όψει των διάφορων εκδηλώσεων που θα παραστεί αφιλοκερδώς στις γιορτές ντυμένη Άγιος Βασίλης.

Influencers, μην ξεχνάτε τη «μαμά» σας: Η επιστροφή της Paris Hilton Facebook Twitter
Αμέσως μετά την καταδίκη της το 2007 σε 45 μέρες φυλάκιση για μεθσυμένη οδήγηση (ήταν υπότροπος).

Η αυτοκρατορία της με προϊόντα μόδας και ομορφιάς περιλαμβάνει 45 καταστήματα στη Μέση Ανατολή και στην Ασία, ενώ έχουν ήδη κυκλοφορήσει 25 αρώματα με το όνομά της, πετυχαίνοντας τζίρο που φτάνει τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ίδια. Διαθέτει επίσης 19 σειρές προϊόντων ένδυσης (ρούχα, παπούτσια, τσάντες, γυαλιά ηλίου, εσώρουχα, μαγιό, ρολόγια) καθώς και μια σειρά προϊόντων για το δέρμα με τίτλο ProD.N.A..

Στα άμεσα σχέδιά της είναι να ανοίξει και μια σειρά από boutiques hotels και κέντρα διασκέδασης ανά τον πλανήτη ενώ ήταν η ίδια υπεύθυνη για τον σχεδιασμού του εσωτερικού χώρου του Paris Beach Club at the Azure, ενός πολυτελούς resort κατοικιών στις Φιλιππίνες.

«Είναι ο τρόπος μου για να ακολουθήσω τα χνάρια της οικογένειας μου», λέει. «Πάντα σεβόμουν ως επιχειρηματίες τον πατέρα μου και τον παππού μου» (Ο παππούς της, Barron Hilton, πέθανε σε ηλικία 91 ετών τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε).

Influencers, μην ξεχνάτε τη «μαμά» σας: Η επιστροφή της Paris Hilton Facebook Twitter
Στο ρόλο της ακριβοπληρωμένης DJ, Λας Βέγκας, 4η Ιουλίου 2015.

Παράλληλα με τις παραπάνω δραστηριότητες, η Hilton ασχολείται με την παραγωγή μουσικής και είναι μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες DJ στον κόσμο. «Μετέτρεψα την εικόνα μου ως party girl σε μια μεγάλη και επικερδή επιχείρηση», δηλώνει στεγνά η Paris Hilton, που χτυπάει αμοιβές μεταξύ 500.000 και ενός εκατομμυρίου δολαρίων για μια τετράωρη εμφάνιση ως DJ (Το 2014 έκλεισε συμβόλαιο πενταετούς residency στα πλατό του διάσημου κλαμπ Amnesia στην Ίμπιζα).

Όσο για την τρέχουσα ρομαντική της κατάσταση, μετά την περσινή διάλυση του αρραβώνα της με τον ηθοποιό Chris Zylka (γνωστού από την τηλεοπτική σειρά "The Leftovers"), παραμένει single: «Το μόνο που θέλω είναι να κάνω παρέα με τις φίλες μου. Ποτέ δεν ήμουν single στη ζωή μου. Πάντα ήμουν με έναν γκόμενο και δεν είχα χρόνο να κάνω πράγματα με τις φίλες μου».

Influencers, μην ξεχνάτε τη «μαμά» σας: Η επιστροφή της Paris Hilton Facebook Twitter
«Τότε, ο κόσμος συμπεριφέρθηκε σα να ήμουν εγώ ο κακός της ιστορίας... Αν συνέβαινε σήμερα, αυτός που το κυκλοφόρησε δεν θα μπορούσε να σταθεί από την κατακραυγή», λέει για το περιβόητο sex tape του 2004. Φωτο: Christina House / Los Angeles Times

Με στοιχεία από τους Los Angeles Times

Μόδα & Στυλ
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Roberto Cavalli (1940-2024): Ο σχεδιαστής που ταύτισε την υπερβολή με την επιτυχία

Μόδα & Στυλ / Roberto Cavalli (1940-2024): Ο σχεδιαστής που ταύτισε την υπερβολή με την επιτυχία

Πλασαρίστηκε σαν ροκ σταρ και αγάπησε όσοι λίγοι designers τις γυναίκες. Ο Ιταλός δημιουργός έφυγε από τη ζωή στα 83 του, αφήνοντας πίσω του ένα εξεζητημένο σύννεφο από aninal prints, σέξι εμπριμέ και ένα «εγχειρίδιο» για το πώς ένας σχεδιαστής μπορεί να είναι πιο αναγνωρίσιμος από τη μόδα που παράγει.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Μνους: Ένα ανεξάρτητο αθηναϊκό brand επαναλανσάρει τη σωβρακοφανέλα

Μόδα & Στυλ / Μνους: Ένα ανεξάρτητο αθηναϊκό brand επαναλανσάρει τη σωβρακοφανέλα

Λαμβάνοντας υπόψη τους τη μοναδικότητα του κάθε σωματότυπου και επηρεασμένες από την προσωπική τους ανάγκη για άνεση, δύο νέες γυναίκες δημιουργούν ποιοτικά εσώρουχα που δεν προορίζονται μόνο για να κρύβονται κάτω από τα ρούχα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μισέλ Λαμί: Ένα ατόφια εκκεντρικό πρόσωπο της μόδας και της τέχνης

Μόδα & Στυλ / Μισέλ Λαμί: Ένα ατόφια εκκεντρικό πρόσωπο της μόδας και της τέχνης

Επιχειρηματίας, οραματίστρια, style icon, αρχηγός συγκροτήματος, επιμελήτρια εκθέσεων. Μια γυναίκα ασταμάτητη στα 80 της χρόνια που ο τίτλος της «μούσας του Ρικ Όουενς» την αδικεί.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ριάνα Κούνου

Οι Αθηναίοι / Ριάννα Κούνου: «Τους βλέπεις όλους να φοράνε μαύρα γιατί φοβούνται να ξεχωρίσουν»

Η σχεδιάστρια πίσω από το πολυτελές και ανερχόμενο brand Rianna+Nina, που έμαθε κάποτε στην Αθήνα τι πάει να πει «designer vintage», έχει μια περιπετειώδη ζωή να αφηγηθεί. Και όσο της αρέσει να είναι ανώνυμη στο Βερολίνο όπου ζει, τόσο απολαμβάνει το να κάθεται στην Ηροδότου στο Κολωνάκι και να τους χαιρετάει όλους.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
O ροζ πλανήτης των Karavan στη Σκούφου μεγάλωσε

Μόδα & Στυλ / O ροζ πλανήτης των Karavan στη Σκούφου μεγάλωσε

Το φυσικό κατάστημα του πιο πετυχημένου αθηναϊκού brand με ρούχα επεκτάθηκε, έχει συγκεντρώσει μέσα του όλες εκείνες τις αναφορές που το έφεραν μέχρι το σήμερα, ενώ θα είναι και το μοναδικό μέρος όπου θα μπορούμε να δοκιμάζουμε και να ψωνίζουμε όσα bold κομμάτια έχουν να μας προτείνουν. Karavan girls, έχουμε μπροστά μας ένα καλοκαίρι όλο χρώμα και patterns.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ο Pierpaolo Piccioli δεν μένει πια στον Valentino

Μόδα & Στυλ / Ο Pierpaolo Piccioli δεν μένει πια στον Valentino

Με μια παρακαταθήκη που μοιάζει με κινηματογραφικό ρομάντζο, τυλιγμένη σε απρόσμενες παλέτες, τρεμάμενα μποά και πληθωρικούς όγκους, ο επί 25 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Valentino αποχώρησε από τη θέση του, μιλώντας για όνειρα υφασμένα με αγάπη.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ