Γνωστή κυρίως ως μοντέλο, αλλά και ως σύζυγος του Nick Cave εδώ και είκοσι χρόνια, η Susie Cave παίρνει εσχάτως και η ίδια το μερίδιο που της αναλογεί στη δημοσιότητα ως ταλαντούχα δημιουργός με την επίσημη παρουσίαση της πιο πρόσφατης κολεξιόν του οίκου μόδας που έχει δημιουργήσει με το όνομα The Vampire's Wife – ονομασία ενδεικτική των κομψότατων φορεμάτων που σχεδιάζει με χαρακτηριστικές ονειρικές, goth και folk αναφορές.

 

Susie Cave
Susie Cave

 

Η νέα της συλλογή φέρει τον πλήρη τίτλο The Vampire's Wife Pussy Bow και είναι η πρώτη μιας σειράς δημιουργιών σε συνεργασία με την σκηνογράφο Alice Babidge. Τον ρόλο των μοντέλων έπαιξαν διάφοροι επιφανείς φίλοι και γνωστοί, μεταξύ αυτών η Κέιτ Μος, η Κίρα Νάιτλι, ο Φίλιπ Τρέισι, η Μπέλα Φρόιντ και ο ίδιος ο σύζυγός της, ο οποίος πάντως δεν εμφανίστηκε με φόρεμα.

 

Wolf Gillespie και Katy England
Wolf Gillespie και Katy England

 

Kate Moss
Kate Moss

 

Μιλώντας στην Vogue, η Susie Cave δήλωσε μεταξύ άλλων και τα εξής για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το ιδανικό γυναικείο φόρεμα και για την όλο και πιο επιφανή φίρμα της που γεννήθηκε «σ΄ ένα δωματιάκι στο Μπράιτον με θέα τη θάλασσα»:

 

«Γενικά είμαι μάλλον ντροπαλό άτομο και ο σύζυγός μου βρίσκεται τακτικά στη δημοσιότητα. Όταν βγαίνω μαζί του, με καταλαμβάνει συχνά μια έντονη κοινωνική αμηχανία και πολλές φορές δεν ήξερα τι να φορέσω, αντίθετα μ' εκείνον που δείχνει πάντα άψογος στα μαύρα κουστούμια. Κάπως έτσι ξεκίνησα να σχεδιάζω ρούχα δικής μου έμπνευσης που θα μου χάριζαν αυτοπεποίθηση...».

 

Keira Knightley
Keira Knightley

 

Mary McCartney
Mary McCartney

 

«Η φίρμα The Vampire's Wife αναπτύχθηκε ουσιαστικά στο πλαίσιο μια μικρής κοινότητας. Εγώ κι ο σύζυγος μου είχαμε την ιδέα για το όνομα και το ύφος των ρούχων. Ξεκινήσαμε από ένα δωματιάκι του σπιτιού μας στο Μπράιτον με θέα τη θάλασσα. Εκεί καθόμουν και σχεδίαζα παίρνοντας feedback από καλλιτέχνες, ηθοποιούς και μουσικούς που εξαρχής εκδήλωσαν την προτίμησή τους στο σχεδιαστικό μου ύφος. Έκτοτε έχουν ζητήσει να φορέσου ντα ρούχα επιφανείς και αγαπημένες ερμηνεύτριες όπως η Stevie Nicks και η Cat Power...».

 

Greta Bellamacina, Robert Montgomery, Baby Lucian
Greta Bellamacina, Robert Montgomery, Baby Lucian

 

Nick Cave
Nick Cave

 

«Δεν είμαι σεμνότυφη, έχω εμφανιστεί χωρίς ρούχα αρκετές φορές σε φωτογραφήσεις μόδας και στο εξώφυλλο του άλμπουμ του Nick, "Push the Sky Away», αλλά λατρεύω να είναι καλυμμένο ολόκληρο το γυναικείο σώμα. Νομίζω ότι αναδεικνύεται καλύτερα έτσι η γυναικεία μορφή και μάλιστα με πιο ερωτικό τρόπο. Πιστεύω ότι δείχνει κάποια πιο ισχυρή αλλά και πιο ελκυστική αν φορά κάτι από την κορυφή ως τα νύχια...».

 

 

Με στοιχεία από την Vogue